Interview verslag

Het interview dat ik afgenomen heb was met mijn tante Helma Bos. Zij werkt bij Capgemini. Capgemini is een bedrijf met kantoren in elk continent en met 59.000 werknemers. Capgemini heeft ook een dochteronderneming genaamd Sogetti. Mijn tante werkt al 21 jaar in het vak en was oorspronkelijk niet van plan om de informatica in te gaan. Na de hbs b (voortgezet onderwijs) ging zij een vervolgopleiding doen op het hbo niveau. De opleiding die zij daarna volgde was HBO gezondheidszorg (arbeidsergotherapie).

Zij is pas de Informatica ingegaan nadat er geknipt werd in de zorg, zij was dus in eerste instantie niet van plan de Informatica kant op te gaan. Een aantal dingen heeft ervoor gezorgd dat zij de informatica inging. Ze moest ten eerste aan de kinderen denken, ten tweede wou ze gebruik maken van haar talent voor wiskunde. Zij heeft toen in het kader van de vrouwenemancipatie een praktijkgerichte opleiding Informatica gevolgd.

Vanaf 1986 is mijn tante werkzaamheden en heeft dus al heel wat veranderingen meegemaakt. In het begin moest je echt alles zelf doen, computers moesten eerst geprogrammeerd worden voordat je er eindelijk iets mee kon bijvoorbeeld een brief schrijven of iets dergelijks. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer lagen boven op het OS gebouwd, waardoor steeds meer voor je uit handen genomen wordt. De technologie is afgelopen jaren sterk ontwikkeld, het begon met de ENIAC, een computer zo groot als een vliegtuighangar en nu heb je desktop systemen, en zelfs laptops of pda’s die meer kunnen als de ENIAC toen en ook een fractie van de grootte zijn.

Volgende Pagina

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!