<%@LANGUAGE="JAVASCRIPT" CODEPAGE="65001"%> workshops
WORKSHOPS

Mijn grootste hobby is toch wel fotograferen.

Vroeger vond ik het altijd wel leuk om foto's te maken, maar verder dan vakantiekiekjes kwam het toch niet. In het voorjaar van 2006 ben ik met iemand meegegaan naar een workshop Digitale Fotografie. Daar zag en hoorde ik dingen die ik niet kende. Camera's, allerlei soorten lenzen, het was wel iets anders dan het compactcameraatje wat ik had. Maar het ging om de begrippen en ik heb toch wel veel van deze workshop geleerd.

Samen met wat vriendinnen heb ik nog andere workshops gedaan en dan met name bij Schoffie, oftewel Johan. Iemand met veel kennis van fotograferen en van de natuur. Zo'n workshop begin je met een uurtje theorie. Niet in een kaal klaslokaal, maar ergens in een houten gebouw in het bos. Daarna ga je op pad, het bos in of het veld, al naar gelang welke workshop je volgt. Dat kan bv een workshop herfstsferen zijn, of macro-fotografie, landschapsfotografie e.d. Lunchen doen we dan gewoon ergens "in het veld". 's-Avonds eten we weer met elkaar, bv heerlijke pannenkoeken en daarna gaan we de foto's met elkaar bespreken. Het zijn altijd leuke en leerzame dagen. En samen met mijn vriendinnen ook nog eens heel gezellig. Met die vriendinnen gaan we trouwens ook wel eens samen op stap. Een dierentuin, een stadswandeling of lekker de natuur in.

Momenteel ben ik bezig met een workshops bruidsfotografie. Iets heel anders dan de natuur in, maar wel heel leuk om te doen. De eerste twee gedeelten zitten er al op. We hebben een hele trouwdag nagedaan met drie nepbruidsparen. Maar met echte ambtenaren van de burgerlijke stand in de St. Jan en in de trouwzaal van het stadhuis van Gouda, leek het soms net echt.

 

Elise en MarcElise en Marc

 

VEEL PLEZIER!