Vliegvis DIYhttp://home.deds.nl/~karelgol/gfx/banner3.jpg

Over mij

Ik ben nog steeds  beginnend vliegvisser en -binder (sinds 1996, maar vanwege tijdgebrek heb ik heel weinig kans mijn ervaring op te bouwen)  Ik woon in het waterrijke Noordwest Overijssel. Rekening houdend met huwelijk, kinderen en daaruit voortvloeiend kosten en reistijd richt ik mij voornamelijk op het vissen op voorn, baars en snoek.

http://home.deds.nl/~karelgol/gfx/certgol.jpg

http://home.deds.nl/~karelgol/gfx/nnvvlogo.gif

Forelvissen doe ik meestal in het vliegviscentrum Baggelhuizen, in eigendom bij de Noord Nederlandse Vliegvis Vereniging . Van deze vereniging ben ik sinds oktober 2003 lid.

http://home.deds.nl/~karelgol/gfx/vnvlogo.jpg Verder ben ik lid van de Vereniging Nederlandse vliegvissers, de overkoepelende landelijke vliegvisclub en uitgever van het prima clubblad "De Nederlandse Vliegvisser". Dit blad verschijnt 4 keer per jaar, is geen "clubblaadje" in de negatieve zin van het woord, maar een door vrijwilligers professioneel opgezet blad vol vliegvisinfo. Van ruisvoornvissen in "De Weerribben" (vlakbij voor mij) tot de meest exotische vissoorten vangen in bijvoorbeeld het Caraibisch gebied. Van een cursus "beginnen met vliegbinden" tot patronen voor de full dressed zalmvliegen

Wat ik op hengelbouw gebied tot nog toe gedaan heb:

http://home.deds.nl/~karelgol/gfx/tegfp90-45.jpg

 

 

 

 

 

http://home.deds.nl/~karelgol/gfx/spfklaar4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Als huidige activiteit ben ik nu bezig met het verzamelen van gereedschap voor en het lezen over zelfbouw van een splitcanehengel. Ook heb ik de bouw van mijn eerste splitcane gestart. Dat valt nog wel tegen.