Vliegvis DIYhttp://home.deds.nl/~karelgol/gfx/banner3.jpg

Welkom op mijn Vliegvis DIY site

http://home.deds.nl/~karelgol/gfx/karel2.jpg

Ik vliegvis sinds 1996 en ben sinds 2004 begonnen met zelf vliegenhengels te bouwen. Daarbij viel het me op dat er bijna geen enkele hengelbouwsite in het Nederlands te vinden was. Vandaar het begin van deze site. Ik kan puur uit eigen ervaring spreken, aangevuld met informatie die ikzelf ook van Engelstalige sites gehaald heb. Ik zal hier ook merken noemen die ik gebruikt heb, indien mogelijk geef ik ook alternatieve merken voor zover ze mij bekend zijn. Het niet noemen van een bepaald merk is dus alleen een indicatie van de ervaring die ik ermee heb (nul) en geeft geen oordeel over de bruikbaarheid.

In 2009 ben ik begonnen met het zelf maken van getwijnde leaders. De benodigde gereedschappen hiervoor zijn ook meest zelf gemaakt en worden ook op deze site beschreven. Vanaf dit jaar is ook deze site niet meer een hengelbouwsite, maar komen meer doe-het-zelf zaken aan de orde.

Op de "Over mij" pagina kun je lezen van welke verenigingen ik lid ben en op welke vissoorten ik mij het meest richt.

Wanneer je zelf een hengel wilt gaan bouwen zijn er 3 algemene adviezen die ik zou willen geven:

* Werk rustig en in een schone omgeving en zorg ook dat je materiaal en gereedschap schoon is en blijft. Een extra stukje van je blank afplakken kan je later veel ergernis besparen.

* Meten is weten, eerst 3 keer meten, dan 1 keer doen!

* Onderhoud je gereedschap goed! Dus regelmatig controleren, afstellen, slijpen en smeren. Het is een genot om met goed onderhouden gereedschap te werken, maar een crime wanneer je gereedschap tijdens het werken een storing heeft.

Succes,

Karel Gol