Muziek

Muziek speelt een hele grote rol in mijn leven. Eigenlijk ben ik de hele dag bezig met muziek, ik luister er constant naar; als ik aan het computeren ben, op de fiets, in bed en zelfs in de les. Niet alleen luister ik naar muziek, ik probeer ook zelf een beetje te drummen.
Helaas komt daar de laatste tijd niet zoveel van, wegens het gebrek aan ruimte op mijn kamer.

Drumkit

Het gevolg is dat ik, ondanks dat ik niet heel actief meer drum, wel voor altijd anders naar muziek luister. In muziek komt de drumpartij duidelijker naar voren dan de rest en ik zit dan ook altijd met muziek mee te tikken op de maat. (vaak tot ongenoegen van anderen)

Waar ik naar luister qua muziek; dat is heel divers, althans dat denk ik altijd graag. Voor de muziek die ik op mijn pc, of mijn iPod, luister gebruik ik een programma, LastFM, waarmee ik mijn muziek kan ‘scrobbelen’ naar hun website. Op hun site wordt dan bijgehouden welke muziek ik allemaal heb geluisterd. Mijn profiel is hier te vinden.

Op het moment van schrijven bestaat mijn top 15 artiesten voor de helft uit Japanse muziek (en dan voornamelijk soundtracks van animes) en het andere gedeelte uit pop of rock muziek.

Het zal dan ook niemand verbazen dat een van mijn favoriete genres Soundtrack is. (als dat een genre te noemen is) Als een film of serie me goed bevalt dan download, ik bedoel koop, ik daarvan vaak de soundtrack. Als ik dan deze muziek luister, dan roept het weer het gevoel op van de film of serie in kwestie.

Om een band uit te lichten die redelijk hoog staat in mijn topt 15 (namelijk op 8): Apocalyptica.

Apocalyptica is een metalband uit Finland. In tegenstelling tot de ‘standaard’ samenstelling van een metalband met 1 of meerdere gitaristen, een bassist, een drummer en een zanger bestaat Apocalyptica uit 4 (niet heel hetero-ogende) mannen spelend op cello’s. (ja, u leest het goed) Echter, op de latere albums wordt er ook gebruikt gemaakt van een drummer (die ook tijdens concerten meespeelt) en verscheidene gastoptredens.

Apocalyptica

Zelf heb ik het plezier gehad Apocalyptica live te zien, namelijk op Lowlands in 2005. Ik was toen al bekend met de band, maar sindsdien ben ik een groot fan van ze geworden. (als je het zo mag noemen voor iemand die al zijn muziek download)