.

 
Walvis
De walvis is net als de dolfijn een van mijn favoriete zeedieren. Heftig onder de indruk van hun vorm en sierlijke bewegingen in het water.
Gratis tegels gekregen, zowel wand- als vloertegels. Hakken maar, en mijn oude kastje van de slaapkamer tot experiment gebombardeerd. Het kastje werd geschuurd en voorzien van een mooi randje aan de achterkant.
Nadat het kastje van een nieuwe laklaag was voorzien, eerst een tekening gemaakt. De eerste stukjes liggen! Hier kun je de tekening wat beter zien. Nog uren werk voor de boeg.
De basis ligt er nu. Een aantal golven in diverse kleuren blauw. Nu die golven goed en wel liggen heb ik door dat vloer- en wandtegels door elkaar moeilijk op gelijke hoogte zijn te houden.
Weer een wat duidelijker zicht op de tekening van het geheel. Nu heeft de walvis zijn plekje gevonden. Grijs en zwart. Het invullen van de 'waterfontein' zal niet meevallen.
Zonnetje over de golven. Detailopname van de zonnestralen.
De zwarte rand, die, zoals ik net besloten heb, voorlopig in al mijn mozaïeken zal voorkomen, zit er nu in De walvis spuwt nu zijn 'waterfontein'.
De walvis nadert zijn voltooiing. De laatste stukjes vinden hun plaats op het blad van mijn kastje. Voltooid. Het voegwerk is ook gebeurd. Dit had ik ook nog niet eerder gedaan. Het werd een redelijk drama. Maar het is gelukkig goed gekomen.
Finished! Het zit erop, gevoegd en al. Door het gebruik van verschillende tegeldiktes staat mijn glaasje water goed te wiebelen. Maar ik heb besloten toch verder te gaan met een volgende project.