Brazilian wax

Brazilian Wax

De hype
De hype om een gladde en haarloze schaamstreek te hebben is aanvankelijk overgewaaid vanuit BraziliŽ. Daar is men enorm "body-conscious", zich bewust van het uiterlijk dat er perfect verzorgd uit moet zien. Behalve het hygiŽnische aspect, tolereren de dames geen haartjes buiten de string of bikini.

De haarloze look
In Nederland geeft men tegenwoordig ook de voorkeur aan de "haarloze look", dit blijkt uit gesprekken onder vriendinnen en een willekeurige blik in de sauna of onder de douche bij de sportschool. Helaas wordt er voornamelijk zelf geschoren, wat al binnen 2 dagen zorgt voor stoppels, jeuk en/of pukkeltjes.

De Brazilian wax
Met een speciale warme filmhars worden de haren met wortel en al rond de schaamstreek verwijderd: de venusheuvel, langs de schaamlippen en het perineum. Er blijft een smal strookje haar op de venusheuvel staan. De huid is wekenlang zacht en glad, veelal zonder bultjes en irritaties.

Hoe vaak en wanneer?
Alhoewel de haargroei bij iedereen verschillend is, is 4 tot 6 weken een goede richtlijn voor het herhalen van de Brazilian wax om weer helemaal glad te zijn. Tussentijds scheren is af te raden, omdat het "zachte" effect van het harsen daardoor teniet wordt gedaan. Voor een Brazilian wax behandeling is het gunstig als alle haartjes weer zijn doorgekomen en minimaal 1/2 tot 1 cm. lang zijn. Bij regelmatige wax-behandeling zullen de haren op den duur minder stug worden en minder snel doorkomen.

Hoe wilt u het hebben? (voor prijzen zie tarieven)
Brazilian wax: alle haren worden verwijderd op een smal strookje in het midden van de venusheuvel na.
Hollywood wax (of full Brazilian wax): alle haren worden verwijderd.
Full bikini wax: alle haren op de venusheuvel en de bikinilijn worden verwijderd.
Valentine (hartje), driehoek of pijl: alle haren buiten de vorm die u wenst worden verwijderd.