Schrijven voor het web

Breng structuur aan

Uw website kent een tweetal type bezoekers. Bezoekers die bekend zijn met uw organisatie en direct uw site bezoeken of bezoekers die een behoefte hebben en middels een zoekmachine op zoek zijn naar informatie en uw site vinden. Om zorg te dragen dat deze tweede groep ook daadwerkelijk uw site vind dient uw site vindbaar te zijn.

Een site vindbaar maken op het internet doen we middels zoekmachine optimalisatie. Dit kan op een tweetal manieren:

1. Structuur optimalisatie
2. Content optimalisatie


1. Structuur optimalisatie
De websites die ontwikkeld worden op basis van DCPortal technology zijn zo ingericht dat een zoekmachine goed uw website kan doorzoeken en de structuur kan opslaan. Op deze manier wordt de inhoud van uw website gevonden in zoekmachines.

2. Content optimalisatie
Als een zoekmachine goed uw site kan doorzoeken dient hij bij dit zoeken ook content te vinden die past bij de structuur van uw site. Dit houdt in dat hetgeen u vertelt middels uw website ook moet aansluiten bij de stuctuur van uw site. Het laten aansluiten van content op structuur wordt content optimalisatie genoemd. Wij kunnen de inhoud van uw site zo inrichten dat deze door een zoekmachine gezien wordt als relevant. Dit houdt niet in dat we een zoekmachine om de tuin te leiden. We dragen zorg dat de inhoud van uw site zo aan de zoekmachine wordt aangeboden dat deze een goede link kan leggen tussen de zoektermen en de inhoud van uw site.