Start Vrijwilligers Zoeken

SIT Antwerpen

Start
Mededelingen
Agenda
SIT-werking
Algemene RK-werking

 

Welkom op de website van het Snel InterventieTeam Antwerpen 

(zie datum onderaan deze pagina om te weten of er nog aanpassingen zijn geweest sinds uw laatste bezoek)

Uiteraard proberen we in de eerste plaats de actieve vrijwilligers van deze dienst te bereiken. Voor de meer vertrouwelijke zaken kunnen zij echter terecht via de knop "vrijwilligers" die ze boven elke pagina kunnen vinden.

Toch hopen we via deze site ook anderen in te lichten over de belangrijke werking van onze groep binnen de hulpverlening van onze provincie en binnen de werking van Rode Kruis Vlaanderen.

Wat is het SIT ?

Het SIT is een groep van gemotiveerde vrijwilligers, bestaande uit urgentieverpleegkundigen, ervaren ambulanciers en dokters, die bij grootschalige calamiteiten in opdracht van de dienst 100 paraat staan om binnen het half uur een vooruitgeschoven medische post (ook wel noodhospitaal genoemd) op de locatie operationeel te hebben.

Ook preventief kan dit team aanwezig zijn op grote evenementen binnen onze provincie. 

Hoe werkt het SIT ?

Om in noodomstandigheden een belangrijke meerwaarde te kunnen betekenen aan de reeds aanwezige hulpteams moet het SIT er voor zorgen dat ze niet alleen met gespecialiseerd en uitgebreid materiaal ter plaatse kunnen komen maar dat deze reeds hoogopgeleide mensen ook als een team perfect kunnen samenwerken.

Over het typische materiaal dat het SIT tot zijn beschikking heeft kan u verder in de website ongetwijfeld meer lezen. Om de teamsfeer te bevorderen hebben zij niet alleen hun periodieke samenkomsten / opleidingsmomenten maar werken ze ook mee aan alle grote evenementen die binnen provincie Antwerpen georganiseerd worden en waarbij het Rode Kruis gevraagd wordt om preventief aanwezig te zijn. Op deze 120 "preventieven" of anders gezegd x-aantal uur zal telkens een SIT-team aanwezig zijn om de andere RK-entiteiten te versterken.

Hierdoor kan het SIT er voor garanderen dat ze niet alleen met gespecialiseerd materiaal en personeel in bijstand kan afkomen maar dat er ook een sterk samenhangend team ter plekke zal zijn. 

Contactgegevens

Bij eventuele vragen of opmerkingen kan u steeds met het SIT contact opnemen via het contactformulier of u kan hen rechtstreeks contacteren via:

Postadres

Vossenschijnstraat 51A, 2040 Antwerpen

E-mail

Algemene informatie:

 

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan sven_delaet@hotmail.com.
Copyright 2005 Snel InterventieTeam Antwerpen
Laatst bijgewerkt: 20 januari 2005