Pauw
Pauw ontstond vanuit het bezoek aan Staverden, waar al jarenlang witte pauwen zijn en ook omdat de pauw in het gemeentewapen zit van de plaats waar ik woon. Alleen mijn pauw moest wel veel meer kleur hebben. De veren met hun 'pauwenogen' waren het ingewikkeldst. Ik ben erg tevreden met het uiteindelijke resultaat. Van Pauw zijn ook wat meer foto's gemaakt, dus de vorderingen zijn uitgebreid te bekijken.
Ht ontwerp van de pauw werd eerst getekend op het mdf voorzien van grond-verf. Daarna worden de vakken stuk voor stuk ingevuld. Deze is ingewikkeld! Voor de pauw heb ik ook voor het eerst tegels gekocht. Ik was op de KreaDoe in Utrecht en daar was ook een stand voor mozaïekwerk (een winkel uit Amsterdam). Er waren heel veel tegels, in alle kleuren die je maar bedenken kan! Ik voelde me net een klein kind in een speelgoed-winkel en heb er zoveel gekocht als ik maar dragen kon.

Artist at work! What more can I say ?

Aan de pauw is ook wel goed te zien hoeveel kleuren ik kon meesjouwen! Gelukkig kun je veel stukjes uit één tegel halen, want voor een paar tegels op en neer naar Amsterdam, da's nou ook weer zo wat. Ik koop de meeste tegels trouwens bij een lokale handelaar. Ze hebben een bak met losse restjes. Vaak moet je bij bedrijven hele meters kopen en da's niet echt handig. Hier wat foto's van de vorderingen van de pauw. Langzaam worden alle veren gevuld.
Als de veren gereed zijn volgt de pauw zelf. De pootjes zijn en de kleine veertjes op z'n koppie zijn best wel moeilijk. Maar met geduldig paswerk wordt het wel wat.
De pauw nadert zijn voltooiing. Het is wel een erg kleurig geheel geworden vind ik. Nu het zwarte kader er omheen (mijn handelsmerk ) en dan de achtergrond maar invullen.
Gereed! Voltooid! Ik ben er erg blij mee, vindt het mijn mooiste tot nu toe!