Schrijven voor het web

Geldige HTML belangrijk!

Mensen bekijk uw webpagina met een browser of ander weergave apparaat. De pagina wordt alleen lang niet altijd weergegeven zoals de bedoeling is. Dit is al lang een bron van ergernis voor vele webdesigners. Daarom moet een site voldoen aan bepaalde W3C standaards voor HTML. Op deze manier wordt hij namelijk altijd correct weergegeven.

Handboek toegankelijkheid.
Dit handboek heeft betrekking op de basis van de toegankelijkheid, en ideeŽn voor het ontwerpen. De hoofdzaak die besproken wordt is de toegankelijkheid, op de overige problemen wordt weinig ingegaan. informatie is te vinden op de volgende websites:

Controle
Vanwege de eenvoud waarin HTML geschreven wordt is dit dan ook heel makkelijk te controleren. Dit heeft bovendien als pluspunt dat deze controle het altijd bij het goede eind heeft. Het is mogelijk om uw site te controleren op deze standaards:

  • Richtlijnen toegankelijkheid Webcontent w3


  • Fout is fout
    Er bestaat een zeer duidelijke standaard. Er bestaat een eenvoudig te gebruiken controlemiddel. Dus niks staat u in de weg om een goed te gebruiken en duidelijk te begrijpen pagina te schrijven.