10-4, 5-5, 17-5

Welkom op Vughtonline.nl,

Een creatieve website speciaal gemaakt voor de inwoners van Vught. Hier vindt u nieuws uit uw eigen regio. Een stukje geschiedenis vanaf het ontstaan van Vught, Vught tijdens de Tweede Wereldoorlog tot aan het hedendaagse Vught. Evenementen kunt u per maand bekijken op de agenda pagina.

Bent u benieuwd welke sport- en muziekverenigingen er in Vught zijn kijk dan op de sport respectievelijk muziek pagina
Verder vindt u op deze website handige informatie over stichtingen, kunst en cultuur en scholen in Vught. Ook kunt u zien wanneer het huisafval bij u in de straat wordt opgehaald.
Voor wandelroutes in de regio kijkt op de route pagina.

Wilt u weten welke apotheek er weekenddienst heeft kijk dan op de zorg pagina. Op de politie pagina staan handige tips om uw huis beter te beveiligen tegen inbraak en op de brandweer pagina wordt u doorgelinkt naar de brandweer in uw regio.

Tips voor een dagje uit staan op de er op uit pagina. Geen zin of tijd om er op uit te gaan kijk dan op de puzzel pagina voor leuke spelletjes en puzzels.

Verder staan er allerlei links voor kinderen en het laatste nieuws onder leuke links.
Bent u op zoek naar het telefoonnummer van dat ene bedrijf, kijk dan op de telefoongids pagina.

Vanavond nog met de trein naar Eindhoven op de routeplanner pagina ziet u wanneer de trein vanaf Vught vertrekt. Een overzicht van televisiezenders staan op de media pagina.

Ten slotte vindt u op de download pagina allerlei handige programma’s die u kunt downloaden.

Binnenkort kunt u ook nog alle bedrijven van Vught terugvinden onder de knop zoek bedrijf.

Kortom een leuke website waarop u veel informatie terug kunt vinden over uw eigen gemeente.

Met suggesties en/of opmerkingen kunt u ons altijd mailen.

Eerder regionieuws
v
Maurick
Zoek via
.

Armoede in Vught
Ook in Vught komt verborgen armoede voor. De gemeente wil dit gaan aanpakken door middel van het project “Een Aanzet tot armoedebeleid in Vught”  opgezet door de Stichting Welzijn Vught. Hiervoor krijgt de gemeente een financiële bijdrage van de provincie Noord- Brabant. Onderdeel van het project is een rondetafelgesprek met alle inwoners van Vught die langdurig afhankelijk zijn van een minimum inkomen, de gemeente en instellingen. Doel van deze bijeenkomst was om ervaringen te delen en ideeën uit te wisselen om een langdurig bestaan op minimumniveau te verbeteren. Later meer.
(Bron: Dé Weekkrant Stadsblad pag. 10, 18 april 2007)

Hoger sterftecijfer in Vught
Het sterftecijfer per 10.000 inwoners in Vught ligt hoger dan het landelijk gemiddelde, dit kwam naar voren uit onderzoek van de GGD “Hart van Brabant”. Het totale sterftecijfer in Vught ligt 20% hoger dan het gemiddelde in Nederland.  Een duidelijke oorzaak hiervoor is niet bekend. Mogelijke oorzaken hiervoor zouden kunnen zijn dat Vught een groot aantal AWBZ instellingen heeft. Daarnaast zou ook de sterker vervuilde lucht in Vught door de aanwezigheid van  snelwegen een rol kunnen spelen. De gemeente is van plan om de komende jaren een positieve invloed uit te oefenen op de gezondheid van de burgers. Gericht op ondermeer rookpreventie, aanpak van overgewicht en welzijnsbezoeken aan 75- plussers.
(Bron: Het Klaverblad, pag.1, 18 april 2007)


Kans op nieuwe milieustraat in Vught lijkt verkeken.

Door de overname van het Kringloop Bedrijf Vught door Brouwer Metaal. Hiermee lijkt de kans verkeken dat er op korte termijn weer een Kringloopbedrijf komt in Vught. Gesprekken tussen de gemeente en het kringloopbedrijf afgelopen december zijn op niets uitgelopen. Ook een iniatief van 1.600 Vughtse burgers, gericht op behoud van de Milieustraat en de Kringloopwinkel heeft nog niets opgeleverd.
(Bron: http://www.vtv1.nl/kabelkrant/html/index.htm, 25 april 2007)

 

Parkeerproblemen in Vughtse wijken
parkeren.jpgDe fractie van GB constateert in toenemende mate parkeerproblemen in de diverse Vughtse wijken. Op tal van plaatsen zou de vastgestelde parkeernorm niet gehaald worden. In die wijken is er sprake van zogeheten 'wildparkeren', op plaatsen waar dat feitelijk niet is toegestaan.
Dat 'wildparkeren' (in gemeentelijk plantsoen, voor brandgangen of andere verboden plaatsen) leidt meer dan eens tot ongewenste en verkeersgevaarlijke situaties. De politie zou handhavend kunnen optreden maar dat lijkt onbegonnen werk.

In de ogen van Gemeentebelangen schiet de gemeente tekort omdat het onvoldoende parkeermogelijkheden zou bieden. Reden om bij het college van B&W te informeren naar de visie op dit punt. Volgens wethouder Ben Brands is er sprake van een landelijk probleem.
Waar mogelijk tracht men in Vught bij herinrichting van straten in te spelen op de parkeerproblemen, maar de infrastructuur laat dat niet altijd toe. Bij nieuwbouwplannen is de parkeernorm wel degelijk een belangrijk toetsingscriterium.

Brandweerpakken inzet rechtszaak
brandweer.jpg
De discussie over een verkeerd uitgevallen wasbeurt van 54 pakken van de brandweer in Vught wordt bij de rechter voortgezet, zo meldt Omroep Brabant.
De gemeente Vught sleept Lavans uit Helmond voor de rechter, omdat die wasserij volgens haar tekort is geschoten.Toen Lavans vorig jaar de pakken waste zijn er fouten gemaakt. Hierbij werden de pakken voor 35.000 euro beschadigd.

Retourtje Den Bosch – Utrecht 2 euro

station.jpgTijdens de werkzaamheden aan de Maasbrug in juni kunt u voor 2 euro heen en terug met de trein naar Utrecht. De Maasbrug wordt een aantal weekenden afgesloten vanwege werkzaamheden aan de voetgangersbrug. Door het aantrekkelijke treintarief willen de NS en Rijkswaterstaat automobilisten stimuleren om de trein te nemen. De NS en Rijkswaterstaat delen de kosten die de actie met zich meebrengt.
De gereduceerde treintarieven gelden van vrijdag 1 juni t/m zondag 10 juni en van vrijdag 15 juni t/m zondag 24 juni. Op 2 en 3 juni kunt u ook tussen Amsterdam en ‘s- Hertogenbosch voor 2 euro met de trein. Dan wordt ook aan het noordelijke deel van de A2 tussen Utrecht en Amsterdam gewerkt.