Vliegvis DIYhttp://home.deds.nl/~karelgol/gfx/banner3.jpg

Boeken

200 Hengelbouwtips

http://home.deds.nl/~karelgol/gfx/200_hengelbouwtips.jpg

Kees Ketting/Nico de Boer

Van voor het ISBN tijdperk. Soms verouderd en soms nog heel actueel en bruikbaar

Zelf hengels bouwen

http://home.deds.nl/~karelgol/gfx/whitehead0001.jpg

Whitehead & Vare

Leuk om te hebben, maar oubollig en niet echt veel nuttige info. Veel verschillende manieren om een handvat te maken, kurk, leer, touw. Als ik mocht kiezen, dan liever 200 hengelbouwtips.

Rod Building Guide

http://home.deds.nl/~karelgol/gfx/kirkmann0001.jpg

Tom Kirkman

ISBN nummer 1-57188-216-2. Informatie over het afbouwen van hengels. Mede op basis van dit boek heb ik mijn eerste carbonhengels afgebouwd.

Handcrafting bamboo fly rods

http://home.deds.nl/~karelgol/gfx/cattanach.jpg

Wayne Cattanach.

ISBN nummer 1-55821-769-X. Van begin tot het eind wordt beschreven hoe je een splitcane kunt bouwen inclusief het maken van je eigen gereedschappen, foudraal en hengelkoker. Het schijnt dat een boek van Garrison de ultieme handleiding voor splitcane bouwers is. Dat boek ken ik niet, maar dit is vast en zeker een goede tweede.

Constructing Cane Rods

http://home.deds.nl/~karelgol/gfx/constrcane.jpg

Ray Gould.

ISBN nummer 1-57188-359-2 Info over reparatie/restauratie, bijvoorbeeld of het de moeite waard is, de historie en het waarom van bamboegebruik, taper ontwerp, voorbereidingen en het bouwen van een splitcane hengel. Ook hoofdstukken met "special secrets for success", onderhoud van je hengel en het gebruik van een PC bij hengelbouw

Cane rods: tips and tapers

http://home.deds.nl/~karelgol/gfx/gould0001.jpg

Ray Gould.

ISBN nummer 1-57188-308-8 Voor het grootste deel ben ik aan dit boek nog niet toe, bouw je eigen schaafbank, quad en penta hengels etc., dit is meer voor gevorderden. De tips over handgrepen maken, knooploze hengels en bussen waren zeer nuttig. Plus dat in dit boek meer dan 300 verlopen van hengels beschreven worden!

Micropatterns

http://home.deds.nl/~karelgol/gfx/micropatterns.jpg

Darrel Martin

ISBN nummer 1-55821-260-4 Voornamelijk gericht op het gebruik van kleine vliegen zoals de naam al zegt, maar geeft in het hoofdstuk "The tackle" een uitgebreide beschrijving over het hoe en waarom van getwijnde leaders. Geeft ook richtlijnen voor het maken van DT en WF getwijnde leaders.