Omschrijving

afbeeldingOp mooie rustige locatie nabij wandelgebied, water en Eltenberg gelegen karakteristieke twee onder één kap woning met fraai aangelegde tuin zonrijk gelegen.

Deze woning is volledig gerenoveerd zowel binnen als buiten (zie het huis/renovatie). Het is een sfeervolle woning waarbij alle authentieke elementen zijn behouden en waar deze ontbraken zijn ze hersteld of toegevoegd. De woning ligt aan de rand van het mooie rustige dorpje Spijk en biedt prachtig uitzicht over de landerijen en de nabijgelegen Eltenberg Duitsland.

Spijk ligt in de gemeente Rijnwaarden, Rijnwaarden is een water- en dijkrijke gemeente die 25 jaar geleden werd samengesteld uit de zes dorpen Herwen, Aerdt, Pannerden, Lobith, Tolkamer en Spijk. Samen omvatten zij het Gelders Eiland, omgeven door de Rijn, het Bijlands en het Pannerdens Kanaal, de Oude Waal en de Oude Rijn, gelegen in de Gelderse Poort. Een fantastisch gebied om op de fiets te verkennen.

De gemeente Rijnwaarden maakt deel uit van Nationaal Landschap de Gelderse poor Nationaal Landschap de Gelderse Poort met haar grienden, water- en moerasvegetaties, wilgenbosjes en natte graslanden. Al fietsend of wandelend ontdek je al snel de overweldigende schoonheid van het gebied. Bij de Toeristische Overstap Punten (TOP) Huis Aerdt of de Bijland starten diverse routes. Kinderen kunnen aan de hand van de wandelroute 'op pad met Bella Bever, Govert Gans en Rijntje Vos' alles leren over de dieren en de omgeving.

Sinds kort is er een boekje verschenen BLIKvangers, waarin de schatkamer van het mooie Rijnwaardense landschap wordt getoond. Deze 40 kilometer lange fietsroute voert langs alle openbare kunstwerken en historisch en landschappelijk schoon op het Gelders Eiland. De achterliggende gedachte is dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn. Er is volop aandacht voor de vele cultuurhistorische plekken, daar waar het landschap in de loop der tijd aan vele veranderingen onderhevig is geweest. Speciaal voor deze route zijn kijkobjecten geplaatst op zes van die markante plekken die de blik van de fietser ongetwijfeld zullen vangen.