Wapen van de Sovjet-Unie IJzeren kruis

Het Oostfront

Duitse Wapens

Mauser Karabiner 98 Kurz

Mauser Karabiner 98 Kurz Het standaard Duitse infanteriewapen, geliefd vanwege zijn degelijke laadsysteem en nauwkeurigheid. Het feit dat het een zogenaamd bolt action geweer was en daardoor een lage vuursnelheid had bleek echter een groot nadeel tijdens gevechten in steden waar de soldaten van beide kanten vaak erg dicht bij elkaar in de buurt komen.
Toch bleeft de Kars de gehele oorlog veruit het meest gebruikte wapen in de Duitse landmacht.

Maschinenpistole 40

Maschinenpistole 40 Beter bekend als de MP 40, was dit veruit het meest gebruikte machine pistool van Duitsland. Met een vuursnelheid van 500 kogels per seconde en een magazijn van 30 kogels leende dit wapen zich veel beter voor stedelijke gevechten. De effectieve afstand bedroeg echter maar 200 meter waardoor dit wapen voor gevechten in meer open gebied met grotere afstanden juist weer minder geschikt is.
Panzerbuchse 39
Panzerbuchse 39 Het Duitse anti-tankgeweer. Dit soort geweer is tegewoordig in onbruik geraakt, de rol is overgenomen door raketwerpers en de tanks van tegenwoordig hebben zulk sterk pantser dat een geweer ontwerpen dat dat pantser kan doorboren en door 1 persoon vervoerd en bediend kan worden een onmogelijke opgave is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was dat echter anders en waren zowel de Duitsers als de Sovjets voor een groot deel op anti-tankgeweren aangewezen om tanks uit te schakelen.