De duinen beleven

1. Zomerwandelingen aan de kust

Van 1 juli tot 31 augustus biedt Natuurpunt in samenwerking met het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap een speciaal activiteitenprogramma aan in de kuststreek en het achterland. Gidsen van Natuurpunt geven er boeiende rondleidingen in dertien verschillende natuurgebieden. Ze leiden de wandelaars door bloeiende orchideeën in een vochtige duinpanne of langs imposante Schotse hooglandrunderen die grazend de natuur beheren.
http://www.natuurpunt.be/download/activecontents/ac729zomerwandelingen.pdf

2. Duinpieper

Een Duinpieper is een te ontlenen rugzakje voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar met leuke opdrachten en eenvoudige materialen om het strand en de duinen op een actieve en educatieve manier te ontdekken.

11 doe-opdrachten voor de duinen en 7 doe-opdrachten voor het strand laten je toe enkele planten en dieren van naderbij te bestuderen.

In het rugzakje vind je een verrekijker, kompas, potloep, opzetloep, enkele zoekkaarten, enz …

Duinpieper is gratis (mits betaling van een waarborg) te ontlenen op diverse uitleenpunten aan de kust.

Een folder met een overzicht ervan is te verkrijgen bij de provinciedienst natuur- en milieueducatie op nummer 050 40 32 51 of via mail: nme@west-vlaanderen.be

3. ‘Zee in zicht: Een tentoonstelling over onze Noordzee’

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) pakt uit met een nieuwe tentoonstelling. ‘Zee in zicht’ is de naam van het spektakel dat je meeneemt voor een ‘voettocht’ in het Belgisch deel van de Noordzee en je onderweg kennis doet maken met dieren, planten, activiteiten en wetenschappelijk onderzoek in dit onbekende gebied.

De tentoonstelling is heel toegankelijk voor kinderen. Aan de hand van een papieren kompas, vraagjes en stickertjes leren ze allerlei leuke dingen over onze eigen zee. De expo is nog te bezichtigen tot 2 november 2003. De tentoonstelling is gesloten op maandag. Meer info op: http://www.natuurwetenschappen.be/expos/present/.

wondere wereld der duinen