Sponsor activiteiten

Sponsor activiteiten van de Carolien Bijl Stichting

Natuurlijk gaan we door met het benaderen van het bedrijfsleven, de Rotary's en andere instellingen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Carolien Bijl stichting. Maar tegelijkertijd ontwikkelen we ons fietsplan met het doel om bij zoveel mogelijk personen de problematiek onder de aandacht te brengen, de activiteiten van de stichting toe te lichten en vooral, om zoveel mogelijk mensen een financiële bijdrage te laten leveren ter ondersteuning van onze activiteiten.

We gaan dus fietsen en uiteindelijk doen we dat met drie personen omdat fietsen met een grote groep qua organisatie te ingewikkeld wordt. We, Ad de Groot (73) , Paul Hertog (58) en Martijn Muijser (64) starten op Zaterdag 12 Mei 2007 om 10.00 uur . Plaats van vertrek is de Grote Markt in Haarlem. We rekenen erop dat de Burgemeester van Haarlem, Dhr Schneider, het startschot zal lossen. Het streven is om op 25 Mei 2007 in St.Blancard in de Gers in Zuid Frankrijk aan te komen.

Het doel

Onze doelstelling is simpel, we fietsen voor geld en dat geld gaat naar de Carolien Bijl stichting. De fietsers financieren hun eigen kosten en dat verwachtten we ook van andere participanten. Het geld dat binnenkomt moet voor 100% naar de stichting. We willen geen bedrijfskosten. Wat we wel willen is dat er veel geld naar de Stichting kan worden doorgesluisd. Dat geld zien we komen van privé personen die per fietser kunnen intekenen voor € 0,10 per gereden km., hetgeen voor de gehele tocht een bedrag van € 150, = impliceert. Bedrijven kunnen natuurlijk ook intekenen voor de gereden kilometers, shirtreclame of middelen schenken waarmee de tocht mogelijk wordt gemaakt

De route

Startpunt is de plek waar ooit de St. Jacobsroute van start ging. Nou ja bijna, want officieel is dat niet de Grote Markt in Haarlem maar bij het St. Jacobs Godshuis. Maar de Grote Markt biedt meer ruimte voor een start met veel publiek en iedereen weet het te vinden.


De te rijden route over een afstand van 1500 km van Haarlem naar St.Blancard

Om ons te helpen bij technische mankementen en ons bij te staan in zware tijden gaat er een bezemwagen mee. We zijn op zoek naar een chauffeur die technisch is, kan schrijven, zo nodig de vooruit geboekte overnachtingsplekken kan muteren en kan zorgen voor de nodige massages . Een alles doener dus die mogelijker wijs geleverd wordt door de fietsenfabriek die een paar goede fietsen gaat sponsoren voor onze tocht.(incl. reserve onderdelen).

Elke ochtend starten we om +/- 8.30 uur en proberen we voor de lunch het grootste gedeelte van de dagtocht af te leggen. Na een lichte lunch ( van 12.30 tot 13.30) vervolgen we de dagtocht. Het streven is om tussen 15.00 en 16.00 uur bij onze overnachtingsplek aan te komen.

De bepakking voor onderweg bestaat uit,dagkaarten, water, fruit, druivensuiker, aanvullend krachtvoer, regenkleding, warmtejacks,mobile telefoon,digitale camera's, extra ondergoed en simpel reparatie materiaal. In de bezemwagen worden de reserve onderdelen, kleding, toiletartikelen, wegenkaarten voor het maken van de dagkaarten, laptop en modem etc vervoert.

Ter plekke worden de ervaringen van de dag opgetekend en het complete verhaal incl. beschrijving en foto's van de meest interessante plekken die we gepasseerd zijn, waar we overnachten en mogelijke dagthema's die we behandeld hebben worden nog diezelfde avond doorgezonden (door onze bezemwagenspecialist) naar de dag en weekbladen die onze tocht verslaan en op onze website/weblog geplaatst. ( zie ook onder P.R. en Marketing).

De overnachtingsplekken worden vooraf geboekt en zijn van het type Chambre d'hautes om de kosten enigszins in de hand te houden. De verblijf en dag kosten zijn rekening man. Voor de bezemwagenspecialist vinden we, indien die niet financieel draagkrachtig is, hopelijk een sponsor.

De aankomst op Vrijdag 25 Mei (2007!) vindt plaats in St. Blancard in de Gers te Frankrijk. Op een afstand van 1500 km van Haarlem. St. Blancard wordt het Franse epicentrum van de Caroline Bijl stichting. Een mogelijke samenwerking, waarin een feestelijke aankomst, locale sponsorwerving bij de vele Nederlanders die in de streek wonen, en vooral veel muziek drank en eten, wordt op dit moment uitgewerkt door Hans Meijer, eigenaar van Hotel Restaurant 'Relais du chateau' in St Blancard ( Gers 32 ). Hans is langdurig woonachtig in Frankrijk en heeft mede door de exploitatie van het hotel restaurant veel bruikbare contacten die hij graag wil inzetten voor onze actie.