Biografie

Het wonderbaarlijke verhaal van mijn leven begon op 29 september 1989. Toen werd dit prachtige schepsel geboren en veranderde de wereld voor altijd. De komst van dit geweldige wezen werd al sinds jaar en dag (oké, negen maanden) verwacht en reikhalzend naar uitgekeken in het fraaie Haarlem. Uiteindelijk kreeg ik de naam Jesse Jonathan van den Akker mee. Twaalf maanden laten kwam hier nog een klein mormel bij, mijn broertje; Florian. We waren op dat moment woonzaam in de van der Vinnenstraat in de Haarlemse Kleverpark buurt. Mijn broertje en ik gingen toen naar de Koninklijke Wilhelmina School.

Mini Jesse

Maar aan alles komt een einde en in 1996 werd er besloten om naar Velserbroek te verhuizen. Hier gingen zowel mijn broertje als ik naar een nieuwe school: de Ark. Hier werden uiteraard de nodige vriendjes gemaakt en veel goede cijfers gehaald. Zo goed dat er uiteindelijk besloten werd mij een havo/vwo advies te geven.

Na veel wikken en wegen heb ik ervoor gekozen om op het Mendelcollege in Haarlem mijn schoolcarrière voort te zetten en dan wel op het havo/atheneum. Het was echter wel even wennen op zo’n grote school, met allemaal nieuwe mensen en als gevolg waren mijn cijfers niet echt denderend en ben ik het tweede jaar maar havo gaan doen. Helaas was het tweede jaar op de havo niet heel veel anders, weer met slechte cijfers en ben ik zelfs op de mavo terechtgekomen. Op de mavo ging het wel een stuk beter, hier vond ik mijn draai; leuke klassen, met gezellige mensen en het niveau was natuurlijk zo laag dat ik nooit meer wat voor school hoefde te doen.

Omdat ik na de mavo (uiteraard met een uitmuntende cijferlijst) nog niet wist wat ik moest doen en het me zo gemakkelijk afging heb ik ervoor besloten om toch weer havo te gaan doen. Bij de havovoorlichtingsavond werd wel gewaarschuwd voor de hoge werkdruk ten opzichte van de mavo. Daar moest ik dus nog even flink aan de bak… NOT! De havo bleek net zo makkelijk te zijn als de mavo en ik heb dan ook in 2 jaren mijn havo diploma gehaald, zonder al te veel moeite.

Playah

Na twee jaar extra uitstel was het echter nog steeds de vraag wat ik nou moest gaan doen en toen de zomervakantie aanbrak had ik nog geen flauw idee. Op een punt heb ik er zelfs voor gekozen om aan een onderzoek mee te doen, waar aan de hand van mijn interesses en vaardigheden een lijst werd opgesteld van ‘geschikte’ opleidingen voor mij. Hier kwam toen op één een opleiding uit die ik zelf ook al in gedachten had: Accountancy. Mijn tante zit in het onderwijs en zij had geen goed woord over voor InHolland, dus heb ik ervoor gekozen om Accountancy aan de Hogeschool van Amsterdam te volgen.

Het bleek echter al snel dat dit niet mijn opleiding was en ook over Amsterdam was ik niet zo te spreken, dus zo kwam het dat ik al snel niet meer op kwam dagen. Ik heb er toen voor gekozen om van de februari regeling gebruik te maken en toen de rest van het jaar ‘vrij’ te nemen.

Ik ben nou eenmaal een onverbiddelijke uitsteller en toen de zomervakantie alweer tot zijn einde liep had ik nog steeds geen nieuwe opleiding. Ik had mezelf eigenlijk voorgenomen om geen informatica opleiding te doen, omdat ik computers leuk vind, maar het werkveld verder me zelf niet zo aanspreekt. Toch leek dit de beste keuze en zo ben ik bij Bedrijfskundige Informatica terecht gekomen.

Excuses voor de slechte kwaliteit van de (ingescande) foto’s.