Pesten bij kinderen
Via Google kwam ik ook terecht bij de volgende site met verhalen over gepest worden:
http://www.aandachtvoorpesten.nl/informatie/mijn_verhaal/verhaal_nout_april_2014.html
Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van de HR-IVG-Databanken. Daarbinnen heb ik vooral gezocht via Digibib.jgz. Digibib.jgz is een digitale bibliotheek met uitsluitend full-text documenten op het gebied van de jeugdgezondheidszorg betreffende 0-19-jarigen, en aanverwante gebieden als jeugdzorg, jeugdhulpverlening en kraamzorg. De collectie is afgestemd op gebruik door J(G)Z-professionals, hulpverleners, management en beleidsfunctionarissen.
Als randvoorwaarden voor de opdracht was meegegeven dat voor de achtergrondinformatie minimaal de volgende typen bronnen gebruikt zouden moeten worden:
- een vorm van Ego document met betrekking tot de kritische situatie;
- een film of documentaire over het centrale thema in de kritische situatie;
- een onderzoeksartikel m.b.t. verpleegkundige achtergrondinformatie;
- een onderzoeksartikel m.b.t. de geneeskundige achtergrondinformatie;
- een richtlijn.
Daarmee heb ik uiteraard rekening gehouden in mijn zoektocht door naast termen als “pesten”, “pesten op school”, “pesten bij kinderen” ook termen op te nemen als “ego-document”, “richtlijn(en)”, “film”, “documentaire”, etc. op te nemen.
Ook was het onderwerp “pesten” in de afgelopen maanden aan de orde op TV en in andere media, met name naar aanleiding van het RTL-TV programma “Stop P: stop het pesten”, waarin gepeste kinderen met de verborgen camera opnamen hadden gemaakt van hun eigen situatie. Ook dat gaf een ingang om extra informatie te vinden.
Planning
3/3