Politiek, Economie en Rare Dingen
 

SEXRECLAMES ZOUDEN DEMOCRATISCH DOOR DE POLITIEK MOETEN WORDEN VERBODEN.
Het is na twaalf uur in de nacht en je zet even je televisie aan na een leuke avond stappen. En ja hoor geen politiek maar op bijna iedere commerciele televisie zender worden sexreclames uitgezonden. Nu vind ik het wel leuk om naar een mooie vrouw te kijken met een mooi gezond lichaam. Maar vind ik het niet gepast dat er van die achterlijke reclames iedere avond worden uitgezonden. Ik weet bijna zeker dat er genoeg jonge kinderen zijn die een televisie in hun kamer hebben en welleens in de nacht stiekem naar de televisie kijken. Dat deed ik ook toen ik kind was. En wat zien zij dan blote borster en vrouwen die vragen om erotische gesprekken. Ik vind dat dit een verkeerd beeld schetst over hoe mensen in het leven staan en dat de politiek daar iets drastisch aan moet veranderen.

POLITIEKE PARTIJEN ALS DE CHRISTEN UNIE ZIJN TEGEN SEXRECLAMES
Bovendien zou de politiek daar iets aan moet doen omdat het enerzijds beledigend is naar vrouwen toe. En anderzijds omdat vrouwen zo een verkeerd beeld krijgen over hoe mannen over hun denken. De politieke partij Christen Unie heeft gezegd af te willen van sexueel getinte reclame spotjes en videoclips. En daarom is het aan te raden om op deze partij te stemmen. Ik ben dan wel een voorstander van vrijheid van menings uiting maar ik vind dat dit niet zo ver moet gaan dat het mensen beledigd in die mate zoals dat gebeurd bij het uitzenden van sexreclames.

Ik kan mijzelf bijna niet voorstellen dat het uitzenden van deze reclames zoveel winst op levert dat het zin heeft om in de hoeveelheid zoals het nu gebeurd deze uit te zenden. Zou het daarom niet zo kunnen zijn dat de mensen die dit soort reclames uitzenden een ander doel hebben dan winst maken. Namelijk ervoor zorgen dat mensen verslaafd raken aan tabaksproducten of alcohol. Het is misschien ver gezocht. Maar dit komt omdat ik mijzelf gewoon niet voorstellen kan dat het uitzenden van deze reclames zo winstgevend kan zijn. Dat de kosten die gemaakt worden kunnen worden gedekt. Daarom denk ik dus dat het zou kunnen dat er andere belangen een rol spelen waar de tabaks- en alcoholindustrie mee te maken heeft. Nogmaals ik wil niet zeggen dat het zo is maar het zou mij niet verbazen als dit wel zo zou zijn.