Archief 2008-2010
 


Start
Omhoog
Archief 2005-2007
Archief 2008-2010
Archief 2011-2013
Archief 2014 - 2016

 

 

Stem op een gezonde Fortwijk!
29 december 2010

Voordat het oude jaar voorbij is, kun je nog net een goede daad verrichten! Klik op onderstaande link en stem op een gezonde Fortwijk!

  Daarvoor moet je waarschijnlijk jezelf eerst registreren op de website www.jijenoverijssel.nl
 
Hartelijk dank,
Familie Veneman, Geerdijk

 

Jesse
29 december 2010

Wilco en Coriena, hartelijk gefeliciteerd met de geboorte van zoon Jesse!

 



Misverstand
17 december 2010

De familie Veneman is weliswaar verhuisd van Vroomshoop naar Geerdijk, maar ze zijn toch in hetzelfde huis blijven wonen met nog steeds hetzelfde telefoonnummer: 0546-643834. Negeer het foutieve nummer op hun nieuwjaarskaart. Misverstand...
 

Verhuisd
27 oktober 2010


Zoals je misschien al weet, we hebben ons huis verkocht!

Omdat ons nieuwe huis nog gebouwd moet worden, hierbij ons nieuwe "tijdelijke" adres vanaf zaterdag 30 oktober: Wilco Lindeboom & Coriena Veneman, Hoevenweg 10, 7722 PN Dalfsen. De e-mailadressen zijn:
wilco.lindeboom@gmail.com en corienav@gmail.com
 


Beurs Bergentheim groot succes
2 oktober 2010

De feestweken in Bergentheim zijn een geweldig succes.
Ook mevrouw Dragt doet er volop aan mee.
Zie 
www.bergentheim.info/index.nsf/pages/wwid-89mbbc (ongeveer 2:06 en 4:38)

Hoogtepunt was echter de beurs, die zij hoogstpersoonlijk opende, althans de stand van zoon Roel.
Zo te zien doet ze dat met overgave.

Zie ook:

www.bergentheim.info  en  www.625jaarbergentheim.nl 

 

Klik hieronder voor een optreden van 'the two friends':

http://www.youtube.com/watch?v=ll8LwsyfgUM  (ongeveer 3:36, 8:40 en 11:25)

www.roeldragt.nl
 


 

 


Krasse knar Veneman
4 september 2010

Ter gelegenheid van de 65-jarige verjaardag van korfbalclub KIOS '45 traden ook de veteranen weer in het veld. Nadat oom Mans Veneman de afworp had verricht, was het o.a. oom Willem Veneman, Gerrit Dragt en oud-buurjongen Derk Pullen, die weer in het strijdperk traden. We kunnen de lezer geruststellen, ze hebben het allemaal overleefd! Krasse knar Willem Veneman slaagde er zelfs in op de Hardenbergse kabelkrant te belanden.

 

 


 


Geboren!
17 augustus 2010

Herm en Fenny Odink zijn opnieuw opa en oma geworden, want zoon en schoondochter Bertin en Gerlinde zijn de trotse ouders geworden van zoon Jurjen. Van harte gefeliciteerd!

 

 

 


 


The Three Brothers in actie
16 augustus 2010

Beleef opnieuw de sensatie, onderga de overrompelende sfeer, en geniet van de fantastische teksten. Alleen voor u nog één keer:
Klik hier
http://k-dragt.magix.net en daarna doorklikken naar: Moeder Dragt 85 jaar. Boekingen en cd's alleen via ons impresariaat Henrico.


Verhuizing van Vroomshoop naar Geerdijk?
16 augustus 2010

Een belangrijke  mededeling van de familie W. Veneman aan de Noorderweg 64, 7681CG te Vroomshoop. Wij verhuizen per 1 september naar de Noorderweg 64, 7686CG te Geerdijk! Mocht u een bezoekje aan ons willen brengen, we blijven ondanks de verhuizing in hetzelfde huis wonen 'an't knaal' . Einde bericht...

Fam. Veneman
 

Sina Dragt géén 85 jaar?
13 augustus 2010

Deze mevrouw werd maandag toch echt 85 jaar en geeft zaterdag een feestje in de Bo te Bergentheim

En wordt er nog gezongen bij dat feestje? Wie weet wel dit. En dan met deze muziek erbij (eerste coupletten).
Maar misschien ook wel niet. Maar áls u komt, wees dan op alles voorbereid!

 


 

 


Jong talent!
28 juni 2010

Nicht Els is genomineerd voor de prestigieuze verkiezing van de 'youth marketing mind in Europe', dat zoiets betekent als jong marketing talent; en wat dát dan weer betekent en waarom je per se op haar zou moeten stemmen, moet je mij niet vragen. Dus vroeg ik het haar:

Waarom je op Els Dragt moet stemmen? Omdat ze, zoals iedereen met Veneman roots, ontzettend op de hoogte is van al de laatste trends. Daarnaast draagt ze ook het scherpe analysevermogen van de Veneman-clan in zich, waardoor ze meteen tot de kern van een vraagstuk doordringt. En dit alles natuurlijk brengt op de nuchtere Veneman-manier met hier en daar wat droge humor. Last but not least kan Els ook erg hard en aanstekelijk lachen, net als haar oma Sina Dragt-Veneman.

Nou, dat lijkt me wel voldoende reden op haar te stemmen en dat kan hier: www.mobileyouth.org/post/1010euro-awards
Naar beneden scrollen en dan zie je vanzelf haar foto. Aanvinken, naar beneden scrollen en klikken op knop “vote”. Dan zie je ook de tussenstand.

 


Pensioen
29 mei 2010

Gisteren is broer Gerrit met vroegpensioen gegaan. Op zijn 62e houdt ie het voor gezien bij de Woningstichting Vriezenveen-Westerhaar, ook al omdat de woningstichting vlak voor een grote fusie staat met de collega's uit Vroomshoop-Den Ham, Weerselo en Denekamp. Dit fraaie gezelschap gaat Mijande Wonen heten. Tja, dan kunt u zich voorstellen dat het tijd is om te vertrekken. Om nu te voorkomen dat broer Gerrit in een diep, gapend gat valt, hebben we allerlei tips verzameld hoe dat te voorkomen, ondergebracht in een speciaal voor hem in het leven geroepen website, namelijk http://home.deds.nl/~makkers

De website heeft ook een gastenboek,namelijk
http://www.gratisgastenboek.com/gastenboek/8483 want wellicht hebben ook jullie ideeën voor hem hoe hij het beste de geraniums kan ontwijken.

We willen de familie graag verzoeken daar even een boodschapje achter te laten voor de jonge gepensioneerde. Hartelijk dank
!

 


 

 


Op de koffie
7 mei 2010

Op de koffie, bij de Zonnebloem, op 2e Paasdag, een familielid, 2e van rechts.
De koffie lijkt niet geweldig te smaken, zo lijkt het wel.

 

 

 

 

 


Ria Bakhuis-Horstink wetsjouwer!
1 mei 2010


We hebben een wetsjouwer in de familie en ze heet Ria en komt uit Marle. Ria gaat als lid van de partij BurgerBelang deze eervolle baan parttime uitoefenen en krijgt de volgende zaken te behartigen op het gebied van Sociale Voorzieningen en Cultuur: werk en inkomen, inburgering, volwasseneneducatie en cultuur.
En ze krijgt de volgende projecten onder haar hoede: DOP Haarle, BOP Hancate, Egede en Eelen en Rhaan. Verder is ze de vervanger van wethouder Beintema en is ze de vierde locoburgemeester.

Voor meer informatie klik hier naar de website van de gemeente Hellendoorn, en hier naar de website van RTV Hellendoorn. Ria, gefeliciteerd met deze mooie baan. Onderstaand gebakje is speciaal voor jou!
En sterkte gewenst, want het zal niet altijd gemakkelijk zijn, getuige de reacties op de website van RTV Hellendoorn.

 

 

 

 

 


Eieren eten
8 april 2010


Zoals elk jaar ging de familie Dragt zich ook nu weer met Pasen te buiten aan het verorberen van (zo veel mogelijk) eieren. Deze keer was de afdeling Vriezenveen aan de beurt om dit eetfestijn te organiseren, en dus toog zo ongeveer de complete clan richting broer Gerrit en schoonzuster Janny.
 
Gerrit gaf zelf het goede voorbeeld door met grote afstand als de terechte winnaar uit de bus te komen. Liefst 17 eieren werden door hem verzwolgen. De andere familieleden klasseerden zich op gepaste afstand.

De eierenmaaltijd maar ook de jaarlijkse familiedag biedt de nieuwelingen (die soms komen en soms gaan, maar soms ook blijven) de mogelijkheid zich waar te maken en te bewijzen ten opzichte van de familie. De nieuwste loot aan de familiestam doorstond dit examen in alle redelijkheid. Het kan nog wel wat worden is het voorlopig positieve oordeel.

(foto's: broer Roel)

 

 


Oom Jan overleden
13 maart 2010

Vorige week, 2 maart, overleed oom Jan Horstink, echtgenoot van tante Riek en vader van Dini en Gerrit, Gerrit en Tanya, Ria en Jan, en Henk en Ina.
Onderstaande foto is zo'n 20 jaar geleden genomen.
We wensen tante Riek, kinderen en kleinkinderen, heel veel sterkte toe.

 


 

 


Sven
24 februari 2010

Klik hier.

Gerrit Dragt
 


Appartement te huur
22 februari 2010

Wilco en ik hebben het met opzet nog even voor onszelf gehouden tot het helemaal rond was, maar nu hebben we een leuk nieuwtje!
 
Een paar weken geleden hebben we een appartement gekocht in de Ardennen, dicht bij het plaatsje Vaison la Romaine. We zien het zuiver als een belegging van ons spaargeld en willen via verhuur verschillende personen hiervan laten profiteren. Het moeten uiteraard wel bekenden van ons zijn.
Het appartement is heel rustig gelegen op de bovenste verdieping van een complex. Voordeel van dit appartement is het prachtige uitzicht over bossen en heide. Een (voorlopig) nadeel is dat de lift nog ontbreekt. Maar hier wordt in de toekomst aan gewerkt.
 
We laten dit niet door een boekingskantoor verhuren omdat we dan geen invloed hebben op wie er in komt en omdat daarmee tevens de huurprijs onnodig hoog wordt. Vandaar dat we eerst proberen om zelf de nodige boekingen te verzorgen. De huurprijs is 100 euro voor een Weekend (vrijdag 14.00 uur tot maandag 11.00 uur) en slechts 200 euro voor een hele week. Wel moet je zelf schoonmaken, zodanig dat de volgende bewoner(s) er schoon in kan of kunnen trekken.

Een borg vragen vinden wij ten opzichte van familie, vrienden en goede bekenden en of collega's niet nodig. Dat is een vertrouwenskwestie. Uiteraard zijn vrienden van vrienden ook welkom, zolang er maar geen sprake is van misbruik van ons gekoesterde bezit.
 
Bijgaand stuur ik ff een link die je kunt aanklikken, voor een foto, om een indruk te krijgen van het appartement. Mail gerust als je er gebruik van wilt maken. Maar wees er wel snel bij!Groetjes Wilco en Coriena

http://www.xs4all.nl/~pmbood/ApartementArdennen%5b1%5d.jpg  

 

Boiler en orgel
20
december 2009

Een deze weken of maanden komt wegens overcompleet een boiler van 90 liter vrij (wegens ruimte maken). De boiler is tien jaar oud en nog helemaal goed. Welk familielid heeft er belangstelling voor? Anders gaat het in de container.

En per ogenblikkelijk is gratis te verkrijgen een orgel, half pedaal (zoiets als op deze foto, maar dan anders), en een ronde eiken eettafel met een dikke poot eronder. Alles in prima de luxe staat. Dus spoed u richting Geerdijk, maar pas wel op voor de sneeuw...

familie Veneman, Geerdijk
 


Dragtdag 2009
22 augustus 2009


Ook dit jaar ging tante Sina met het nageslacht en alles wat daaraan vasthangt, weer op stap. Deze keer onder (bege)leiding van Henri en Sylvia. We begonnen met koffie en een maïsdoolhof in Rheeze (enkelen schijnen daar nu nog rond te dolen), daarna gingen we verder naar een paardenrusthuis in Venebrugge (opdat de oudere broers van Henri vast aan het idee kunnen wennen) en aansluitend de traditionele picknick, nét niet in Duitsland. Na deze verplichte en noodzakelijke pauze kregen we een demonstratie glas-in-lood aan de Hoogenweg en aansluitend naar bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen, nooit te versmaden natuurlijk. Tussendoor even de Vecht bezichtigd. En afsluitend volgde de gebruikelijke pannenkoek bij de Rheerzerbelten. Kortom, het was weer een geslaagde dag.


50 jaar getrouwd
31 augustus 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Boerderij Stoevevelt
7 augustus 2009

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van het huis van Gert Jan en Hilda Odink, en dat wil je, lees dan dit interessante artikel. Tijd voor een nieuwe bijnaam voor de boerderij?

 

 

 

(klik 2x op de foto om te vergroten)

 

 


Kaartje voor oom Jan
25 juli 2009


Oom Jan is voor een operatie opgenomen in de Isala-klinieken in Zwolle. De operatie is inmiddels achter de rug en goed verlopen.
We hebben begrepen dat hij vandaag weer naar huis mag. Welkom thuis, oom Jan!
Voor een kaartje en adres klik
hier.


Bekiek het maar!
1 juni 2009

Mede dankzij deze meneer kan de tentoonstelling over historisch Vroomshoop eind deze week beginnen. Komt allen naar de N.H. Kerk aan de Hoofdstraat (kanaal) in Vroomshoop, achter de kerk parkeren.

Zaterdag 6 en 13 juni van 9 - 18 uur, daartussenin elke werkdag van 9 - 21 uur. Bijna elke middag en avond zang of muziek in de kerkzaal. Maar in de eerste plaats een mooie tentoonstelling over 150 jaar Vroomshoop. Bekiek het maar!

Klik hier voor meer informatie.

 

 


 

 

 

 


Els gaat op reis
31 mei 2009

Els Dragt gaat op reis. Als je hier en  hier klikt (geluid aan), zie je haar al onderweg (let op nummer 11179) naar onbekende bestemming. Waarheen de reis gaat is dus (nog) niet bekend. Wel is duidelijk dat het minstens een halfjaar gaat duren en dat haar kamer (zij noemt dat studio, maar dat is gewoon een ander woord voor studentenkamer) tijdelijk te huur is. Zie onderstaand. Over de prijs lijkt me nog wel te onderhandelen ;-)

Vanaf eind augustus ga ik minimaal een half jaar op reis. Daarom is in die periode mijn huis beschikbaar voor een onderhuurder. Ben je zelf op zoek of ken je iemand in je familie of vriendenkring die op zoek is? Dit zijn de facts:

- plaats: utrecht centrum (Mariaplaats)
- oppervlakte: 45 m2
- type: studio met eigen keuken en eigen wc, douche en wasser/droger delen met 4 huisgenoten
- kosten: 650 per maand inclusief g/w/l en internet
- geschikt voor 1 persoon of een stelletje

Zou super zijn als je deze mail rond stuurt naar belangstellenden. Ze kunnen me bellen of mailen voor meer info en pics van het huis.
06-54983974 /
els.dragt@gmail.com

THX!
Els


Oproep
23 mei 2009

 

Geachte Venemannen of aanverwanten,
 
Tante Riek en oom Jan willen graag in het bezit komen van een kopie van een foto van opa en oma Veneman. Om welke foto gaat het?
Enkele jaren geleden alweer zijn wij allen aanwezig geweest op de Venemansdag in Bruchterveld, en daar werd bij binnenkomst een foto op het videoscherm getoond van opa en oma. Ze waren toen die foto gemaakt is ongeveer 46 á 47 jaar oud. Waarschijnlijk is de foto toentertijd gemaakt door oom Albert (destijds de familiefotograaf). Wie kan tante Riek hier aan helpen of op het juiste spoor brengen dat leidt naar de foto. Bel s.v.p. de familie Horstink aan de Geerdijk (tel. 0546-672616), maar niet overdag tussen 13.00 tot 15.00 uur, dit i.v.m. de al wel verdiende rust.

Gerrit Horstink
 

 

 


Elwin waar ben je?
14 mei 2009


Ja, dat heeft zijn moeder zich waarschijnlijk tientallen keren afgevraagd. Maar gelukkig weten we het nu:
http://elwingeertman.waarbenjij.nu
Enne, vi hoppas du ha en fin tid i växjö!


Uit het gastenboek
30 april 2009

Beste familieleden,

Als jullie dit bericht uiterlijk zaterdag 2 mei lezen surf dan even naar de website
www.kios45.nl  en breng daar via de link die verwijst naar de C1000 actie  (kan ook rechtstreeks via deze link) je stem uit op korfbalvereniging KIOS'45 uit Sibculo. Vergeet niet de link die dan toegestuurd wordt via e-mail nog even te bevestigen anders telt je stem niet. Bij voorbaat bedankt!!!

Gerrit Dragt


Paastraditie
13 april 2009


Traditiegetrouwe zette de Dragt-clan zich gisteravond weer aan de Paasmaaltijd, die zoals altijd vooral bestond uit eieren, heel veel eieren, meer dan honderd. Hoewel er geen records meer sneuvelen de laatste jaren, mogen de prestaties er nog steeds zijn. Onbetwist winnaar werd neef Bas, die er vijftien naar binnen werkte. Ook zijn vader en ooms deden flink mee met aantallen rondom de tien. Een enkeling hield het bij nul of één, moet kunnen. Het prachtige weer in Sibculo leidde er toe dat alle stoelen en tafels in huize Henri Dragt naar buiten werden gesjouwd, zodat de eieren in het zonnetje konden worden verorberd. En ter afsluiting volgde nog een wandeling naar de sportvelden, waar een bezichtiging plaatsvond van het KIOS-complex (de plaatselijke korfbalclub, waarvan broer Gerrit de voorzitter is, broer Roel een van de teams sponsort, broer Henri en zijn kinderen speler zijn, en broer Klaas de website verzorgt).
 

Klik op de foto om te vergroten. Links op de foto: Els Dragt en haar vriend Peter, rechts is Dennie Dragt te zien. Helemaal achterin zie je oma Dragt.

 

 

 

 


Nieuwe link
5 april 2009

Je moet ervoor naar de andere kant van de wereld, ergens in de stadsrimboe van Amsterdam, maar dan heb je ook wat.  Onduidelijk wat precies, maar ga naar www.miesko.nl om het te ervaren. Wie is Miesko? Miesko is van Marlies. Wie is Marlies? Marlies is de vriendin van Jelle. Wie is Jelle? Jelle is de zoon van Roel en José Dragt. Veel sportief plezier met Pilatus, eh Pilates.


Haastige spoed is zelden goed
13 maart 2009

Vrienden van ons die dachten dat wij voortdurend haast hadden, stuurden ons deze mooie kalender. Wie weet doen wij er anderen ook een plezier mee, zeker vandaag op vrijdag de dertiende....

Haastwerk kalender.doc


Vroomshoop 150 jaar
8 maart 2009


Min of meer per ongeluk ben ik verzeild geraakt bij de Vroomshoopse Revue, als (mede) liedjes- en tekstschrijver, en als medevormgever. Leuk en spannend om te doen. Op weg naar de uitvoering op 24 oktober, in waarschijnlijk een bomvolle sporthal in Vroomshoop. En dat allemaal ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het dorp. Klik
hier voor het laatste nieuws!

En verder mag ik ook meedoen in een commissie ter voorbereiding van een tentoonstelling over historisch Vroomshoop, gepland medio juni. Dinsdagavond overleg in de expositieruimte, de Hervormde kerk. Ik hou jullie op de hoogte...


De jeugd van tegenwoordig
6 maart 2009


Wie meer wil weten over de jeugd van tegenwoordig, kan een lezing bijwonen van trendwatcher (het spellingcontroleprogramma probeert van dit woord torenwachter of treinwachter te maken, maar dat is weer heel wat anders) Els Dragt (dochter van Roel en José).
Klik hier.  Je moet er wel voor naar Utrecht reizen, dat dan weer wel.
Maar je kunt natuurlijk ook gewoon thuisblijven en Els
hier aanschouwen. Start het filmpje en vanaf 17:30 kun je haar zien in een item over rages.


Raadsvergadering Twenterand
19 februari 2009


Op 24 februari vindt in het gemeentehuis in Vriezenveen een debat plaats over de LOG's.
Klik hier. En als je toch bezig bent, geef je commentaar in het pas geopende gastenboek.


Opruiming
8 februari 2009

Opruiming op deze site. Veel informatie is overgebracht naar het archief. Klik hier. En een wat andere huisstijl. Over alles valt te twisten, dus ook hierover. Maar deze stijl heet 'lente', vandaar......


IJspret
10 januari 2009


 

 

 

 

 

 

 

De oudste drie gebroeders Dragt hebben zich op het schaatsen gestort. Klik op foto's om te vergroten. Klik hier voor een actiefilm van mijzelf (in het rood).  Je ziet hoe ik in een flink tempo een andere schaatser (in het zwart) inhaal ergens in de omgeving van Belt-Schutsloot, waar we een schaatstocht van 30 km hebben volbracht.....De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat broer Roel (de filmer) en broer Gerrit op hun gemak vooruit gereden waren, en dat er alle tijd van de wereld was om het fototoestel te pakken want het duurde nogal even voordat ikzelf weer in beeld kwam. En zo kon broer Gerrit (in het zwart) weer heel gemakkelijk vanuit stilstand aansluiten.


Mijlpaal
2 januari 2009

 

 

 

 

 

 

Klik op de foto's om te vergroten.

Gert-Jan Odink zag op 16 november j.l. de oude Abraham. Hierbij het levende bewijs.
 


Een wieze uut Nam
31 december 2008

'Als de ijsbaan in Den Ham los is dan is hij dicht, maar is hij dicht dan is hij los.'
'Wanneer u niet buiten roken kunt, rook dan buiten.'

Happy new year uut n´Ham!

Gerrit Horstink
 

Sinterklaas
5 december 2008


Soms is Sinterklaas niet alleen onder de indruk van alle mooie gedichten, maar ook onder invloed. Hou hem op het rechte spoor....


Schilderles
29 november 2008


In verband met mijn naderend pensioen kreeg ik schilderles. Klik hier.


Broer Henri aan het werk
23 november 2008

Op www.tulpkeukens.nl is onder het kopje `productie` een filmpje te zien wat destijds ook op de open dag kon worden aanschouwd. Broer Henri is kortstondig in beeld (om precies te zijn na 1 minuut en 47 seconden, in een wit T-shirt, op de achtergrond, ook dat nog), waar hij het overigens niet mee eens is. Er is namelijk gesneden in de oorspronkelijke film. Daar waren zijn acteerprestaties langer te aanschouwen. Die Oscar-nominatie kan hij nu wel vergeten!
 

Van kabelkrant Delta FM geplukt
19 november 2008


Het was weer hard zwoegen voor de deelnemers die dinsdag deelnamen aan het zesde Twenteranddictee in de raadzaal van het gemeentehuis. 's Avonds streden 25 Twenteranders met elkaar. De winnaar werd Couzijn Bos uit Vriezenveen na een barrage met Klaas Dragt uit Vroomshoop die tweede werd.

 


Het waterschap is best belangrijk
17 november 2008


Het water loopt ons nog niet over de schoenen, het water komt ons nog niet tot aan de lippen, maar soms loopt het water ons wel in de mond. Dat is wél zo als ik aan een lekker ijsje denk, maar dat is níet zo als ik aan het Waterschap denk. En daar moet ik wel aan denken, gezien het stemformulier dat ze ons hebben gestuurd. Op wie moet je dan stemmen, of op wie juist niet? Velen vinden dat dit stemadvies gevolgd moet worden. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee.


Filmpje...
19 oktober 2008


Een wandeling op een zonnige zondagmiddag langs de Regge bij Hancate levert dit filmpje op. 

 

 


Nooit te oud om te leren!
30 augustus 2008


Jaja, dat doet maar...
Vanmiddag gedemonstreerd en geoefend:

- Waar zit de stekker?
- Hoe moet het deksel open?
- Waar zit de aanknop?
- Wachten...
- Geen muis, maar aaien en tikken met de vinger
- Vensters en programma's
- Filmpje gestart in venster
- Venster uitdoen met kruisje rechtsboven (“tikken op kruisje rechtsboven” deed ze met de vinger op het scherm, wel heel logisch maar werkt niet).
- Klein tekstje gemaakt in Word.
- Uitdoen met klikken op Start (tja).
- Deksel dicht.

Op de foto is ze aan het droog oefenen om de letters op het toetsenbord te kunnen vinden.

Ze leert het wel!

Roel Dragt.


Dragtdag 2008
17 augustus 2008


Elk jaar trekt de familie Dragt er gezamenlijk een dagje op uit, ergens rondom de verjaardag van tante Sina. Gisteren was het weer zo ver. Eerste aanlegplaats was 'De Lindetuinen' in Den Ham, waar we koffie met cake en een rondleiding door deze mooie tuin kregen. Daarna ging het verder naar 'Vechtdal Adventures' dichtbij Den Ham, waar we een uurtje het boogschieten hebben beoefend. Rondom het middaguur uiteraard de traditionele picknick, op een 'geheime' natuurplek tussen Den Ham en Vroomshoop, waarvan we vermoeden dat Gerrit Horstink deze plek ook wel kent...
Na de middagpauze via kasteel Eerde en de Steile Oever dóór naar wijngaard 'De Varsenerhof' bij Ommen, met koffie, rondleiding en wijnproeverij. Vervolgens naar de biologische boerderij 'De Meulenhorst' voor een biologisch ijsje, steltlopen en skelteren. Ten slotte bij de Dragten in Vroomshoop een afsluitend chinees buffet. Het was weer een mooie dag met mooi weer.

 

 

 

 

 

 


Boogschieten                                                               Even uitrusten bij de Steile Oever

 


Schildertalent
8 augustus 2008

Er loopt een nieuwe Van Gogh rond in de familie...
Deze fraaie wandschildering is geproduceerd door Marianne Veneman.

Bovendien heeft ze een nieuw e-mailadres: mv73@hetnet.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ziekte in de familie
2 augustus 2008


Helaas zijn tante Bertha en oom Jan ziek. Een kaartje zal ongetwijfeld welkom zijn. Klik hier voor de adressen en telefoonnummers. 


Egel
2 augustus 2008

Ik ben vast niet de enige die zich afvraagt of die egel vanuit Sibculo is komen aanlopen/aanzwemmen of dat hij juist weer op weg is naar Sibculo?
Roel Dragt

Broer Roel zegt dat de egel misschien weer op weg is naar Sibculo. Welnu, wij hebben inmiddels maatregelen genomen. In overleg met de provincie en de gemeente zijn wij tot de volgende oplossing gekomen : U hebt misschien de gele bordjes al zien staan, de Tonnendijk wordt m.i.v. 4 augustus voor enkele weken afgesloten, zodat de egel de weg niet terug kan vinden naar Sibculo. Ons voorstel om ook alle bruggen in die periode in Vroomshoop en omgeving omhoog te laten staan is nog in behandeling. Hopende dat die egel geen wegenkaart of tomtom koopt, groeten wij u vriendelijk. 
Fam. Dragt te Zipkulo.

 


Wat vindt Piet Jansen ervan?
30 juni 2008

Gedeputeerde Piet Jansen vindt er dit van: 'De meeste gemeenten zijn op een heel zorgvuldige wijze bezig met het opstellen van een visie voor hun landbouwontwikkelingsgebied. Donderdagmorgen vroeg werd ik al door een paar wethouders gebeld, die opgelucht adem haalden toen ze hoorden dat ze gewoon door kunnen werken. Het beeld, dat door sommigen geschetst wordt, dat straks de megastallen als paddenstoelen uit de grond rijzen, is echt nonsens. De gemeenten kunnen, uitgaande van de situatie in het desbetreffende landbouwontwikkelingsgebied (LOG), allerlei eisen/voorwaarden stellen. Ook m.b.t. het aantal nieuwe vestigingen, als het maar goed onderbouwd wordt. Wat ze niet kunnen is wat in de gemeente Twenterand is gebeurd, nl. LOG omzetten in verwevingsgebied. Dat kunnen alleen Provinciale Staten!'

Klik en lees zijn weblog. Klik voor het tegengeluid uit Vroomshoop.

En broer Roel denkt dat dit de toekomst is: wedstrijden varkensrijden, om daarmee de opgelopen spanningen tussen voor- en tegenstanders te doen verminderen.


Blinde darm
7 juni 2008


Jarno Geertman had schoon genoeg van zijn blinde darm omdat hij er niks mee kon zien. Deze is er dus deze week uitgehaald.  Jarno moest wel even een paar dagen in het ziekenhuis blijven, maar is inmiddels weer thuis. Kan hij toch nog het EK zien, gelukkig maar.
 


Trotse overgrootouders
5 juni 2008


 

 

 

 

 

 

 


 


Dit zijn twee prachtige foto's van tante Annie en oom Mans met achterkleinzoon Bryan (oudste zoon van kleindochter Patricia).
De foto's zijn gemaakt in mei/juni 2003. Dank je wel Patricia voor het toesturen!


 

 

 


Excursie in Almelo
31 mei 2008


Vanmiddag kreeg ik een kleine excursie én koffie, maar géén sigaar, aangeboden op het kantoor van broer Roel. Die is namelijk flink aan het uitbreiden met een aantal kamers op de eerste verdieping van zijn zaak.  Zie hier de trotse ondernemer bij de nieuwe kantoren in aanbouw.


 

 

 

 

 

 

 

 


Zembla
20 mei 2008


Van de actieve actiegroep Vrom? (als ze niet actief zouden zijn, zou het geen actiegroep zijn nietwaar) kwam het bericht dat a.s. zondag op Nederland 2 rond 21.30 uur in een uitzending van Zembla aandacht besteed wordt aan de intensieve veehouderij en de LOG's. Dus kijkt allen!

 


De varkens zijn (nog) niet weg te slaan
10 mei 2008

(Minstens) twee familieleden togen afgelopen week richting Provinciehuis om daar kracht bij te zetten aan het 'Burgerinitiatief intensieve veehouderij', dat is ondernomen om de komst van varkensflats in o.a. Marle en Vroomshoop te voorkomen. Klik hier voor een impressie.


Op wauw-en boeh-vakantie
9 mei 2008


Els, dochter van Roel en José Dragt, is met haar vriend Peter op vakantie in Midden-Amerika: Cuba en nu Nicaragua. Een e-mail van haar:
We zijn nu in Granada in Nicaragua en das ff wennen na cuba want ze hebben hier gewoon internet! en geldautomaten! en restaurants waar je meer kan kiezen dan kip, vis of varken met bonen en rijst. Wauw!! Cuba was superrrrrrtoll. Verrie relaxte sfeer en mensen heel erg aardig. Ook al hebben ze weinig daar toch smilen ze veel plus veel musica luisteren en dansen. Iedereen drinkt daar rum zo uit de fles en ook tijdens het werk. Che Guevara is een megaheld daaro (tenminste vanuit de regering). Hij staat op heel veel muurschilderingen met leuzen erbij zoals: un ejemplo por la ueblo = een voorbeeld voor het volk etc.  Ze hebben ook alleen maar dat soort ´reclame´ niet van cocacola of shampoo ofzo. cocacola hebben ze  sowieso niet want dat = amerikaans dus boehhhh!
In Nicaragua staakt nu het openbaar vervoer vanwege de hoge olieprijzen die de regering instelt dus we moeten proberen op andere manieren  vervoer te vinden. Morgen gaan we met de boot naar isla de ometepe. das een megameer waar twee vulkanen op een eiland op staan.


Eieren maar ook jam
4 april 2008


Hallooooow!
Ik vond het nog wel vermeldenswaardig dat de bramenjam van Janneke erg lekker is!  Niet te zoet, lekkere grote stukken bramen er in: perfect. Zie foto: heb 'm al bijna op.
Een dergelijke prestatie mag ook best op de Veneman website, toch? :)
Groeten!
Els


 

Ik vermoed dat ook tante Bertha er nog een aandeel in heeft gehad, want waarschijnlijk is de basisstof (de bramen) uit hun tuin afkomstig. En verder: gefeliciteerd met je broertje!. Misschien lust hij ook nog wel een boterham met jam.

 

 

 


Eieren eten bij de Dragten
24 maart 2008


Het was weer uitermate gezellig tijdens het eieren eten bij de Dragt-clan, dit jaar in Vroomshoop. Hoewel het totaal aantal verorberde eieren wat achter bleef bij de verwachtingen, want helaas moest deze keer jongste broer Henri met zijn gezin verstek laten gaan, toch werd er weer flink gebuffeld. Oma Dragt maakte er in totaal vijf soldaat, maar koploper bleek dit jaar neef Bas, die er bij gebrek aan concurrentie het deze keer bij 12 stuks hield.  Broer André, vorig jaar nog glorieus winnaar met 14 exemplaren, haakte dit jaar eerder af.

Hehe, toch even 2 opmerkingen. Het waren zelfs maar 12 eitjes en als ik het goed heb was vorig jaar degene met de meeste eieren A. Dragt uit Almere.
Met vriendelijke groet,
Bas Dragt.

Het is gecorrigeerd ,Bas!
 


Ziekenboeg (weer leeg)
14 maart 2008


Jannie Dragt
heeft een operatie ondergaan en ligt volgens echtgenoot Gerrit nu 'prins(esse)heerlijk' in het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo,
Postbus 7600, 7600 SZ Almelo, afdeling Gynaecologie, 1e verdieping kamer 161.
Ik neem aan dat een kaartje wel op prijs wordt gesteld.

Update: Jannie is weer thuis (in Vriezenveen) en alles is goed!


Burgerinitiatief
28 februari 2008


Stichting Vrom? uit Vroomshoop, de varkensflatbestrijder bij uitstek, is nu een burgerinitiatief gestart. Men vraagt ons  dit formulier te downloaden, uit te printen en ingevuld en ondertekend naar hen op te sturen.

Misschien  weet je ook dat er vage plannen zijn grote gebieden rondom de Engbertsdijkvenen om te vormen tot meren. Dit merengebied moet dan aansluiten op het bevaarbaar te maken kanaal Almelo - Nordhorn. In de maximale vorm wordt zo ongeveer alle grond tussen Bergentheim en Vroomshoop onder water gezet, en daarmee ook de daar geplande LOG's. Dus het gaat nu om water of varkens. Wij gaan voor het water. Jij ook? Vul in dat formulier dan!

Stemmen kan in onderstaand stemhokje, hoogstpersoonlijk door de heer Veneman te Vroomshoop vervaardigd!

 

 

 

 

 

 

 

 


(Dit is een van de varianten van de Blauwe Stad. Links ligt Vroomshoop, in het midden Westerhaar, en onderaan Vriezenveen. Het groene vlak rechts betreft de Engbertsdijkvenen met aan de noordkant ervan Kloosterhaar. Helemaal bovenaan zie je nog net Bergentheim. In deze variant rij je van Vroomshoop naar Westerhaar over de Tonnendijk, die hier zijn naam als dijk eer aandoet, want links en rechts word je dan omringd door water)

 

 

 

 

 

 

 


Trendspotter worden?
19 februari 2008


Klik dan hier en lees in de Metro wat nicht Els Dragt, werkzaam bij Young Works, hiermee te maken heeft.  Zie bij Young Works ook een grappig filmpje over een Boeing die in zee landt.


 

 

 

 

 

 


Oude schoolfoto's
30 januari 2008


Er is sinds kort een nieuwe website in de lucht waarop je oude schoolfoto's kunt bekijken. Klik daarvoor op nevenstaande link. Hoewel wordt gesuggereerd dat het alleen maar werkt vanaf 1951, leert de ervaring dat ook oudere schoolfoto's zijn opgenomen. Ik heb dat persoonlijk even getest. Met dank aan Roel Dragt voor het toezenden hiervan.
 

 


 

 

Start | Archief 2005-2007 | Archief 2008-2010 | Archief 2011-2013 | Archief 2014 - 2016