Koos en Jimmy
   
       
           
 

Op het moment ben ik bezig met dit mozaïek: Koos en Jimmy. Jaren hebben wij 2 katten gehad. Koosje is op 13 maart 2002 overleden en Jimmy moeten we sinds 17 maart missen. Hij is bijna 20 geworden, een respectabele leeftijd dus voor onze kater.

Ik moet nog even op zoek naar licht- en donkergrijze tegels voordat ik kan beginnen. Op de Huishoudbeurs staat de S-Tiles winkel en daar slaag ik zeker! Ze hebben alle kleuren van de regenboog.

     
           
De eerste hand gelegd aan Koos en Jimmy, d.w.z. ik ben begonnen met onze rode kater Jimmy. Koosje moet grijs worden, maar die tegels heb ik nog steeds niet. S-Tiles had ze wel, maar niet meegenomen naar de huishoudbeurs. Klein beetje pech dus. Maar het komt goed want binnenkort kan ik online bestellen!          
     
Weer wat tijd om verder te gaan met deze mozaïek. Een regenachtige zaterdag, Jimmy nadert zijn voltooiing.           Zo, Jimmy is nu compleet. Nu wordt het tijd om met Koosje verder te gaan. Ik heb ondertussen wat grijze tegels op de kop getikt.          
                   
                                   
Vandaag was het tijd voor Koosje. Voor Koosje zwarte tegels met wat vaag-grijze vegen gebruikt. Koos was de echte dondersteen van de twee. Jimmy het 'goeie sulletje'. Het rebelse van Koos wil ik eigenlijk tot uiting brengen in de uitdrukking van haar ogen. Maar... het is nu nog niet zo zichtbaar. Ik ga er van uit dat hetgeen ik erin probeer te leggen straks na het voegen goed zichtbaar wordt              
                                   
                             
    Nu de achtergrond invullen. Hij wordt toch weer blauw, tenslotte mijn lievelingskleur. Ik heb er ook wat andere kleurtjes door gedaan om de boel wat op te vrolijken en toch Koos en Jimmy nog duidelijk naar voren te laten komen. Nu de zwarte band nog en de rand invullen en dan is dit mozaïek ook gereed om afgevoegd te worden.          
                                       
                                           
                           
                 
                           
Eindelijk gereed! Naar mijn idee komt het rebelse van Koosje duidelijk naar voren. Jimmy als goedzak er schuin achter.