huize Moria bewoners | oud-bewoners | over Moria | home   

Moria Waswerkgroep

Was FAQ

Alle Morianen die in april 2002 in Moria woonden en gebruik wilden maken van de wasmachines hebben mee betaald aan de Zanussi. De Morianen die in Maart 2003 in Moria woonden hebben meebetaald aan de Marijnen. Destijds, april 2002, hebben we gelet op de prijs van een Zanussi, besloten nooit meer veel geld uit te geven aan reparaties. Contributie betalen we op dit moment dus niet meer.
De regel is momenteel dat nieuwe bewoners het inleggeld voor de wasmachines (met aftrek van de afschrijving) overnemen. Dit kan tot gevolg hebben dat nieuwe bewoners een inleggeld voor zowel De Zanussi als De Marijnen minus de afschrijving moeten overnemen. Gebeurt dit echter niet dan betaalt de nieuwe inwoner een eenmalig inleggeld van 18 EURO. Dit kan gestort worden op giro 9071.160 t.n.v. Moria Waswerkgroep te Amsterdam.

Bij vragen kun je terecht bij Marjo. Enige zelfredzaamheid wordt echter op prijs gesteld.
Oude nieuwsberichten

12-04-2003

Sinds 13:30 hedenmiddag is de nieuwste wasmachine in Moria officieel in werking getreden. Na een proefrit van anderhalfuur kan hij in gebruik genomen worden. De nieuwe wasmachine is erg eenvoudig in het gebruik. Vergewis je voor de eerste keer dat je hem gebruikt van de juiste gebruikswijze. We leggen een handleiding bij de wasmachine.
Tenslotte nog een vijftal punten:

 • Graag na 23:00 niet meer wassen (dat betekent na 21:30 niet meer een nieuwe was beginnen).
 • Willen diegenen die nog niet betaald hebben dit zsm doen?
 • Haal SVP je was op uit het washok zodra deze klaar is.
 • Stop niet meer was in de wasmachine dan logischerwijs mogelijk is.
 • Probeer geen wasmiddel op, onder of in de wasmachine te morsen.


  04-04-2002

  Hopelijk voorlopig laatste wasmachine nieuws... Maar met groot genoegen kunnen wij jullie meedelen dat onze nieuwe Zanussi geheel gereed staat voor gebruik in de keuken. Uitleg van de knoppen hebben we op de wasmachine geplakt. Lees deze aandachtig. Neem ook de eerste keer even de tijd het boekje door te nemen, wat betreft wasprogramma's en dergelijke zodat de wasmachine met beleid gebruikt kan worden. Het boekje ligt bij het reserveerboek in de keuken. Toch nog vragen, laat het even weten.

  Probeer vanaf morgen de scheiding over de wasmachines weer aan te houden en ..... wees voorzichtig met 'r.  01-04-2002

  Afschrijving nieuwe wasmachine

  Beste Morianen,

  Naar aanleiding van de recente aankoop van onze Zanussi wasmachine, als vervanging voor de AEG, het volgende.

  Het kan niet ontkend worden dat de oorspronkelijke aankopers van zowel de Bosch als de AEG destijds relatief veel hebben moeten betalen voor hun wasmachines. Toentertijd bestond er echter nog geen huis-overlappend systeem en waren mensen genoodzaakt in groepen van zes à zeven personen een wasmachine te kopen, wat vrij kostbaar was. Hierna kwam dan ook nog eens het probleem dat nieuwe gebruikers vaak geen gebruikersgeld betaalden. Wij hopen de komende jaren het systeem wel eerlijk en betaalbaar te houden via het afschrijvingssysteem. Uiteraard zal als de Bosch aan vervanging toe is hier hetzelfde systeem op toegepast worden.

  Het afschrijvingssysteem voor deze wasmachine werkt bijna hetzelfde als bij ISDN. Iedereen heeft nu 18 euro betaald. De afschrijving geschiedt over 18 maanden, dus 1 euro per maand. Als je vertrekt in de komende 18 maanden, kun je dus (gedeeltelijk) geld terug krijgen. Of van de nieuwe bewoner, of door een van ons te benaderen om geld te innen. Maar het lijkt ons het verstandigst om het zoveel mogelijk zelf met de nieuwe bewoner of doorschuiver te regelen. Mocht degene voor of na jou in de kamer geen gebruik maken van de wasmachine, regel het dan via ons om je 'in of uit te kopen' voor wasmachine gebruik!

  Wij hopen jullie zo voldoende geïnformeerd te hebben. Voor vragen, je weet ons te vinden!


  17-03-2002

  Aangezien de reparatiekosten voor de wasmachine in de keuken te hoog waren, zijn we genoodzaakt om een nieuwe wasmachine aan te kopen. Voor meer informatie zie jullie mailbox of het A4-tje bij de prikborden op de etages.
  Zodra we *al* het geld binnen hebben, laten we de machine komen. Deze week, week 12, kunnen jullie bij ons (kamers 15, 21 en 29) het geld afgeven, persoonlijk of in een envelop, met afzender, onder de deur.  10-02-2002

  Nadat het wassysteem wat betreft afschrijvingen wat in het slop was geraakt is dit in de zomer van 2001 weer uit het slop gehaald. Tot dat moment bestond de situatie dat twee groepen van mensen ooit een wasmachine hadden gekocht waar mensen zich bij in konden kopen. De Moria Waswerkgroep heeft in augustus van 2001 daar een einde aan gemaakt en de coöordinatie van beide wasmachines op zich genomen. Zij inde een contributie bij die mensen die niet reeds in januari 2001 betaald hadden, opende een girorekening en zorgde voor de op dat moment noodzakelijke reparaties.
  De huidige situatie is dat wij nog steeds proberen een gelijk aantal mensen over de twee wasmachines te verdelen. Ieder betaalt echter een even grote 'contributie' voor een pot die moet dienen voor zowel reparaties als wel afschrijving. Één groep betaalt in september haar contributie en de ander in januari.

  Voor diegenen die twijfelen bij bepaalde functies van deze wasmachine, de gebruikwasmachine hangt bij de wasmachine. Let daar a.j.b. nauwkeurig op. Het belangrijkst is dat je de linkerdraaiknop NIET draait als deze is uitgetrokken. Let er verder op dat je niet meer dan redelijkerwijs mogelijk is in de trommel stopt. Stop je kledingstukken één voor één in de trommel en prop niet de hele vuilniszak in één keer in de trommel. Bij uitleg kun je altijd bij ons terecht.
   

  Moria, frontaal

Bewoners

Redactie Bewoners: moria@8ung.at.Humor


De zeven geboden van het wassen

 • Het is toegestaan bij een andere machine te wassen als je eigen apparaat kapot is. Was in eerste instantie echter bij je eigen wasmachine zodat het bij beiden even druk is.

 • Stop niet meer dan redelijkerwijs mogelijk is in de trommel, stop kledingstukken één voor één in de trommel en prop niet de hele vuilniszak in één keer in de trommel.

 • Zodra je klaar bent met wassen, zet de wasmachine dan uit. Dit scheelt energiekosten.

 • Let er op dat de kraan aan staat voordat je de wasmachine aan zet, en draai haar dicht zodra je klaar bent.

 • Haal je was uit de wasmachine zodra deze klaar is. Dit voorkomt roestvorming en voorkomt dat huisgenoten het er (half) voor je uit halen.

 • Was BH's of wel in een speciaal daarvoor verkrijgbaar waszakje of een eenvoudig kussensloop. BH's zijn funest (en prijzig) voor onze wasmachines. Dit is geen grap !

 • Haal a.j.b. de zakken van broeken en overhemden leeg voordat ze de trommel in gaan. Ook dit kan fataal zijn voor de wasmachines.


© Moria Waswerkgroep


stuur mail  |  terug naar boven