Hier staat een lijstje met tips om je computer te beveiligen:
1. Gebruik je gezonde verstand
o Open geen attachments die je onverwacht krijgt toegestuurd, ook al is het van een bekende.
o Download software zoveel mogelijk van de site van de fabrikant en niet van een obscure site. Als je twijfelt of je software wel kan vertrouwen, zoek dan eerst via Google naar ervaringen van andere gebruikers.

beveiligen

2. Eerst lezen, dan klikken:
o Als een beveiligingswaarschuwing verschijnt, zorg er dan voor dat je deze begrijpt alvorens 'm weg te klikken.
o Bij het installeren van sommige gratis software (zoals MSG-Plus) wordt ook een hoop rommel meege´nstalleerd. Door tijdens de installatie goed op te letten is dit vaak grotendeels te vermijden.

3. Hou je software up-to-date:
o Installeer regelmatig de Windows Updates.
o Controleer of er nieuwere versies van andere ge´nstalleerde software beschikbaar zijn. o Als je een virusscanner gebruikt, zorg er dan voor dat je deze minimaal 1x per week update, zodat ook de nieuwste virussen herkend worden. o Verwijder software die je niet gebruikt. o Gebruik waar mogelijk veiligere alternatieven, bijvoorbeeld: FireFox i.p.v. Internet Explorer.

4. Installeer een virusscanner:
o Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: update de virusdefinities van je virusscanner minimaal 1x per week. Een virusscanner die niet up-to-date is beschermt niet tegen de laatste nieuwe virussen en die zijn juist het meest actief.
o Ook al heb je een virusscanner, deze zal nooit alle virussen herkennen. Denk dus niet dat je 100% veilig bent. Een virusscanner is geen vervanger voor gezond verstand, maar slechts een aanvulling.

5. Installeer een firewall