Gemeentehuis Rijnwaarden

afbeeldingHet gemeentehuis is gevestigd aan de Markt 5 te Lobith.

Na een verbouwing is het gemeentehuis in 2002 geopend. De architect heeft een open en transparant gebouw ontworpen. Om hiermee ook de transparantie van de overheid weer te geven.
Op de begane grond is de Gemeentewinkel gevestigd, hier kunt u terecht voor vrijwel alle producten en diensten van de gemeente.

In het gemeentehuis zijn wisselende exposities te bekijken.
Sinds de verbouwing van het gemeentehuis in 2002 zijn er exposities in de openbare ruimten. De lichtval is daar prachtig voor en de wanden waren nog leeg. De toenmalige burgemeester nam het initiatief, zorgde voor betrokkenheid van Kunstkring en Galerie en mensen binnenshuis. Sindsdien zijn jaarlijks drie exposities van bijvoorbeeld schilderijen aan de wanden en beelden of keramiek in de ruimte te zien. Altijd van professionele kwaliteit. De drempel naar kunst is daarmee voor de bevolking van Rijnwaarden een stuk lager geworden. Dat was en is de bedoeling ook! Een klein drempeltje is er wel bijgekomen na de beveiliging, u moet even bij de altijd vriendelijke Gemeentewinkel vragen om ook boven te kunnen kijken. Vooral doen, de exposities zijn steeds de moeite waard. En wij horen graag wat u ervan vindt.

afbeelding

 

 

 

Klik op logo voor een bezoek aan de website van Gemeente Rijnwaarden