Vorig jaar ben ik begonnen met het maken van mozaïeken. Ik gebruik hiervoor geglazuurde wand- en vloertegels die ik met een hamer in stukken en brokken hak. Nu gebruik ik alleen nog maar wandtegels, voornamelijk vanwege het dikteverschil tussen wand- en vloertegels.

Ik gebruik MDF als ondergrond, een plaat van ongeveer 50 x 70 cm. Eerst gaat er grondverf overheen (2 lagen rondom) en daarna schets ik met potlood het idee erop. Als ik de tegels dan daadwerkelijk aan het plakken ben, verandert het ontwerp meestal nog wel enigszins.

Met behulp van tegellijm plak ik de stukjes er op. Ik ga niet in één keer door, maar meestal is het plakwerk binnen zo'n dag of 9 voltooid. Als ik klaar ben wordt het geheel gevoegd en moet het drogen.

Hieronder vindt je wat miniaturen van de mozaïeken die ik tot nu toe heb gemaakt. Als je daar op klikt kom je op de pagina waarop ik wat foto's laat zien hoe het desbetreffende mozaïek vordert. Ik vind het steeds leuker worden, dus er zullen er nog wel een paar volgen.

Yvonne.

 

 
     
Mail de Mozaiekmaakster