Artiesten

Herbert Hancock

Afbeelding:HerbieHancock.jpgHerbert Jeffrey Hancock (Chicago, 12 april 1940) is een Amerikaans jazzpianist en -componist. Herbie Hancock wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten van de tweede helft van de twintigste eeuw, een status vergelijkbaar met die van zijn mentor Miles Davis. In zijn muziek gebruikt hij ook elementen uit de funk, rock, blues, soul, gospel en klassieke muziek. Hij speelt zowel piano, keyboard als synthesizer.
Met zijn 67 jaar weet hij aardig de swing in de zaal te krijgen en zal daarom

 

 

 

 

 


Boney James

Boney JamesBoney James is een 46 jaar oude saxofonist. Hij heeft vanaf 1992 al 12 albums uitgebracht. Hij begon met saxofoon spelen toen hij 10 was. Toen hij 15 werd verhuisde zijn familie naar Los Angeles waar hij bij een fusion-jazz band ging. Hij bracht zijn eerste album uit op zijn 31e. Hij zal redelijk vaak optreden in de jazzclub want hij heeft aardig veel fans.

 

 

 

 

Jan Akkerman

Jan AkkermanAkkerman werd geboren te Amsterdam, bij het Waterlooplein, als zoon van Jacob Akkerman, een handelaar in lompen en metalen. Hij begon met accordeon, en schakelde later over op gitaar. Op zijn veertiende speelde hij op zijn eerste single. Akkerman was op school niet te handhaven en werd naar Instituut Schröder gestuurd waar hij in drie jaar gymnasium beta moest doen. Vervolgens ging hij naar het Amsterdams Conservatorium, afdeling lichte muziek. Hij kreeg les van gitaarleraar Gerard Gest.

Akkerman was lid van achtereenvolgens Johnny and his Cellar Rockers, The Hunters (hit: Russian Spy and I), en Brainbox. Eind 1969 voegde hij zich bij het Thijs van Leer Trio. De formatie ging verder onder de naam Focus en scoorde in de jaren zeventig enkele wereldhits. In 1976 verliet Akkerman de band en ging solo verder. Een reünie met Thijs van Leer in 1985 bleek geen succes, maar Akkerman leverde desondanks de ene plaat na de andere af, en was daarnaast actief als sessiemuzikant bij onder meer André Hazes. Verder speelde hij samen met onder meer Alan Price, Kaz Lux, Herman Brood, Peter Banks, Charlie Byrd, Ice-T en B.B. King. Akkerman claimt ook dat hij samen met Pierre van der Linden eind jaren zestig de platen van The Cats volspeelde.

In 1992 kreeg hij een ernstig auto-ongeluk, maar vanaf 1993 is hij weer actief. Akkerman is een eigenzinnig gitarist, die voortdurend experimenteert met nieuwe apparatuur en gitaren. In januari 2005 werd hem een Gouden Harp toegekend, wegens zijn verdienste voor de Nederlandse lichte muziek.

 

 

 

 

Soulive

ArtiestSoulive is een jazz-trio dat is ontstaan in woodstock, en bekend staat om zijn snelle solo’s en liedjes die blijven hangen. De band bestaat uit Eric Krasno (gitaar), Alan Evans (drums), and Neal Evans (bas en klarinet). De band heeft 9 albums uitgebracht en is redelijk bekend. Ze touren nu met een een fulltime zanger.

 

 


David Sanborn

Artiest

David Sanborn is een alto-saxofonist die vooral smooth jazz en pop-jazz fusion speelt. Vanaf zijn 14e speelt hij al in een band. Vanaf 1975 heeft hij al 22 albums uitgebracht.  Hij heeft een aantal grote optredens gedaan met andere bekende artiesten en bands. De meeste van zijn albums die gemaakt zijn samen met bassist Marcus Miller zijn een groot succes. Hij heeft het erg druk dus hij zal niet zo heel vaak in de jazzclub optreden.

 

 

 

 

 

 

 

Joe Zawinul

ArtiestJoe Zawinul is een Oostenrijkse jazz-toetsenist en componist. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van jazzrock geweest. Toen hij 6 was leerde hij zichzelf accoordeon spelen en studeerde later cello en piano op het conservatorium. In 1970 richtte hij samen met Wayne Shorter de band Weather Report op. Hierdoor werd hij bekend. Hij zal redelijk vaak in de jazzclub optreden.

 

 


Hans Dulfer

Hans Dulfer is een Nederlandse saxofonist. Hij speelde onder andere met Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo. Hij heeft zichzelf saxofoon leren spelen en speelt vanaf zijn 17e professioneel. Hij heeft in een paar bandjes gezeten en is redelijk bekend. Hij treed nu ook al elke woensdagavond op in een jazzcafé in Amsterdam. Hij zal ook vaak gaan optreden in de jazzclub.

 

POW Ensemble

DulferPOW Ensemble is een Nederlandse band opgericht in 2002. De band richt zich vooral op live-uitvoeringen van elektronische jazz. Er wordt veel geinproviseerd bij hun optredens waardoor het altijd anders is. De band is nog niet zo heel populair en kan dus vaak in de jazzclub spelen.

 

 

 

 

 

RinneRadio

ArtiestRinneRadio is een band opgericht in Finland. Ze spelen jazz en elektronische muziek. Ze hebben al 14 albums uitgebracht sinds ze bij elkaar zijn en 6 singles. Ze zijn aardig bekend vanwege hun aparte muziekstijl, die wordt beschreven als: Een beetje jazz, een beetje techno, een paar populaire rifjes, en wat dingen die in zijn. Ze gaan niet zo vaak optreden omdat ze helemaal in Finland wonen.

backpiece