Archief 2005-2007
 


Start
Omhoog
Archief 2005-2007
Archief 2008-2010
Archief 2011-2013
Archief 2014 - 2016

 

 

18 jaar NES-festival, da's pas kunst!
31 december 2007

Wij als organisatie storen ons mateloos aan dit zogenaamde kunstwerk op de rotonde in Den Ham. Het hele object heeft geen enkele toegevoegde waarde voor ons brinkdorp, en wij zijn dan ook van mening dat al dit gemeenschapsgeld beter besteed had kunnen worden. Het verenigingsleven heeft het al moeilijk genoeg, en het werk dat door de vrijwilligers moet worden verzet wordt alleen maar meer en meer. Wij hebben 18 jaar geleden de stoute schoenen aangetrokken met het op poten zetten van dit festival, waarom? Voor de huidige jeugd is het niet meer voor te stellen hoe het vroeger in Den Ham op oudejaarsnacht toeging. Het slepen, het ongemerkt wegnemen van andermans eigendommen, kent men al helemaal niet meer. De gesleepte attributen werden massaal naar de brink gebracht alwaar de mensen de volgende dag hun spullen weer af konden halen. Niks mis mee, gewoon volksvermaak, echter toen dit verboden werd had de jeugd niets meer te doen wat leidde tot soms wel complete veldslagen met de politie. Om een ieder de kans te geven een biertje te drinken en elkaar de beste wensen te geven besloten wij een tent neer te zetten op de Hammer Es en het Nes-festival was geboren. Niemand had nog de behoefte om op straat rond te zwalken en men kwam massaal naar de tent. Nu na 18 jaar is het nog steeds een succes al kunnen we nu niet meer aankomen met pas begonnen bandjes. Dit jaar hebben we eindelijk de band Pappa di gradzie naar Den Ham weten te krijgen. Een van de  zangeressen  van de band Sandy doet mee aan het bekende tv-programma Idols en het is dus niet zeker of zij erbij zal zijn op oudejaarsnacht. Wanneer zij niet komt zal niemand minder dan de zus van Jan Smit de band complementeren. De voorverkoop loopt storm op dit moment, de tent is fors vergroot met vorig jaar vergeleken maar zoals het nu lijkt word het weer vol! Tussendoor zal d.j. Bart-Jan voor een ongekende sfeer zorgen, hij komt dit jaar niet meer alleen maar samen met een lichttechnicus om de megalichtshow te bedienen, er worden twee speciale aggregaten aangevoerd om het muziekspektakel van stroom te voorzien. De tent gaat 's nachts om 1 uur open en om ongeveer 8 uur 's morgens is het feest weer ten einde.

De voorverkoopadressen zijn alle cafés in Den Ham, fam. Jansen aan de  Groeneweg te Daarle, en Dennis Fashion te Vroomshoop. De prijs bedraagt 13,50 euro maar dit is dan inclusief de garderobe. Wel wordt van de bezoekers verwacht dat men de jassen netjes afgeeft! Diegene die met jas naar binnen wil zal streng worden gefouilleerd. Aan de tent wordt een hogere prijs berekend. Wij zullen als organisatie weer met veel kunst en vliegwerk zorgen voor een gigantisch feest, en het zou mooi zijn als de gemeente haar rare kunst bijzich houdt en Den Ham in de toekomst ondersteunt in projecten wat het dorp leefbaar houdt, want dat is belangrijk!!!
Met vriendelijke groet,
Organisatie NES-FESTIVAL


Vulle wille!
9 december 2007

De familie Dragt uut Vroomshoop wenst oe alvast mooie kerstdaagn en een gelukkig nieuwjaor! Wij zult probeern ok volgend joar disse website in de lucht te hoaln. Maar dat is allene meugelijk as ie ok zelf af en toe een stukkie of een  foto opstuurt. Vulle wille!


Dictee
29 november 2007

Vorig jaar 4e of 5e met 36 fouten, dit jaar 6e of 7e met 14 fouten. Is dat nou beter of is dat nou slechter? Hoe dan ook, het was weer leuk mee te doen aan de Twenterandse dicteewedstrijd. En... het schijnt dat a.s. weekend er een verslag van wordt uitgezonden op onze lokale tv DeltaFM. Even één zin? Komt ie.

Een in hyenavel verpakte oppasser met een milieuobsessie, maar ornithologisch degelijk onderlegd, legt de verschillen uit tussen leeuweriken, kieviten, flamingo's en oehoes.


Netwerk
14 november 2007

Vanavond was in Netwerk:
De varkensflat is een nieuw fenomeen op het platteland, waar niet iedereen blij mee is. Sinds begin dit jaar is dankzij een wetswijziging intensieve veeteelt mogelijk in bepaalde gebieden. Volgens Milieudefensie zijn er inmiddels 62 plannen bekend voor varkensflats. Horen megastallen wel thuis op het platteland? Of horen ze eigenlijk op industrieterreinen? In Netwerk een reportage over varkensgeluk en economisch gewin. En in beeld én aan het woord onze eigen Ria Bakhuis.

Varkensflats
Varkenshouderijen worden steeds massaler. Bij de 62 plannen voor varkensflats die bekend zijn bij milieudefensie, gaat het om bedrijven die vijfduizend tot twintigduizend varkens moeten gaan huisvesten. Het zijn tegenwoordig firma's die grootschalig varkens willen fokken, terwijl varkenshouderijen vroeger vaak gezinsbedrijven waren. Om de grote hoeveelheid varkens te kunnen stallen, bestaan de bedrijven uit meerdere verdiepingen.
In de uitzending

Netwerk ging op bezoek in Erichem waar Nederlands eerste varkensflat de Knorhof staat; een bedrijf waar ruim dertienduizend varkens zij aan zij en boven elkaar opgehokt zitten en waar omwonenden klagen over stank, zwaar transport en veel lawaai. Verder interviews met onder andere Annechien ten Have van LTO-vakgroep varkenshouderij, Bert van den Berg van Dierenbescherming Nederland en innovatiewetenschapper Bram Bos.
Links
Uitzending gemist?  (desgewenst doorklikken naar 'fragmenten')Varkens in nood: standpunt varkensflats
Nederlandse Vakbond Varkenshouders
Anti-industriële veehouderij Marle en Omstreken
Vroomshoop geen mesthoop


Grote slag in De Klaampe
5 november 2007

In groten getale komen de C-ers, de D-ers en de A-ers in De Klaampe samen. De A van appel want die moet geschild worden vanwege de LOG's en de varkensflats.
Het is spannend aan het front. Aan de ene kant de beëdigden met daartegenover de bestuurders met hun aanhangers. De bogen zijn gespannen en de tongen zijn gescherpt, eerst wordt er moed ingedronken met een bakje koffie, daarna worden de stellingen ingenomen. De kanonnen worden naar voren geschoven en het gevecht kan beginnen. De gevechten worden steeds heviger, de bestuurders halen de roskam er flink overheen. Maar de beëdigden schieten terug met iemand die net van de jacht terugkomt. Maar de roskam wordt er nog eens flink rechts en links overheen gehaald, zodat de bestuurders besluiten zich terug te trekken. Om,  na een poos in conclaaf te zijn geweest, met een vredesvoorstel te komen om zo het staakt-het-vuren te bewerkstelligen. En om het varkentje te wassen, zodat het niet meer stinkt. Met veel gemopper en de hoofden zo rood als een biet onder de bescherming van  kruitdamp weer naar huis toe.  De engelen  met de arbeiders beginnen nu te zingen over deze waargebeurde dingen, want het loopt naar het nieuwe (stembus)jaar!

Bommenwillem


Ria Bakhuis als televisiester
4 november 2007

Even het volgende. Op de familiesite staat rechtsboven een lijstje met daarin 'binnenkort jarig'. Wie schetst mijn verbazing dat mien broer Hendrik Haverkamp de derde er niet bij staat. Hij is 6 november jarig. Op zich niet erg maar hij is nogal snel op zijn ... getrapt.

Dan nog het volgende. In Borne worden de jongens ook groot want Elwin heeft deze week zijn rijbewijs gehaald. Iedereen blij, zelfs de ouders, maar dat was van korte duur want Elwin rijdt nu hele dagen rond in de wagen van de ouwelui en die moeten nu noodgedwongen thuis zitten.

Dan nog als laatste het volgende nieuws: Maandagavond 5 november na het journaal van 8 uur.............., ja dan begint de televisiecarrière van Ria Bakhuis pas echt. Volgens mij op Nederland 2, dus allemaal kiek'n, varkensboer of niet!!!!!!!!!!

Ohja, er gaan geruchten dat Steffan Geertman volgend jaar in Groningen wil studeren aan de universiteit aldaar, uit geheime bronnen weet ik dat de ouders daar aan het rondsnuffelen zijn geweest. Nog even afwachten waar hij doctor in wil worden?? (Zo zie je maar weer, de tijd staat niet stil, want vroeger had je maar één soort dokter).
Updated uut n'Ham,
Groetjes, Gerrit Horstink

Hendrik, ie stoat in de verjaordagslieste. Want dat kunne wie nich hebbn, dat ie oezelf bezeert op zo'n geveulige plekke. Elwin, hartelijk gefeliciteerd, en we leven met de ouwelui mee. Ria, laat je niet kisten. Steffan kan altijd met onze dochter Berdine bellen, want die weet de weg in Groningen.


Piloten en technici

Na iedere vlucht vullen piloten een formulier in, waarin technische problemen gemeld worden. De technici repareren deze problemen, vullen hun werkzaamheden in op het formulier, waarna de piloten deze weer kunnen doornemen voor hun volgende vlucht.  Laat je niet misleiden om te zeggen, dat technici geen humor hebben. Hieronder een paar echte problemen, die door 
piloten zijn aangegeven (gemerkt met een P) en uiteraard de oplossingen van de technici (S):

P: Linker binnenband achterste landingsgestel is bijna aan vervanging toe.
S: Linker binnenband achterste landingsgestel bijna vervangen.

P: Test vlucht was oké, behalve dat de automatische landing niet erg soepel verliep.
S: Dit toestel beschikt niet over een automatische landing.

P: Er is iets los in de cockpit.
S: Iets vastgedraaid in de cockpit.

P: Platte insecten op voorruit.
S: Levende insecten bijbesteld.

P: Bewijs van lekkage op het rechter landingsgestel.
S: Bewijs verwijderd.

P: Volume van de boordradio is ongelooflijk hard.
S: Volume van de boordradio ingesteld op een meer geloofwaardig niveau.

P: Frictie blokkering zorgt ervoor, dat de throttle handels vast blijven zitten.
S: Daar dient ie voor.

P: IFF doet het niet.
S: IFF doet het nooit, als ie uit staat.

P: Ik denk, dat er een scheur in de voorruit zit.
S: ik denk, dat je gelijk hebt.

P: Motor nummer 3 mist.
S: Motor gevonden op de rechtervleugel na een korte zoektocht.

P: Vliegtuig reageert vreemd.
S: Vliegtuig gewaarschuwd om rechtop te blijven, recht te vliegen en normaal te doen.

P: Er komt een neuriënd geluid uit de radar.
S: Radar geprogrammeerd om duidelijker liedjes te zingen.

P: Er zit een muis in de cockpit.
S: Kat geïnstalleerd.

P: Geluid, dat vanachter het instrumentenpaneel komt, klinkt als een dwerg, die op iets slaat met een hamer.
S: Hamer afgepakt van de dwerg.

Bovenstaand via Gerrit Dragt ontvangen.


Oom Jan jarig, maar niet op de foto...
19 oktober 2007


Tijdens de verjaardag van oom Jan Horstink heeft oom Willem zijn fotocamera aan het werk gezet met bijgaand resultaat. En de dames en heren zien er nog patent uit zo te zien!
Vergeet de datum op de foto, want die klopt niet.
Oom Jan staat er zelf niet op, de jarige mocht wellicht deze foto maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Varkensdebat in het Provinciehuis Zwolle
13 oktober 2007

• "De provinciale en lokale politiek mist de antenne om te kunnen aanvoelen wat er leeft onder inwoners."
• "Het gaat de politiek en vooral het CDA, zowel provinciaal als lokaal, om de commerciële maat. Waar is de menselijke maat gebleven?" en
• "Het CDA luistert niet naar de bevolking, maar wil vooral haar zin doordrijven."

Bovenstaande teksten werden vanavond door enkele van de vele insprekers tijdens een debat over "reconstructiebeleid voor de intensieve veehouderij". Dit debat werd gehouden in het provinciehuis in Zwolle. Het debat werd door vele tientallen Twenteranders bezocht.
CDA-Gedeputeerde Piet Jansen kreeg er flink van langs. Hem werd verweten informatie achter gehouden te hebben en burgers verkeerd te hebben ingelicht, tijdens een bijeenkomst in Tubbergen in 2005.
Globaal genomen worden steeds de volgende bezwaren en zorgen geuit door de insprekers: gezondheidsrisico's, toename verkeer, geen garanties mogelijk bij voorkoming stankoverlast, afname woonplezier, schade natuur en financiële nadelen.
Hierna namen diverse politieke partijen het woord en ook zij, met name de PvdA, richtte de pijlen op Gedeputeerde Piet Jansen. Jansen gaf toe niet verwacht te hebben dat megabedrijven als Family Farmers zich zouden vestigen in Overijssel. Maar hij zegt daar verder niets aan te kunnen doen. "De gemeente is nu aan zet."
In november staat het raadsdebat in de gemeente Twenterand op de agenda. Het CDA, maar ook het college, kan haar borst nat maken. De raadszaal in Den Ham zal veel te klein zijn.
(uit
www.deltafm.nl, vul daar ook de poll in s.v.p.)

Voorzover we weten is oom Willem ook bij dit debat aanwezig geweest. Misschien kan hij zijn eigen versie van het debat nog eens op deze website zetten? En we zijn ook benieuwd naar de reactie van Ria Bakhuis, die zeer betrokken is bij de protestacties in Marle.


Familie zoeken
6 oktober 2007

Op Internet vind je soms de meest merkwaardige sites. Deze bijvoorbeeld: http://boerendijk-sibculo.toeto.com. Ook de familie Veneman prijkt daarop. Als je op die naam klikt, kom je bijvoorbeeld weer uit bij de Geerdijk, Vroomshoop. Daar zou je dan weer de naam Horstink kunnen opzoeken, als die er tenminste zou staan. Behalve je familie kun je zo ook de buren leren kennen. Waar Internet al niet goed voor is...


Hellendoornse autorally in Den Ham
20 september 2007

In Den Ham hebben ze blijkbaar nog niet helemaal begrepen dat de Hellendoornse autorally weer achter de rug is. Er schijnt aan de Geerdijk 3 een bekeuring binnengerold te zijn voor te hard rijden. Waar 50 mocht is meer dan 60 gereden. Dat wordt een kale verjaardag op 7 oktober.  Het advies aan de verjaardagsgasten is dan ook zelf maar gebak, drank en hapjes mee te nemen....


Leuk fillumpie
9 september 2007

Broer Henri stuurde dit skattige filmpje toe. Klik hier


Hardloopster
9 september 2007

Fietsend door Vroomshoop zag ik gisteren de familie Horstink terug komen wandelen van het hardloopparcours, waar de jaarlijkse Run door Vroomshoop werd gelopen. Even snuffelen in de uitslagenlijsten en jawel hoor! Dochter Lydia bleek meegedaan te hebben aan de wedstrijd over 1 kilometer. En met een keurige 26e plaats kwam ze in een tijd van 5:49 over de finish. School De Maten uit Den Ham kan trots op haar zijn, en pa en ma natuurlijk ook.


Dartig joar noar dezulde boas
3 september 2007

 

Op 1 augustus stond ik dertig jaar op de loonlijst bij de Wavin. Door de vakanties werd het wat later maar toch kreeg ik een hand van de chef met de daarbij horende bloemen en enveloppe.
Op naar de ????? jaren. Eerst maar naar de eenendertig.

Gefeliciteerd Gerritjan met deze mijlpaal.
Maken jullie daar ook die plastic koffiebekertjes?

"We maken geen koffiebekertjes maar gebruiken ze wel erg veel. We maken bochten voor gas en water. De kleinste zijn 63 mm en de grootste is 63 cm doorsnee. En er worden putjes gemaakt voor riool en drainage en veel meer artikelen alles handwerk."

Gerritjan Odink

 

 

 

 


Sleutel kwijt
1 september 2007

Vanmorgen fietste ik vanuit Vroomshoop naar Bergentheim om even wat af te geven bij moeders. En terwijl ik aankom zie ik haar buiten zitten, met de jas aan en de handtas op schoot. Wat was er aan de hand? Ze was met haar hulp naar de rommelmarkt van 'Boaz' geweest, een paar dingetjes gekocht, maar bij terugkomst kon ze d'r huis niet meer in. Stom toeval dat ik daar op dat moment aankom en met de sleutel die ik van haar woning heb, de deur kan openen. De hulp die óók een sleutel van haar huis heeft was ondertussen naar haar eigen huis gelopen om die op te halen. Toen zij even later terugkwam met die sleutel kon ze constateren dat ik de deur inmiddels al opengemaakt had en dat het probleem was opgelost. En zij vertrok dus weer. Maar wat bleek? Eenmaal binnen was ook dáár de huissleutel niet te vinden. Het hele huis op de kop gezet, alle routes die ze vanmorgen had gelopen nog eens weer nagezocht, stoelen en tafels en krantenbakken nagevlooid, de kleding nog eens onderzocht, maar helaas, geen sleutel. En net toen ik zei dat ze dan mijn sleutel maar zolang moest houden om uit de nood te zijn, bleek de sleutel boven water te komen. En waar zat de sleutel in? In haar handtas die ze de hele ochtend al bij zich had.....

Klaas Dragt


Gekkebekkentrekker
13 augustus 2007

Hier een fotootje van mij, maar met wie? Elke Rolling Stonesfan kent hem. Zie je enige vergelijking? De foto is gemaakt in restaurant Sticky Fingers in Londen.

Gerrit Horstink.

 

Voor degenen die geen enkel idee hebben kan deze link helpen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rolling_Stones of www.rollingstones.nl
Voor de zekerheid vermelden we nog even dat Gerrit Horstink  de man op de linkerfoto is. U mocht eens denken dat Gerrit rookt....

 

 

 

 


Dragtdag 2007
12 augustus 2007

Het was gisteren weer een geslaagde familiedag. Prachtig weer, goeie stemming. Eerst ging de familie in het kielzog van organisatoren Gerrit en Jannie Dragt naar zuivelboerderij De Koopman in Markelo waar ons werd gedemonstreerd hoe kaas werd gemaakt, en ook hoe die smaakt. Nou lekker dus. Bovendien was hun koffie ook prima. Op de foto links zie je vlnr Jannie, Klaas, moeders en Gerrit.
Aansluitend hebben we rondom het middaguur altijd onze traditionele picknick. Inmiddels gaat dat met de nodige routine gepaard. Binnen de kortst mogelijke tijd staan de klapstoelen en de koelboxen klaar. Iedereen heeft wel iets bij zich wat nog lekkerder is dan uit de eigen voorraad dus er vindt de nodige ruilhandel plaats.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens door naar het treintje rijden op het leemspoor bij Rijssen en de bezichtiging van de 'dingplaats' bij Markelo (plaats waar vroeger recht werd gesproken en nu wordt getrouwd). Daarna op weg naar de fuchsiatuin bij Erve Knopert in Markelo, waar we begonnen met thee, koffie en limonade.  Met nieuwe energie stortten we ons daarna op de boerengolf. Op de foto zie je tante Sina in volle actie en Henri schat alvast in dat dit een 'hole in one' wordt.


Tante Sina tweeëntachtig
10 augustus 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de gemeenschapsruimte van het seniorencomplex in Bergentheim vierde tante Sina gisteravond haar 82e verjaardag. De voorbereidingen waren getroffen door zoon Henri en schoondochter Sylvia, en 's avonds waren alle schoondochters en later toch ook nog de zoons actief bij het verzorgen van de inwendige mens.
Hierboven zie je het feestvarken temidden van haar vier zoons Henri, Roel, Klaas en Gerrit (vlnr).
Rechstboven zijn vereeuwigd tante Jansje, tante Riek, oom Jan en oom Gerrit.


Hometrainer gezocht

Tante Sina wil nog wel fietsen maar is bang om te vallen. Daarom zijn wij op zoek naar een (goede tweedehandse) hometrainer. Wie heeft/weet er eentje? Dan graag even een mailtje naar
mij.
Hebben we meteen een verjaardagscadeau....


Voor- en tegenstanders

VROOMSHOOP/GEERDIJK - Het college van de gemeente Twenterand "... acht nieuwvesting van intensieve veehouderij in het LOG-gebied Fortwijk wenselijk." Dat is te lezen in het collegebesluit inzake een reactie op de startnotitie MER. Hiermee wordt nog eens extra duidelijk dat het college in principe voor vestiging van grote megabedrijven is met o.a. tientallen duizenden varkens.
Er worden niet veel vraagtekens geplaatst door het college. Men geeft richting de provincie wel aan dat zij rekening moeten houden met de concept-LOG visie, die onlangs ter inzage lag. Uit die visie blijkt dat de afstand tussen bouwblokken 200 meter moet zijn. In de aanvraag van Family Farmers is sprake van 118 meter afstand.
Daarnaast vindt het college dat de verkeersinfrastructuur in het LOG-gebied Fortwijk niet berekend is op het vele vrachtverkeer dat wellicht plaats gaat vinden. Men wil dan ook dat de provincie 90% van de totale kosten à 6,3 miljoen euro betaalt. De verwachting is dat de provincie Overijssel financieel wel gaat bijspringen. Immers zij hebben de landbouwontwikkelingsgebieden aangewezen en hebben er alle belang bij.
Intussen groeit de weerstand onder de Twenterandse bevolking met de dag. Er zijn diverse groeperingen ontstaan, die inmiddels samenwerking zoeken met groeperingen uit andere gemeenten. Het verspreidt als een olievlek.
(bron: Delta FM)

Het bezoek van o.a. oom Willem aan wethouder Becker heeft dus nog geen resultaat opgeleverd, maar de aanhouder wint! Hoopgevend voor de actievoerders is dat het LOG Marle in de gemeente Hellendoorn 'op slot' is  gedaan. Er moeten eerst (nieuwe) 'beleidsvisies' worden opgesteld zodat duidelijk is wat wel en niet is toegestaan. Daarin wordt samengewerkt met de gemeente Twenterand .



Varkens in Twenterand

Als de plannen van de gemeente Twenterand doorgaan, worden er aan de Fortwijk een aantal mega varkensbedrijven gevestigd. Het  bedrijf “Family Farmers” uit Brabant  heeft plannen voor twee mega varkensflats. Per bedrijf worden daar ongeveer 20.000 varkens gehuisvest. Ook is er ruimte voor de vestiging van grote kippenschuren etc. Men kan zich voorstellen wat dat voor gevolgen zal hebben voor de omgeving. Dit betekent dat we te maken zullen krijgen met een enorme toename van het vrachtverkeer via de Sibculoseweg, rotonde en Vroomshoopseweg (aanvoer van voer, afvoer van mest, vervoer van biggen).  Ook zullen we regelmatig in de stank zitten omdat we toch meestal met westenwind te maken hebben (dit geldt voor heel Westerhaar). Verder moeten we denken aan de gevolgen van bijv. een uitbraak van varkenspest of vogelgriep (de duivenliefhebbers zitten daar zeker niet op te wachten). Ik heb het dan nog niet eens over de gevolgen voor het milieu en onze gezondheid, door de ammoniakuitstoot van zulke grote concentraties varkens.

Het zal duidelijk zijn, we moeten koste wat het kost, voorkomen dat deze vestigingen doorgaan. Een actiegroep van bewoners aan de Tonnendijk en Geerdijk en Westerhaar is naar de gemeente geweest om meer dan 1.000 handtekeningen (opgehaald in 4 dagen tijd) tegen deze plannen aan te bieden. Er is contact geweest met raadslid dhr. Engels van de partij Gemeentebelangen. Hij is het met ons eens en heeft toegezegd om te doen wat hij kan om deze plannen tegen te houden.

Een rockbandje uit Vroomshoop heeft een protestlied tegen de varkensindustrie gemaakt en op cd uitgebracht. Deze cd is bij de horecagelegenheden in Twenterand te koop voor € 5,- . De opbrenst zal gebruikt worden om de nodige juridische kosten van te betalen. Dus mensen in Westerhaar, Vroomshoop en omgeving STEUN ONZE ACTIE EN KOOP DE CD!!!
 

Tiny de Jong (via Willem Veneman)
 


Edelweiss

Midden juni vertrok een bus met ouderen, waaronder de Venemannen van de Geerdijk, en ook de moeder van Janneke Dragt, richting Tirol, voor een weekje vakantie. Ga je nog op vakantie, en heb je een mooie foto (met als het kan ook een mooi, spannend, ontroerend verhaal) mail hem mij dan even.


Ook de Geerdijk in actie tegen komst van varkensflats

Geacht college,

Hierbij breng ik u mijn zienswijze onder de aandacht met betrekking tot het ontwikkelingsplan LOG Twenterand, zoals deze van 8 juni tot en met 5 juli 2007 ter inzage ligt. Ik teken hierbij bezwaar aan tegen de uitvoering van dit ontwikkelingsplan en wel om de volgende redenen:
De grootschaligheid
Het ontwikkelingsplan schetst een grootschalige ontwikkeling die buitenproportioneel is ten opzichte van de bedrijfsgrootte zoals die in het gebied rond de Fortwijk over het algemeen voorkomt. Dit tast de bestaande verhoudingen sterk aan. Het duurzaam voortbestaan van agrarische familiebedrijven wordt hierdoor zeer bemoeilijkt. De menselijke maat wordt uit het oog verloren. De varkens- en kalverhouderij wordt door deze grootschaligheid alleen nog fabrieksmatig benaderd, waarbij dieren als producten worden gezien en niet meer als levende wezens.  

Het cultuur- en natuurgebied

Dit open gebied vertegenwoordigt een landschappelijke waarde, die passend is voor landbouw- en natuurontwikkeling in onze omgeving. Zowel landbouw, recreatie als natuur, zoals de Engbertsdijkvenen en de recreatiegebieden rondom Sibculo en Westerhaar, zijn nu redelijk in balans. De komst van grootschalige intensieve veehouderij tast dit zeer aan. 

De landbouwsector

De initiatieven, zoals verwoord in het ontwikkelingsplan, gaan niet uit van bedrijfsverplaatsing of van vervangende bedrijvigheid, maar van uitbreiding op zeer grote schaal. Dit levert hier of elders dus geen winst voor de omgeving op.
Verder is de verwachting dat het niet de uit de eigen gemeente afkomstige boeren zullen zijn, maar uit andere gebieden van het land (Noord-Brabant bijvoorbeeld). De lokale boerenstand wordt hierdoor figuurlijk weggedrukt. 

De politieke strijdigheid

Het provinciale beleid gaat uit van een versterking van de functie en omvang van het natuurgebied Engbertsdijkvenen. Dit ontwikkelingsplan is daar strijdig mee.

De milieubelasting en stankoverlast

Deze zal groot zijn vanwege de zeer forse uitstoot van stikstof en ammoniak. Door het grote aantal vrachtwagens zal ook de uitstoot van fijnstof sterk toenemen. Gezien de ervaringen uit o.a. de gemeente Buren zal de stankoverlast groot zijn en tot in de verre omtrek merkbaar zijn.

De gezondheid

De gevolgen voor het milieu zullen de gezondheid niet ten goede komen. Naast de uitstoot van ongewenste stoffen zullen ook verkeershinder en geluidsoverlast (waarschijnlijk dag en nacht, ook in de weekends) optreden. 

Het woongenot

Het woongenot zal worden aangetast door stank, verkeershinder, geluidsoverlast, ongedierte, en  horizonvervuiling.

De gebiedsontsluiting
De beoogde megabedrijven zullen moeten voldoen aan gebruiksvergunningen, waarin met name de brandweer een belangrijke rol vervult. De verwachting is dat het materieel van de brandweer niet is berekend op deze grootschaligheid en daarmee niet aan haar eigen eisen, zoals in de gebruiksvergunningen geformuleerd, zal kunnen voldoen.  
De gemeentelijke kosten

De gemeente Buren heeft inmiddels zeer grote kosten gemaakt met betrekking tot de problemen die zich in deze gemeente voordoen ten aanzien van de grootschalige intensieve veehouderij. Dat zal in onze gemeente niet anders zijn.
De verwachting is dat bij realisering van de plannen in onze gemeente daarenboven aanzienlijke kosten gemaakt moeten worden bij de ontwikkeling van de infrastructuur en de ontsluiting van het gebied rond de Fortwijk. Winst in de zin van het realiseren van extra werkgelegenheid zal niet of nauwelijks worden behaald omdat toepassing van mechanisering en automatisering hiertoe niet zal leiden.

De bedrijfseconomische schade

Bij de eventuele uitbraak van epidemieën (vogelpest, varkenspest bijvoorbeeld) zullen veel bedrijven in de omgeving moeten worden stilgelegd of zullen zij in hun economische bedrijvigheid worden gehinderd. De kosten hiervan zullen ongetwijfeld op de gemeente, en dus op de burgers van de gemeente, worden verhaald.

De schade voor de burger

Er kan een omvangrijke schade voor de burger ontstaan. De uitgaven die de gemeente zal moeten maken (en die kunnen zeer aanzienlijk zijn zoals in de gemeente Buren is gebleken) zullen ten koste gaan van andere plannen die voor de gemeente en haar inwoners van belang zijn, of zullen leiden tot hogere gemeentelijke belastingen en heffingen.
Te verwachten is dat veel burgers, die in de ruime omgeving van de Fortwijk woonachtig zijn, een beroep zullen doen op planschaderegelingen. De effectuering ervan zal voor alle burgers tot hogere belastingen leiden of tot het schrappen van andere voor de inwoners belangrijke investeringen.

Veel van bovengenoemde argumenten zijn economisch van aard. Maar de schade voor de mens en het uit het oog verliezen van de menselijke maat maken de voornemens zoals verwoord in het ontwikkelingsplan LOG tot een monstrum. Ik verzoek u dan ook dringend dit ontwikkelingsplan niet uit te voeren.

Met vriendelijke groet,
W. Veneman

(Wie ook bezwaar wil aantekenen kan deze brief kopiëren en voorzien van eigen naam en adres opsturen naar B&W gemeente Twenterand, Gedeputeerde Staten Provincie Overijssel, of naar de CDA-fractie Provinciale Staten Provincie Overijssel)
 


Marle vraagt om een menselijke maat
Ria Bakhuis: "Ik zeg: klets"

Als Overijssel ‘de tuin van Nederland’ wordt genoemd, denk aan Marle. Groen, stil, en ondraaglijk mooi. De buurtschap is een uitgestrekt landelijk gebied met 150 boerderijen. Overal boerencampings, verse eieren te koop en wegen waarop niet harder dan 60 kilometer mag worden gereden.
De veertigers Ria Bakhuis, Hetty Ligtenberg en Ineke van Wijk vertellen dat je voor een plek in deze oase een oude boerderij moet kopen en jarenlang opknappen, want nieuwbouw is uit den boze. Verstening wordt al jaren tegengegaan. Groot was dus ook het ongeloof toen zij in de regionale krant lazen dat er twee aanvragen waren ingediend voor de bouw van varkensflats. Zij wisten dat de omgeving tot landbouwontwikkelingsgebied is bestemd, maar hadden zich nooit gerealiseerd dat dat zou kunnen betekenen dat Brabanders hoge varkensschuren zouden willen neerpoten in hun uitzicht.
Ligtenberg: ‘Er wonen hier in meerderheid boeren, de helft houdt varkens, de andere helft koeien. Zij moeten mogelijkheden hebben om uit te breiden. We zijn er ook niet op tegen dat een varkensboer die zijn bedrijf moet verplaatsen hiernaartoe komt, maar dit is een invasie. Dit is zo agressief. Zo blijft er geen ruimte over voor de kleintjes.’Het gaat hun niet om het dierenwelzijn en niet om de bio-industrie, het gaat de leden van de Actiegroep Anti-Industriële Varkenshouderij Marle om de maat, die is buitenproportioneel.
‘Dit soort varkensbedrijven hoort niet hier maar op een industrieterrein’, vindt Bakhuis. Achter haar huis wijst ze de grootste varkensboer (drieduizend biggen) van de streek aan. Dat is een schaal die nog net past in Marle, zegt ze. ‘Twee keer 145 meter is wel zo’n beetje deze hele horizon. Daarvoor komt een betonnen muur, heb ik begrepen. En waar moeten de reeën dan heen?’
De plannen zijn niet alleen een bedreiging voor het landschap en zijn inwoners, ze zijn ook zo onlogisch, vinden de vrouwen. Waarover zouden die twintig vrachtwagens per dag moeten rijden?
‘Er lopen slechts twee 80-kilometerwegen door Marle, de rest zijn smalle binnenwegen’, zegt Bakhuis. ‘Onze kinderen kunnen nooit meer alleen naar school en sportclub fietsen. Veel te onveilig. ’Blij hoeft de gemeenschap ook niet te zijn met de werkgelegenheid, want er is slechts zes man personeel nodig.
Ligtenberg: ‘Verder is er geen toezicht, slechts een stil alarm. Je mag hopen dat het werkt, die klimaatbeheersing, en goed wordt gecontroleerd.’ De actiegroep gelooft in elk geval niet dat deze grootschalige manier beter is voor varkens, zoals Family Farmers beweert.
Bakhuis: ‘Ik zeg: klets. Een lokale varkensboer met 400 biggen had vorig jaar al een stal met vloerverwarming.’ Marle zal tot het uiterste gaan om de plannen tegen te houden, kondigen de drie strijdlustig aan. Zij weten 85 procent van de inwoners aan hun zijde en kregen afgelopen week 370 handtekeningen voor de petitie die ze dinsdag aan de gemeente Hellendoorn zullen aanbieden. Daar heeft hun protest tot dusver niet veel gehoor gevonden. Drie keer zaten ze met de wethouder om de tafel en pas sinds kort weten ze dat de inspraakronde voor het bestemmingsplan buitengebied op 30 mei eindigt. Ligtenberg: ‘Dit plan moet ergens worden gestopt. Is het niet lokaal dan wel op nationaal niveau.’

(Wie ook bezwaar wil aantekenen kan dat doen door een brief te sturen aan B&W gemeente Hellendoorn, Gedeputeerde Staten Provincie Overijssel, of naar de CDA-fractie Provinciale Staten Provincie Overijssel.
Zie ter toelichting onderstaand)

‘Varkensflats’ op stapel
MARLE - Brabantse varkensboeren overrompelen Overijssel met plannen voor een keten van mega-varkensbedrijven. In het landelijke buurtschap Marle (gemeente Hellendoorn) willen zij vlak naast elkaar twee ‘varkensflats’ neerzetten voor elk 19 duizend biggen, de grootste schuren in Nederland. De bewoners zijn in rep en roer. Het Brabantse samenwerkingsverband Family Farmers heeft verder zijn oog laten vallen op twee locaties in de gemeente Twenterand. Het gaat om een nieuw concept, aldus Robert van Lierop van Family Farmers, dat daarna misschien ook in Brabant wordt toegepast. De schuren worden 10 meter hoog, 90 meter breed, 145 meter lang en krijgen twee verdiepingen. De modernste technieken geven niet alleen schaalvoordelen maar zullen het milieu ook minder belasten, aldus Van Lierop.
In de provincies Brabant, Gelderland en Overijssel zijn landbouwontwikkelingsgebieden (LOG’s) aangewezen waar varkenshouderijen zijn toegestaan. Family Farmers wil met rechten van stoppende boeren in deze ‘gedooggebieden’ een grootschalige productieketen opzetten met de grootste schuren tot dusver. Ter vergelijking: de grootste varkensboer, de Knorhof in Kapel-Avezaath, houdt 13.500 varkens per schuur.
De gemeente Hellendoorn is volkomen verrast en vindt dat de coördinatie bij de provincie ligt. Maar de Overijsselse gedeputeerde Piet Jansen zegt dat de gemeenten zelf aan zet zijn. Bewoners van Marle proberen de plannen intussen met alle macht tegen te houden.

(uit de Volkskrant d.d. 29 mei 2007)


Reis door Amerika (7)
zondag 10 juni 2007 0:26

Nou vooruit dan, nog eentje dan. Die zwarte cross wil ik wel eens meemaken, hoor daar alleen maar goeie berichten over... Morgen gaan we richting Toronto Airport met tussenstops (grote tuinen in Grand Rapids, http://www.meijergardens.org/ en ook de douane zal wel weer een belevenis zijn). Maandagavond met good old KLM richting Schiphol en dinsdag weer back home.
Dank voor de aandacht en tot ziens!
Jose/Roel


Reis door Amerika (6)
donderdag 7 juni 2007 1:51


Zo, daar zijn we weer, nu vanuit Crystal Mountain Resort in Michigan, ten noorden van Muskegon. We zijn daar met Chuck en Rachelle in het huis van haar moeder (die niet thuis is). We zijn hier een paar dagen maar eigenlijk hebben we een
cabin op de KOA-camping bij Muskegon. Eergisteren vanuit Minnesota naar Milwaukee gereden en gisteren met een snelle boot (2,5 uur) van Milwaukee naar Muskegon gevaren, waar Ken en JoAnn Osborn ons hebben binnengezwaaid. Geen foto's nu helaas want ik zit te e-mailen in een prachtig restaurant met de laptop van Rachelle. We vertrekken hier vrijdag weer en dan hebben we nog een paar dagen op de KOA en dan gaat het huiswaarts.
See you soon!
Jose/Roel


Reis door Amerika (3)

Wij zijn inmiddels in Pella, Iowa op bezoek bij Wayne en Dee Greving (Ene Greving is vroeger getrouwd met een meisje Dragt), deze mensen zijn in 1999 in Nederland bij ons op bezoek geweest en wij zijn in 2000 ook al eens hier geweest. Pella is een echt "Dutch" stadje met allerlei zogenaamde Nederlandse toeristische dingen. Wij overnachten in de Strawtown Inn (Strodorp-herberg) waar ze bijvoorbeeld Dutch meatballs/gehaktballen serveren als diner. Enzovoort. We zijn hier twee dagen en ze hebben al een heel programma voor ons in petto. Helaas lukt het (nog) niet om foto's te versturen want de computer vraagt om een programma te installeren en dat kan ik deze mensen niet aandoen....
Vrijdag gaan we naar Minnesota en volgende week zijn we weer bij de Venemans-familie.
Gisteren de hele dag gereden (half tien tot half zeven) maar het rijden is hier lang niet zo vermoeiend als in Nederland. Iedereen heeft een automaat en rijdt met cruisecontrol en dus heb je een heel rustig verkeersbeeld op de autowegen. Je wordt ook geacht op dezelfde baan te blijven of in ieder geval niet steeds te wisselen (hold your lane). Nederlander zijnde rijden we natuurlijk weer 10 mijl harder dan toegestaan. Zo nu en dan zie je Highway Patrol in de berm staan (net als in de film en op tv) maar tot nu toe hebben ze ons nog niet achtervolgd.  In de plaatsen zelf zijn er soms kruisingen zonder voorrang en dan is de regel dat je stopt en dan om de beurt oprijdt (maakt niet uit of je van links of rechts komt). Even wennen maar dan werkt het goed. En de wegen zijn over het algemeen breed. Goed, we gaan nu met Wayne en Dee op stap.
Groeten uit de USA.


Reis naar Amerika (1)

Broer Roel reist binnenkort met echtgenote José af naar Amerika waar ze o.a. een aantal Amerikaanse Venemannen en Venevrouwen willen bezoeken. Als de techniek ons niet in de steek laat, dan kun je hun reis en hun belevenissen hier de komende weken volgen, en desgewenst van commentaar voorzien.
Om te beginnen kun je via onderstaande link zien welke route ze van plan zijn te nemen:
http://maps.google.nl/maps/ms?ie=UTF8&hl=nl&msa=0&msid=104278700976094733752.00000112a9bd5d1ca55a9&z=6&om=1   

En verder hieronder een stukkie stamboom.
Roel en José gaan op bezoek bij JoAnn en Ken (links), en bij Chuck en Rachelle (rechts, met hen hebben sommigen uit de familie nog kennisgemaakt zoals je kunt zien).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veneman/Veeneman

 
 

Gerrit Veneman
X (Hardenberg 1742)
Annegje Roelofs Reurink

 
 

Harmen Fenneman/Veneman
X
Fennigjen Meijerink voormaals Kluers

 
 

Gerrit Veneman
X (
1825)
Jennigjen Jacobs

 

Harman Veeneman
X
Hendrika de Vries

 

Jan Hendrik Veneman
X
Hendrikje Schepers

Gerrit Veeneman
X
Diena Jonker
(1884 à USA)

 

Willem Veneman
X
Jennigjen Vinke

John J. Veeneman
X
Bessie Bea Bowen

 

Gerrit Jan Veneman
X
Hendrika Kieft

Jo Ann Veeneman
X
Kenneth Osborn

 

Gesina Veneman
X
Jan Dragt

Charles Allen Osborn
(Chuck)
X
Rachelle Lynn Balzer

 

Roel Dragt
X
José Gras


 


Naam website wordt/is www.veneman.info

De huidige website-naam
http://members.home.nl/k.dragt en de vorige naam http://veneman.atspace.com/ zijn nogal moeilijk te onthouden, en daarom is broer Roel aan het regelen dat de website van de Venemannen een andere naam krijgt en wel www.veneman.info. Dat is toch een stuk makkelijker, nietwaar? En de kosten ervan zijn redelijk beperkt. Zet deze naam alvast in je favorieten en naar verwachting is het met een paar uur of een paar dagen rond.


Ouderlijk huis

Als je een foto zoekt (zoals met de reünie) dan heb je hem niet. Maar onlangs ben ik deze tegengekomen op de gemeentesite. Broer Herm had hem al eens ergens gezien op een open dag.
Op de foto Moeder en dan ik zo'n 41 jaar geleden en mijn tante die bij ons inwoonde samen voor mijn geboorteplekje. De foto is genomen door onze toenmalige dominee Loor wiens hele verzameling thans in het gemeentearchief ligt.
Gerrit Jan Odink

De foto was gespiegeld genomen door dominee Loor, maar dankzij de moderne techniek staat ie nu goed.
Klaas Dragt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bramen

Als er nog iemand belang bij tamme bramenplanten heeft, dan heb ik er nog wat. En verder heb ik voor de familie rietdekkersgereedschap (een zogenaamde draadtrekker) en een hooitrekker (een soort harpoen). Afkomstig van Opa Veneman, iets om te bewaren voor het nageslacht.

W. Veneman


Staatssecretaris

Een apart dagje vandaag, want ik was door de gemeente Twenterand uitgenodigd om deel te nemen aan een informele lunch met Ank Bijleveld, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, om met haar van gedachten te wisselen over de (digitale) informatievoorziening aan de burger. Dat mocht ik doen in gezelschap van ongeveer acht andere burgers, die ook meedoen aan een internetpanel van de gemeente.
De staatssecretaris is klein, aardig en toegankelijk. De burgemeester ook, want die zei in zijn openingstoespraakje dat hij mij maar meteen het woord gaf omdat ik bij een vorige gelegenheid volgens hem wel een simpel idee over het krijgen van een paspoort had geopperd. En verder was de aspergesoep lekker en de broodjes kaas ook.


Willem Veneman 75 jaar!

Onze Willem is 1 mei 75 jaar
en staat met raad en daad voor iedereen klaar.
Vroeger was hij timmerman,
maar nu is hij groenteman.
Tuinieren doet hij heel erg graag,
zaaien, wieden en ook oogsten.
Spitten word hem nu te zwaar,
maar dan staat neef Klaas voor hem klaar.
Die is voor het zwaardere werk,
samen zijn ze beresterk.
Er zijn mensen die praten met bomen,
zover laat hij het niet komen.
Ik hou erg veel van de natuur,
maar praat liever met de geitjes van de buur.
Als het werk dan is gedaan,
kan men tevreden naar binnen gaan.
Samen geven ze een concert en gaan dan voldaan naar bed.
Een ding hoop ik nog te beleven,
dat jullie nog vele jaren samen mogen leven!

je zusje Riek en zwager Jan. 

opgewekt en blij van zin,
slaan we 1 mei de Beuk erin!


Pap

Tante Riek wist zich nog het volgende te herinneren: Toen oom Albert en tante Jennigje verkering hadden, en oom Albert doordeweeks zijn geliefde opzocht in Sibculo, moest hij toch altijd weer op tijd (10 uur 's avond) vertrekken, want de volgende dag riep het werk weer. En dat werk riep al heel vroeg dat hij zijn bed weer uit moest. Opoe Veneman kon al dat liefdesleed niet aanzien, en stopte de jongeman voor zijn vertrek nog een flink bord pap toe, om zo op krachten te blijven.  De geschiedenis verhaalt niet of dit was om het werk óf de liefde te kunnen volhouden....


Excursie

 

 

 

 

 

 

 

 

De halve familie Dragt toog vanmorgen richting Rijssen, want Tulp Keukens hield open huis. Nou is dat op zich niet zo interessant maar wel het feit dat broer Henri daar in levende lijve én werkend te aanschouwen was. Die unieke gebeurtenis wilden wij natuurlijk niet missen. Op de eerste foto zie je hem inderdaad aan het werk op de zogenaamde enkelzijdige kantenverlijmer. Lijkt simpel, maar is het niet.
Wat ook simpel zou moeten zijn is de route door de fabriek. Maar broer Roel is op de tweede foto toch duidelijk de weg kwijt.
Hoe dan ook, het was weer een leerzame, nuttige, en leuke ochtend, met bovendien nog gratis patat en broodje kroket, en bij de uitgang voor de dames, hoe kan het ook anders, een bosje tulpen.


Einde van een tijdperk

Oom Mans woont inmiddels al in Hardenberg en begin mei vindt de eigendomsoverdracht plaats van het (groot)ouderlijk huis aan de Boerendijk. Vanmorgen waren we er nog even. Samen met Gerrit Horstink, die een kast kwam halen voor tante Riek. En met oom Willem, die belangstelling had voor enkele gereedschappen. En oom Mans zelf, die zijn ouwe getrouwe trekker, een mooie Deutz, wil verkopen, inclusief een hooischudder en een schotelzaaimachine.
Dat is hem inmiddels gelukt. Barneveld won hierbij van Collendoorn. Het kan verkeren....


Navelstaren

Broer Gerrit heeft de navelbreukoperatie inmiddels (succesvol) achter de rug en is weer thuis, waar hij nu naar zijn pijnlijke navel zit te staren.


Bouwvergunning

De vorige jaar geplaatste meeslegkastjes hebben deze tijd niet over belangstelling te klagen. De een na de andere wagen met bouwmaterialen komt er binnengevlogen.
Vanmorgen vroeg stak er een papiertje uit het nestkastje. 'Dat zal ik wel even weghalen' dacht ik, want anders ligt het straks weer om het huis te fladderen. Toen ik het papiertje ontvouwde stond ik perplex, het was namelijk een aanvraag voor een bouwvergunning! Kun je nagaan hoe strak ze bij ons in de gemeente Twenterand zijn, dit gaat mij als vogelvriend veel te ver! Wat is uw mening hierover???? Laat het de redactie van de familiesite weten..
Fam. Veneman.


Reactie 1:  Sinds kort is er een wet van kracht dat als er pimpelmezen in zo’n kastje gaan huizen, er ook een vergunning volgens de drank- en horecawet vereist is.
Overigens: Hoe kun je zien bij een legkastje of er gewone mezen ingetrokken zijn of pimpelmezen???  Welke Veneman-telg heeft hierop een antwoord?
Gerrit Dragt

Reactie 2: Het verschil kan je volgens mij niet zien maar wel ruiken. En daarom klopt dat verhaal van de horecawet ook wel. Een mees is van nature erg nuchter, maar een pimpelmees ja die lust er wel eentje. Kom je bij het nest en kwakt hij/zij voor de grond heeft het te veel gezopen, te veel gepimpeld zal ik maar zeggen.
Gertjan Odink

Reactie 3: Broer Gerrit meldde tijdens het eieren eten (ja, er zijn er weer heel veel verorberd met de Pasen!, foto's volgen misschien nog), dat je de pimpelmezen kunt herkennen aan de lege flessen onder hun nest. De gewone mezen staan die lege flessen vervolgens in te ruilen bij de supermarkt, want ze zijn tuk op geld.
Klaas Dragt


Blinde darm (2)

Zojuist een e-mail van Coriena ontvangen, dat ze weer thuis is gekomen. Marianne heeft haar vanmorgen weer opgehaald uit het ziekenhuis. Coriena moet het eerst nog even kalm aan doen maar alles is oké.
w v.


Blinde darm (1)

Zojuist kregen we melding dat Coriena Veneman vrijdag is geopereerd aan de
blinde darm, in welk ziekenhuis en thuiskomst is niet bekend. Maar alles was goed....
We wensen beterschap en een snelle thuiskomst. 

Familie Veneman, Geerdijk


Geld verdienen

Vandaag maakt de postbode een extra ronde langs alle huizen. De Nationale Postloterij heeft vanwege het 25-jarig jubileum besloten dat eenmalig een loterij wordt georganiseerd met zeer grote winstkansen. Het uitkeringspercentage zou ongeveer 50% bedragen, tegen normaal 1 %. U hoeft er slechts weinig voor te doen. Loop naar de brievenbus, haal de postkaart eruit, en tik de daarop vermelde code in op de volgende link: postloterij


Frustratie

Mijn schone zus Sylvia moest haar frustratie even kwijt. U ook? Zin om te meppen? Klik
hier


Mobiel

Als je goed kijkt zie je op de doos een nieuwe mobiel liggen. Achter de mobiel gaat tante Sina schuil. Jawel, tante Sina gaat mobiel! Nou is het niet de bedoeling dat we haar allemaal op haar mobiele nummer gaan bellen. Het gaat eigenlijk om het omgekeerde. Want mocht het zo zijn dat ze halverwege bijvoorbeeld Bergentheim-Hardenberg zonder benzine komt te staan, ik geef maar een voorbeeld, dan belt ze de garage. Die sprinten uiteraard onmiddellijk met een volle jerrycan naar hun auto en richting tante Sina, en zorgen ervoor dat ze weer mobiel wordt.  Want met een mobiel blijft een mens mobiel, of niet dan?

 

 

 

 

 

 

 


Verkocht


Inmiddels is zo goed als zeker dat oom Mans het huis aan de Boerendijk heeft verkocht. Helaas heeft niemand van de familie zich gemeld voor dit (groot)ouderlijk huis, en daarmee zal het omstreeks mei uit de Veneman-familie verdwijnen. Dus wie het nog eens wil zien, zal een belletje met oom Mans moeten plegen voor een bezichtiging.
Ohja, wie nog een ouderwetse trekker zoekt, kan ook bij hem terecht. Het gaat om een echte Deutz heb ik begrepen.

 

 

 

 

 

 

 


Zoer

Als er nog iemand is die een zoer gezicht wil trekken, die kan bij mij terecht, want ik heb een pol rabarber over...
Willem


Motorsport is ook sport!

Heb je wel eens van MOTORSPORT gehoord???? Het kan snel bevrijdend en relaxed werken en in groepsverband (ook nog sociaal) worden beoefend. Zelfs in Vroomshoop kun je zo'n knalpot huren voor een weekendje, moet je eens doen.

Oom Mans

Dan kwam mij het volgende bericht ter ore, oom Mans moet naar het bejaardentehuis in Hardenberg, zodat hij tante Annie elke dag trouw kan bezoeken. Het gereis elke dag naar Hardenberg werd hem een beetje teveel. Waarschijnlijk wordt het huis aan de Boerendijk verkocht, jammer. Misschien is het wat om als het verkocht wordt deze op de Venemans-site te plaatsen. Wie weet is een familielid geïnteresseerd en blijft het toch nog in familiebezit.

Groetjes uut'n Ham,
Gerrit Horstink.


Nieuwe baan

André, zoon en schoondochter van Gerrit en Janny, heeft een nieuwe baan.  Hij is nu als technisch onderwijsassistent werkzaam bij
de Helen Parkhurst Dalton School voor vwo, havo en vmbo.
Vroeger heette dat amanuensis en dat klinkt eigenlijk nog mooier dan onderwijsassistent als je het mij vraagt.


Onbekend voorwerp (3)

Het onbekende voorwerp komt waarschijnlijk uit de slag bij Ane van anno 1225, toen het leger van de bisschop van Utrecht werd verslagen door Rudolf Kastelein van Coevorden, waarbij vele edelen de dood vonden. En niet alleen edelen maar ook hun paarden. De oorlogsmaterialen die achter bleven werden buitgemaakt door de overwinnaars. Later zijn in de 'bommeriete' hoefijzers, sporen, en gebroken wapenen e.d gevonden.
Misschien hebben de Drentse boeren die geen wapenen hadden wel een onderdeel ervan gebruikt als persoonlijk wapen. Het aantal spijkers op het onbekende voorwerp is waarschijnlijk gelijk aan het aantal slachtoffers dat de Drentse krijger met zijn zelfgemaakte wapen maakte. Daarom wil ik de vinder adviseren het onbekende voorwerp goed te bewaren, maar niet thuis te gebruiken.... Een standbeeld zit er vast niet in.

Willem van de Geerdijk

 


Techniek of techniet

De familie Veneman aan de de Blokweg viert binnenkort feest. Want oom Gerrit en tante Jansje zijn 22 februar1 45 jaar getrouwd. Ook langs deze weg van harte gefeliciteerd!

Nu maar hopen dat de kinders niet een ingewikkeld technisch apparaat met afstandsbediening of met veel knoppen als cadeau aanbieden. Dat wordt toch moeilijk te snappen als je 45 jaar huwelijk achter de rug hebt. Want wat wil het geval? De televisie deed het niet, althans er kwam geen enkel geluid meer uit. Na ettelijke pogingen moest erkend worden dat hulp van buitenaf nodig was, en dus werd er gebeld met dochter Coriena en schoonzoon Wilco.

Het viel nog mee dat ze wisten hoe ze moesten bellen, want ook telefoons zijn ingewikkeld geworden tegenwoordig. Wilco kwam met de gouden tip op het knopje te drukken waarmee je het geluid aan- en uitschakelt (de zogenaamde mute-knop). En jawel hoor, het wonder geschiedde. Het apparaat kwam weer tot leven! En oom Gerrit ook....

 

 


Hutten (2)

Je leest de kranten wel goed moet ik bekennen. Het klopt, Hutten 'goes Hardenberg' en ook OBO-banden is al verhuisd naar Hardenberg. De firma Hutten heeft daar een behoorlijke lap grond aangekocht plus nog enkele opties op een aantal kavels. Zo zie je maar weer wat een goede burgervader kan realiseren, want met de gemeente Ommen liggen ze al jaren in de clinch, eigenlijk een stukje besluiteloosheid waar je de ondernemers wel mee wegjaagt. Kijk maar eens binnen onze familie waar neef Gerrit uit moest wijken naar Daarle. Toch slecht geregeld van Twenterand!
Verhuizen is nog geen optie, want elke avond als ik de bebouwde kom van Den Ham weer binnenrij en ik zie het bord met de tekst 'Den Ham een plezierige ontdekking', dan denk ik dat klopt warempel ook nog, ha,ha.

Wat betreft mijn dienstauto? Nou ik ben in 1982 gewoon afgezwaaid als zandhaas c.q. barkeeper, die tijd heb ik dus al ver achter mij gelaten {wel bij de tijd blijven Klaas}.
Ontslag?? Als ze er bij Hutten achterkomen dat ik al jaren dom uit mijn nek lul, ja, dan zit ontslag er misschien wel in, maar tot op hedentendage lukt het me nog steeds om ze van alles wijs te maken en ze betalen me er ook nog voor.

Met Dragt heeft de club in ieder geval een loyale voorzitter in huis gehaald. ‘Ik begin niet aan iets om er dan al over een jaar weer mee te stoppen.’ De teruggekeerde preses loopt dan ook rond met de nodige plannen voor de vereniging, die bezig is met de verbouwing van de accommodatie op sportpark De Dubbeltreffer.  De Sibculose vereniging moet zich meer profileren. De website, het clubblad en de perscontacten moeten meer aandacht krijgen. Verder wordt de sponsorcommissie nieuw leven ingeblazen. ‘We zoeken dus vee

Geïnteresseerd geraakt in dit toch wel unieke bedrijf? Of denkt u dat uw kennis een toegevoegde waarde kan zijn voor het bedrijf? Neem dan contact op met de zaak, tel. 0523-251755. Of klik hier of hier of hier.
Groeten uit het plezierige Den Ham,
Gerrit Horstink.


Hutten (1)

Nee, geen hutten, maar Hutten. Hutten verhuist van Beerzerveld naar Hardenberg, lezen wij in het onvolprezen weekblad De Veenstreek. Zou Gerrit Horstink nu ook gaan verhuizen? Moet hij zijn dienstauto inleveren? Wordt hij ontslagen, of juist directeur? Wij zijn benieuwd. Wellicht kan Gerrit ons wijzer maken!


Verkeerde auto

Het gerucht doet de ronde dat niet alleen tante Riek maar ook tante Bertha op vreemde mannen afstapt. Bij de plaatselijke apotheker in Vroomshoop schijnt ze in de verkeerde auto te zijn gaan zitten. 'Ik ben verkeerd', zei ze nog. 'Dat is niet erg', zei de eigenaar van de auto, 'je mag ook wel met mij mee'. Als je haar nou a.s. dinsdag toch even feliciteert met haar verjaardag, kun je meteen even vragen of dit verhaal klopt.


Familiesport (2)

Dit is de teruggekeerde voorzitter Gerrit Dragt uit Vriezenveen. En hij heeft bij zijn aantreden nog wel een aantal actiepunten.

lk zoek mensen voor allerlei klussen in de vereniging. De leden moeten niet vreemd opkijken als ik de komende tijd op ze afstap met mijn laptop, en ze vraag voor een interview. Zo wil ik in beeld brengen wat iedereen kan en wil doen voor de vereniging.’

Gerrit Dragt werd eind vorige maand benoemd tot voorzitter van KIOS, een functie die hij van 1990 tot 2002 ook al bekleedde binnen de club. Dragt stond naar eigen zeggen ‘niet te springen’ om weer voorzitter te worden van KIOS’45, maar zei toch geen nee toen hij werd gepolst door het bestuur. ‘Het is ook niet zo dat ik het met tegenzin doe hoor’, aldus Dragt. De huidige voorzitter werd 57 jaar geleden geboren in Sibculo, maar woont alweer ruim dertig jaar in Vriezenveen. Lid van KIOS is hij sinds 1975. Hierover vertelt hij: ‘Al een paar maanden na mijn geboorte zijn we vertrokken uit Sibculo. In de jaren zestig woonde ik met mijn ouders in Bergentheim, waar ik toen lid ben geworden van korfbalvereniging De Zilvermeeuwen. Die club ging binnen enkele jaren ter ziele. Omdat een oom van mij destijds al in Sibculo speelde, ben ik daar lid geworden van KIOS’45.’ Dragt heeft in al die jaren nooit overwogen om lid te worden bij Amicitia in zijn huidige woonplaats Vriezenveen. ‘Na al die jaren ben ik helemaal verweven geraakt met KIOS.’  Dragt korfbalt zelf nog steeds en speelt tegenwoordig in het derde seniorenteam van de Sibculose club.
(verkorte weergave van verslag in De Stentor)

 

 

 

 


Familiesport (1)

Op weg naar Hardenberg (waar wij neef Herm Odink voorbij zagen fietsen) en naar moeders die (in navolging van tante Riek en oom Jan) wil gaan varen, deden we ook even de sporthal in Bergentheim aan. Want daar zou het derde seniorenteam van Kios moeten spelen. En inderdaad! Door de volle kantine heen komen we de zaal binnen en zien we de broers Gerrit en Henri druk bezig. In zoverre dat wanneer de ene broer actief is de ander staat toe te kijken, maar dat schijnt met de korfbalregels van doen te hebben. Broer Gerrit, rustig en met overzicht, wat wil je als je ook voorzitter bent; broer Henri, supersnel en zeer beweeglijk, dit ter compensatie van en in tegenstelling tot wat hij de rest van de week doet (grapje Henri...). Op de bank schoonzuster Sylvia voorzien van proviand, geld en goede raad, en voorbijschietend nichtje Lisiane, met gebrek daaraan. Op de tribune schoonzus Janny en - nemen we aan - ook neefje Dennie. Niet gezien maar waarschijnlijk wel op komst oom Willem, die de volgende wedstrijd wil komen bekijken, namelijk de titanenstrijd tussen Uni uit Kloosterhaar en Kios uit Sibculo. Korfbal, een echte familiesport!


Peern

Onlangs hef een familielid bij zien oldste zuster in Boorn (Twente) op bezeuk ewest en door heffe van zien zuster stoofpeern kreeng. Mar ja druk op huus an verget ie de peern. Krap an halfweg Drenthe kregge dat in de gaatn, en denkte bij zichzulf beter half gekeerd, dan ten hele gedwaald ... en ..Ik ben gekke Henkie niet .. die laot ik mij niet ontglippen! Toen mar weer terug ekeerd.. Ja zo kant goan aj druk bint. En asse now mar lekker smaakt hef en niet annebrand, dan is alles nog goed ekom....


Een addertje onder het gras

Nog een gelukkig nieuwjaar allemaal! Ik hoop dat het goed begint, maar met deze jongen was dat minder. Dat zal ik even uit de doeken doen, want bij een gedeelte van de familie is het al bekend, en dan kan ik maar beter open kaart spelen. Ik was onlangs in de tuin aan het spitten toen ik op een grindlaag terecht kwam. Tot mijn oog plotseling iets ontdekte. Ik dacht eerst dat het een aparte steen was en dus heb ik het gevonden voorwerp maar even weggelegd. Maar even later werd ik toch weer nieuwsgierig wat het nou eigenlijk wel was. Bij nader onderzoek was het een slangenkop.  'Poeh', dacht ik en in mijn gedachten kwamen al mooie verhalen naar boven van een historisch adder of een jonge wurgslang of zo uit de vervlogen tijd. 'Maar'. denk ik, 'ik zal het even wat afwrijven' en zo gezegd zo gedaan en voor de schoorsteenmantel gezet.
Toen met rooie oren en ogen zoeken in het telefoonboek naar een museum om te laten keuren. Terwijl ik druk aan het zoeken ben, komt de buurvrouw binnen en vraagt of er nog nieuws is. 'Nee, maar toch wel, want kijk maar eens wat een historisch slangenkop ik vandaag gevonden heb bij het spitten!'
Ze zegt ook 'Poeh, laat eens zien', ik en vertelde haar dat ik een museum zocht voor meer informatie, en terwijl ik met een rooie kop in het telefoonboek zat te snuffelen zei ze: 'Buurman, hou maar op met zoeken'. Ik zeg: 'Oh ja, waarom dan?' 'Nou kijk maar, het is van plastic'. Ik was in een keer helemaal wit, en met een glaasje water kwam ik weer bij de positieven. Wat hebben ze gelachen en ik zeg bedreten 'Het is wel goed zo, ik kijk in het vervolg wel beter uit voor dat iets wereld kundig maak'
Willem van.........

Succes verder met de slangenjacht, pas vooral op voor overstekende tuinslangen!
Gerrit Dragt


Voornemen 2007

Het voornemen wat opruiming te houden is gedeeltelijk uitgevoerd. Volgend jaar de rest van de voornemens.
Klaas Dragt


Mien skattie (2)

Aanhoudende geruchten doen ons geloven dat tante Riek niet iemand van achteren heeft beslopen, niet iemand om de hals is gevlogen en niet gezegd heeft: "Mien skattie". Soms is de leugen leuker dan de waarheid....
 


Nes-veteraan

Gerrit Horstink begint weer aan zijn jaarlijkse klus, het mede-organiseren van het in Den Ham en omstreken wereldberoemde Nes-festival.
Ooit begonnen om baldadige jongelui oudejaarsnacht van de straat te halen en in een feesttent te lokken en zo vandalisme te voorkomen, inmiddels vindt het Nes-festival alweer voor de 17e keer plaats en is het een groot succes.
De eerste dag het Grolsch Open. Nee, niet bedoeld om veel pils naar binnen te hijsen, maar om pijltjes te gooien.
En op nieuwjaarsmorgen een groot feest voor iedereen die iedereen wil gelukwensen met het nieuwe jaar. U bent welkom van 1.00 tot 8.00 uur. Ik zou zeggen, bel Gerrit nieuwjaarsdag even om een uur of 9 en wens hem een gelukkig nieuwjaar...Hij zal je dan ook wel iets toewensen neem ik aan.


Groeten van de Noorderweg

Het is rustig in de keet. In Almelo is alles (ontr)egeld en is de schans afgebroken, in Vriezenveen en in Vroomshoop zijn de stellingen geslecht dus geen egelgevaar meer.  De laatste egels zijn een tijd terug nog gezien, maar dat waren van die platten daar was zo te zien geen gevaar meer van te duchten.
Hier ligt de helft ook plat, tante Bertha is behoorlijk verkouden (en sloerig in de rakker...). Al het zingen van vrede op aarde schijnt nog niet veel te helpen, want op de tv is veel oorlog en geweld te zien. Dus schakel wij maar snel door en blijven wij hoopvol doorzingen zo lang we dat kunnen.
En wensen we iedereen een goed uiteinde en een gezegend nieuwjaar!
Tante Bertha en ome Willem


Mien skattie (1)

Het bleek maar weer overduidelijk dat ze zich niet weten te gedragen op zo'n bootreisje. Jan en Riek zouden samen gaan eten, maar Jan moest eerst even naar de wc.  Riek kijkt intussen wat nieuwsgierig rond en besluit dan alvast naar het restaurant te gaan. Daar aangekomen zoekt ze de tafel van gisteren op, zodat Jan haar dan makkelijk kan vinden.
Maar wat schetst haar verbazing??? Jan zit al aan tafel een beetje uit het raam te staren, Riek bedenkt zich ook niks en besluipt Jan van achteren, grijpt hem om de nek en zeg lekker zwoel: 'Dat heij snel gedoan mien skattie'. Waarop de wildvreemde man zich omdraait en zegt: 'Ik weet niet of je mij bedoelt maar jij kunt mijn schatje WEL worden'. 
Zo zie je maar weer dat Jan zijn Riek niet uit het oog kan verliezen.


Groetjes, Gerrit Horstink
 


Heracles

Dankzij sponsor
'Roel Dragt Arbeidsintegratie' togen de vier gebroeders Dragt zaterdagavond naar het Polmanstadion in Almelo om een wedstrijd te zien van de plaatselijke eredivisieclub tegen Roda JC uit Kerkrade. Wij  bleken niet de enigen te zijn, want er waren in totaal zo'n 8500 bezoekers die, opgezweept door de muziek, voor een goede sfeer zorgden. Vak AA, rij 8, stoel 4 bleek zich te bevinden (vanuit het perspectief van de tv-camera) aan de rechterkant daarvan, op de lange tribune, ter hoogte van de penaltystip, ergens halverwege de tribune. Mooi uitzicht dus, maar wel bij het verkeerde doel, want de beide doelpunten (één voor en één na de rust) vielen in het voor ons verkeerde doel.
Ook de Businessclub was lekker druk, bleek in de pauze, want je kon zo ongeveer over de hoofden lopen, en het pilsje was pas op nadat de 2e helft alweer 5 minuten bezig was.
De auto vonden wij na afloop onbeschadigd terug, en ook wijzelf zijn niet in elkaar getimmerd. Nog sterker, we hebben geen onvertogen woord gehoord.  Keurige stad, dat Almelo. En de uitslag? 1 - 1. Volgende keer naar HHC?
 


Egel (2)

Woensdagavond kwam ik – op de fiets - terug uit Sibculo. Ik was daar wezen kijken naar een korfbalwedstrijd van KIOS en trof daar trouwens ook WILLEM VAN GERRITJAN VAN DE KLEUR MET ZIJN ECHTGENOTE aan.
Vlak bij mijn huis, bij het inrijden van de IJsvogel, bewoog zich een rond “iets” van links naar rechts over de straat.  Nou,nou,nou, mijn Sibculose broer en schoonzuster zijn goed bezig hoor, dacht ik. Want, ja, het was een egel. Volgens mij was het dé egel!! Ik had geadviseerd de egel een “bosje verder te plaatsen”, maar dit slaat natuurlijk nergens op. Ik verwacht dan ook dat de Sibculose Dragten nog voor het weekend deze egel weer ophalen. Lijkt me een mooi karwei voor Dennie.
Groet’n van GERRIT VAN SINA VAN GERRITJAN VAN DE KLEUR

Reactie 1
Zo te zien gaat de egel toch via Vriezenveen richting Almelo! Wat een varken, die egel! Wij bereiden ons voor op een dwangmaatr(egel) en verschansen ons achter een stapel t(egel)s om te voorkomen dat we straks heel Almelo moeten ontregelen of ont-egelen. En dan nu de oplossing anti-egel: egel-anti-ers aanplanten!!
Dierenopvang Almelo

Reactie 2
Nog even (wel laat hè) een reactie over die egel. Indien het probleem nog niet opgelost is bij deze de meest gebruikte oplossing voor dit probleem: gewoon
 egaliseren (doos pakken, egel erin, naast de stoep zetten, auto starten.....en egaliseren maar ;-)
Henk  Horstink

Reactie 3
Ik hou wel van dit soort ogenschijnlijk eenvoudige, maar weldoordachte oplossingen. Ik mag wel zeggen, geniaal Henk! Dat is dan ook weer geregeld!

Klaas Dragt


Venemanshumor

Venemanshumor. Volgens mij bestaat dat wel.
Vanavond waren wij bij onze moeder op bezoek die met een gebroken arm echt "onthand" is. Ze wilde graag een appel eten en ze vroeg aan José om die te verdelen in acht stukken. Eerst een hele discussie over het waarom van acht stukken en niet zes of zeven, maar ze begon smakelijk te eten.
Na een tijdje zei ze: "'t is toch eigenlijk wel een beetje veel, de volgende keer moet je het maar in vier stukken verdelen".
Venemanshumor dus
Roel Dragt



Het slachtoffer


Op bijgaande foto poseert het slachtoffer gewillig.  Dat bandje om haar nek en pols moet zorgen dat de breuk in de rechterbovenarm weer gaat genezen.
Gelukkig is allerlei hulp inmiddels geregeld, dankzij broer Gerrit, zowel voor de ochtend (wassen, aankleden, boterham smeren) als voor de avond (helpen met naar bed gaan). Er is extra alfahulp aangevraagd, een vrijwilligster van de kerk is al op bezoek geweest en kan overdag altijd worden gebeld, en er komt nog iemand voor andere werkzaamheden.
De maaltijdvoorziening is geregeld (maar voorlopig wel eten wat de pot schaft, we kunnen tenslotte niet alles hebben nietwaar), hulpmiddelen (zoals een papegaai = bedheffer) worden door thuiszorg nog gebracht.
En om het helemaal compleet te maken, iedere avond een zoon en/of schoondochter op bezoek.

Maar ook de rest van de familie zal zich wel niet onbetuigd laten. Een kaartje naar de G.K. van Hogendorpstraat 4, 7691 AV Bergentheim, of een telefoontje naar 0523-233130 wordt vast op prijs gesteld.

 




(foto van José Dragt)

 

 

 


Vakantie

Hier een bericht uit uit Den Ham dat oom Jan en tante Riek op vakantie gaan. Dit gaat geschieden in december dit jaar omdat ze dan toch niet zo druk in de tuin zijn. Het wordt een bootreisje van Nijmegen naar Maastricht en weer terug (hoop ik). Nu maar hopen dat het niet vriest in december, anders moeten de schaatsen ook nog mee.
Zoiets zouden ze vaker moeten doen, of met alle broers en zussen. Je kunt je voorstellen wat voor puinhoop dat zou worden!

Groetjes, Gerrit Horstink.
 


Arm gebroken

Tante Sina heeft zaterdagavond haar rechterbovenarm gebroken. Gewoon in de huiskamer, terwijl ze onderzetters wilde neerzetten, gestruikeld over haar eigen benen. Gelukkig waren net oom Gerrit en tante Jansje bij haar op visite en konden ze haar meenemen naar de huisartsenpost in het ziekenhuis in Hardenberg. Daar werd inderdaad een armbreuk geconstateerd.  Ze zal er wel een week of zes zoet mee zijn, zo verwacht de dokter.


Egel (1)

Zondagavond ontdekte onze hond een egel achter ons huis. We hebben met de dierenambulance gebeld en de medewerkster vertelde ons dat egels vanzelf weer weggingen en we hem anders in doeken moesten doen en in de bos tegenover ons huis moesten zetten. We hebben dit uiteindelijk met een schepnet gedaan. Tot onze schrik zat hij er de volgende dag weer. Opnieuw hebben we hem naar de bos gebracht maar nu de andere kant op. Nu zal hij wel niet terug komen dachten we. Niets bleek minder waar want de volgende avond zat hij er weer. Dus nog eens in het net en naar de bos gebracht. Dit moet echt toeval zijn. Even dachten we nog aan een nest, maar ze waren eigenlijk al groot. Tja je raadt het al, de volgende avond daar was hij weer. Nog maar weer eens naar de bos. Nu komt hij niet terug dat bestaat niet. Het leek erop dat het nu goed ging. Een avond geen egel, we hebben gewonnen. Maar dit bleek toch niet zo te zijn want daar was ie weer. Nou dan nog maar een poging en hup weer naar de bos.
Het is nu zaterdagavond en toen we buiten kwamen schrokken we ons wild. De egel was er weer en het barstte van de maden. Ze kropen zelfs al bij ons het huis in. De egel hebben we in een doos gezet en waar de doos stond kropen de maden ook naartoe. De egel hebben we weer in de bos gezet, maar we zitten wel met al die maden. Een pot peper voor de deur uitgestrooid houdt de maden buiten. Waar de egel elke keer vandaan komt is voor ons een raadsel, want we hebben alles betegeld achter ons huis en er staat helemaal een schutting omheen.

Nu mijn vraag wat moeten we doen als hij weer langskomt, en kan het elke keer dezelfde egel zijn?  Wie heeft hier een oplossing voor? Ik vind het nu zielig worden voor de egel.
Groeten van
Sylvia Dragt.

Oplossing 1:
Zet hem in een doos en breng hem naar het Zandstuvebos bij Vroomshoop. Maar je mag hem niet vertellen dat wij daar dichtbij wonen!
Groeten van je schoonzus Janneke.

Oplossing 2:

Vroeger had je van die tegeltjes boven een schouw. Huistegels. Dit is waarschijnlijk een huisegel, dus ik zou hem gewoon tussen de bloempotten voor het raam zetten. Een bos(je) wat verder weg is natuurlijk ook een optie.
Groeten, zwager Gerrit

Oplossing 3:
Is dit een serieuze egelvraag of wordt dit een of andere smerige mop? In het laatste geval: die ken ik al.
In het eerste geval: een goed gesprek, (r)egel voor (r)egel. Of wachten tot het winter wordt: (p)egel. En serieus: verder weg brengen. Maar bij voorkeur niet naar Almelo. Of met de post naar Kuala Lumpoer versturen maar dan wel met voldoende (z)egels.
Zwager Roel

Oplossing 4:
De Latijnse naam voor egel is 'erinaceus europaeus' (niet voor stekelvarkens). Zie ook
http://www.vivara.nl/factfile_detail/id=7/egel.html
De egels worden ook wel boemerang-egels genoemd omdat ze telkens weer terugkeren. Ze staan ook in het
Guiness Book of Records vermeld. Om daar in te komen moet je een paar punten in ogenschouw nemen:
a. voetafdrukken nemen.
b een witte stip op de neus zetten
c. een digitale foto maken
d. bij terugkomst herhalen tot je denkt voldoende materiaal te hebben om in het grote boek te komen .

Een milieuvriendelijke manier is de tegels te boenen met groene zeep en het gazon te kammen in de richting noordoost. Tot slot plaatst men diverse nieuwe spiegels waar nog nooit is in gekeken. Je krijgt dan een schrikeffect. Hopelijk je hiermee voldoende te hebben ingelicht, wacht ik het resultaat af 
Oom Willem

Oplossing 5:
....


Babyboom

Donderdagnacht moest ik zoals gewoonlijk even naar beneden, toen het tij weer hoog was. Maar toen ik het licht wilde aandoen, bleef het pikkedonker. Ik was even beduusd en vroeg me af wat dit zou wezen. Iets beter wakker geworden, een zaklantaarntje gepakt, en naar beneden toe. Bertha was ook wakker geworden en riep naar beneden of de aardlek er niet uitlag. Ik liep naar de meterkast en trok de deur open. Dat had ik niet moeten doen, want het alarm begon te loeien. De hele buurt wakker, dacht ik, en ikzelf in elk geval.
Toen maar Essent bellen. Misse boel want die was inmiddels al overbelast.
Toen we samen weer in bed lagen en zo alles even bespraken zei ik tegen Bertha: "Daar kan aan de Geerdijk wel een babyboom van komen". De buurvrouw die de volgende dag even kwam kijken en die ik het vertelde, begon hardop te lachen en zei "Ik zal de datum onthouden". Dus opletten rondom 1 juni volgend jaar!
 

Willem van Gerritjan van de Kleur


Tweede prijs

Echtgenote Janneke en ik vinden een cryptogrammetje wel aardig. Elke zaterdagochtend wordt al snel de puzzelpagina van Twentsche Courant Tubantia opgezocht en begint het zoeken naar 'afgemaakt door een matroos uit de stad' (jantje van leiden), 'concertzaal' (speelruimte), of naar 'justitie in de regio eet ervan' (streekgerecht).
Meestal is ie zondagavond wel af. En af en toe levert dat een vette prijs op. Zoals deze keer. We gaan vanmiddag meteen naar een nieuwe auto kijken...


Kleine opruiming

Hier en daar heb ik wat (vakantie)foto's verwijderd omdat het anders wel erg lang duurt voordat deze pagina te zien is. Maar blijf gerust nieuwe foto's, verhalen, voorvallen insturen... We maken er wel plaats voor.
 


Dragtdag (1)

Eén keer per jaar trekt de gehele Dragtclan er een dagje op uit. Afgelopen zaterdag was het weer zover, deze keer onder (bege)leiding van Roel en José, die ons een programma door het Twentse land voorschotelden

Tien uur verzamelen te Almelo.
Vandaar via het kantoor van '
Roel Dragt Arbeidsintegratie' naar Albergen, voor een bezoek aan de Boderie (koffie, kippen kijken en lunch). 
Vervolgens een kijkje bij de eeuwenoude
Kroezeboom bij Fleringen. 
Daarna richting Weerselo: rondkijken bij Het Stift
Dan rijden wij naar de watermolen
Singraven en museum Natura Docet bij Denekamp. 
Tussendoor de boerderijen van
Minie Wildspieker en het Schuivenhuisje (uit de Bolletje-reclame).
En ten slotte gaat de stoet naar Tilligte voor het avondmaal bij Eetgelegenheid
Kakelbont.
En om 7 uur 's avonds thuis. Het was weer een gezellige en prachtige Dragtdag.


Zie ook
http://members.home.nl/rdragt


Gloepens warm

Hallo leu, hej het ook zo gloepens warm? Ik ok wal!  De Venemansleu bint aans nog wal vrij rustig en kalm, mar ak zoo ant tikken bin, lup er bi'j elke tik het zweet zowat uut de printer. Ik heb er een emmer onder staon, en den mut ik ieder keer leegmaken. En dat is gien doen an, dus stop ik er met. Nog een lekkere zommer in 2007 met mekaar!
 

Willem van Riekemeuje.
 

Keukens kieken

Het bekende tv-programma 'Big Brother' zal in het volgend tv-seizoen gebruik maken van een Tulp-keuken uit Rijssen, meldt Henri Dragt, die daar werkt.
De familie kan dus uitzoeken waar ze een keuken uitzoekt. Er is in elk geval keus zullen we maar zeggen.


Van onze razende reporter!

Hallo, een familiebericht.
Gerwin Veneman heeft zijn rijbewijs gehaald en wel in één keer. Zijn broer Berry heeft een ongeluk[je] gehad. Verdere informatie ontbreekt nog op dit moment.

Veneman, Noorderweg te Vroomshoop


A.A.A.D.D.

Heb jij ook A.A.A.D.D. ? Er is eindelijk een diagnose voor ons probleem. Hoera! Het heet A.A.A.D.D. ofwel: Age Activated Attention Deficit Disorder. Dit zijn de symptomen:
Je beslist om de auto te wassen, je vertrekt richting auto en ziet de post op tafel liggen. OK, je gaat de auto wassen, maar eerst toch even de post doorbladeren. Je legt je autosleutels op je bureau, filtert de reclame foldertjes uit de hoop post en ziet dat de vuilnisbak vol zit. Dus leg je de rest van de post, waaronder enkele rekeningen, op je bureau en zet de vuilnisbak buiten. Of nee, toch eerst nog vlug de rekeningen betalen. Waar liggen die overschrijfformulieren alweer? Oeps, je hebt er nog maar één. Je hebt nog reserve formulieren in de kast boven. Ah.., daar staat je cola nog. Eerst die extra overschrijvingen zoeken. Maar wel eerst die cola wat verder van de computer zetten stel je slaat hem nog omver en dan mors je op je toetsenbord. Weet je wat, zet hem gewoon in de koelkast, dan blijft hij fris. Je gaat naar de keuken en bemerkt dat je plantjes er nogal droog bij staan, die hebben dringend water nodig! Je zet de cola op het aanrecht en hola, daar ligt je zonnebril! Die zocht je al de hele morgen. Je legt die beter maar even weg voor je het vergeet. Je vult het gietertje met water en vertrekt naar de bloempotten. Aaaargh! Iemand heeft de afstandsbediening van de TV in de keuken laten liggen! Als we vanavond TV willen kijken, zullen we er nooit aan denken om in de keuken te kijken, dus leg je de afstandsbediening beter direct in de woonkamer. Je giet wat water in de bloempotten en morst op de vloer, gooit de afstandsbediening op een kussen in de stoel en je gaat terug naar de hal. Waar was je nu weer mee bezig? Aan het einde van de dag: De auto is niet gewassen, de rekeningen zijn niet betaald, de cola staat op het aanrecht, de bloemen kregen te weinig water, je hebt nog steeds één overschrijfformulier en je vindt je autosleutels niet meer. Je probeert te ontdekken hoe het komt dat er vandaag niets is gebeurd. Daar begrijp je echt niets van, je was de hele dag druk bezig!!! Je bent je er van bewust dat je een ernstig probleem hebt en moet dringend professionele hulp vinden, maar eerst even je e-mail checken... Verstuur dit berichtje naar iedereen die je kent want ik weet niet meer naar wie ik het al verstuurd heb. Stuur het alsjeblieft niet terug naar mij of je krijgt het waarschijnlijk nog eens doorgestuurd. Ik hoop voor jou dat het niet zo is. Voor mij is het overduidelijk: Ik heb alle symptomen.
Gerrit Dragt

Zal ik de websites van mijn werkgever maar even doorgeven? Bij deze: www.riaggzwolle.nl Wij hebben leuke cursussen voor al uw problemen!
Klaas Dragt


Oom Jan weer thuis

Oom Willem meldt ons per e-mail (!) het volgende:

Jan Horstink is weer thuisgekomen uit het ziekenhuis. Daar is hij zelf en de gehele familie blij mee.


Oom Jan in ziekenhuis

Oom Jan Horstink is voor een blindedarmoperatie in het ziekenhuis beland. Zoon Gerrit meldt ons 7 mei het volgende:

Vader Horstink begint weer een beetje op te knappen, maar hij mag nog steeds niks eten, alleen een beetje thee drinken. Hij ligt op kamer 132 van het Röpcke Zweers Ziekenhuis, Postbus 1, 7770 AA Hardenberg. Waarschijnlijk zal hij daar nog wel een paar dagen verblijven.
                                                                             

Opa en Opoe Odink

Wisten jullie al dat we opa en oma zijn geworden??? We hebben een kleinzoon van Bertin en Gerlinde. Hij heet Bjorn en is geboren op 1 maart.
Groetjes van ons allen.

Ja, dat wisten we al (zie hieronder het stukkie met @Home-problemen). Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd!


Laatste kans op gratis bascule

De bascule is nog steeds beschikbaar! Voor familieleden pro deo oftewel gratis, en voor anderen tegen elk aannemelijk bod, aangeboden een prachtige bascule met gewichten. Bel of mail wel eerst naar de familie Veneman, 0546-643834 of
fam.veneman@home.nl
Profiteer ervan nu het nog kan! Anders gaat ie naar de rommelmarkt.


Ook de Odinks lusten er wel pap van

Het blijkt dat niet alleen de Dragten er rare gewoonten op nahouden, ook de Odinks lusten wel pap van de eieren, gezien onderstaande inzending:

De Odink-broers met hun gezinnen (vr)eten zich sinds jaar en dag compleet rond met de eitjes. We doen dit al jaren om en om in Collendoorn en Hardenberg. Dit jaar was de eer aan Herm en Fenny waar veel lekkers op tafel stond, dus niet alleen van die bruine rakkers. Het paasvuur maandagavond brandde goed en het was er gezellig met mensen uit de wijde omtrek. Ook was er muziek en eten en drinken. Overdag nog even naar het staatsbos geweest waar door staatsbosbeheer het een en ander was georganiseerd. 
Groetjes uit Collendoorn waar de eierluchtjes weer zijn opgetrokken.


Eieren


 

 

 

 

 

 

 

 

Twente en Noord-Oost Overijssel heeft mooie tradities rondom Pasen. Op Palmpasen hebben we al het lopen met een 'haantie op een stokkie'. Met Pasen is er het vlöggelen in Ootmarsum, het paasstaakslepen in Denekamp, de paasvuren op 1e Paasdag in het katholieke deel en op 2e Paasdag in het protestantse deel van Oost-Overijssel. Zoals bij Collendoorn, bij Borne, bij Den Ham en bij Daarlerveen. 
Maar er is nog een traditie waar de Dragten zich elk jaar, 's middags op 1e Paasdag, vol overgave op storten. En dat is eieren eten. Hoe meer hoe liever is het parool, hoewel de gigantische aantallen van vroegere jaren bij lange na niet meer worden gehaald. Maar toch zijn ook de prestaties van nu niet te onderschatten. Wat denk je van Lisiane (linksboven), dochter van Henry en Sylvia, die er vijf naar binnen werkte en van haar broer Dennie (rechtsonder)die er zelfs acht opat? En ook Els (linksonder), dochter van Roel en José, weet van wanten én van eieren zo te zien. Oma Dragt doet ook nog steeds flink mee en zag kans er zes te verorberen. Niet slecht voor een mens van 80!
Onbetwist winnaar werd Bas, zoon van Gerrit en Janny Dragt, die er in totaal 12 tot zich nam. Hij had er vast nog wel meer op gekund maar dat was wegens het ontbreken van concurrentie niet nodig. De mannen van middelbare leeftijd (de broers Klaas, Gerrit, Roel en Henry bleven allemaal hangen zo rondom de 10 eieren.
We zijn eigenlijk wel benieuwd of de rest van de familie deze of andere tradities nog in stand houdt. En dan bedoel ik niet het bezoeken van de meubelboulevard of het tuincentrum op 2e Paasdag....Graag je reactie!
(zie ook
www.paasvuur.nl als je meer wilt weten over paasvuren)
(zie ook
http://www.volkscultuur.nl/kb.php?doc=51805 als je meer wilt weten over eieren eten met Pasen)


Nieuwe e-mailadressen in Sibculo

In Sibculo hebben ze nieuwe e-mailadressen:
henriensylviadragt@home.nl en sylviadragt@home.nl
En ze hadden al
hdragt@home.nl
Kortom niet te missen, de familie aan de Gemeenteweg in Sibculo.


@Home-problemen

Door een 'interne systeemfout' bij @Home hebben we zo'n 16 dagen zonder internet én zonder telefoon gezeten. Dus onderstaande mail van Gerrit Horstink las ik pas vanmiddag:

Zit ik net even op de site te koekeloeren, vind ik er eigenlijk niks geen nieuws op over Oom Mannes. Volgens mijn laatste gegevens gaat hij binnenkort naar het ziekenhuis in Hardenberg,waarna hij dan weer doorgaat naar het Clara om te revalideren. Misschien wel leuk om enige gegevens op de site te zetten i.v.m. een kaartje te sturen. Verder is er bij de fam. Odink gezinsuitbreiding geweest, de advertentie heeft wel in de Toren gestaan, hoe het precies in elkaar zit weet ik niet meer maar dat moet je jouw "moe" maar even vragen. Verder heb ik op dit moment geen spectaculair nieuws meer, kijk maar wat je er mee doet. Groetjes Gerrit.

Ik heb zelf van oom Willem en tante Bertha begrepen dat oom Mans niet in Hardenberg maar in het zorgcentrum 't Welgelegen in Gramsbergen is beland. Dat had niets te maken met de vernielde voordeur van het ziekenhuis in Hardenberg trouwens. Verdere adresgegevens heb ik ook niet maar een kaartje naar de heer Veneman, Zorgcentrum 't Welgelegen, Voorstraat 2, 7783 AM Gramsbergen komt vast over. Oom Mans blijkt ondertussen al weer zijn eerste wandelingetje met behulp van de rollator te hebben gemaakt.

Gezinsuitbreiding bij de Odinks heeft volgens 'moe' Dragt inderdaad plaatsgevonden, waarmee Herm dus de eerste opa van de neven en nichten is. Herm en Fenny, gefeliciteerd met jullie kleinzoon Bjorn!


Operatie

Oom Mans ondergaat vandaag een hartoperatie in ziekenhuis De Weezenlanden in Zwolle. We hopen dat het goed met hem gaat en wensen hem en zijn familie veel sterkte.

 

 


 


WILCOOTJE

Vorige week zaterdag een feestje van de gezamenlijke motorclubs te Ommen, ook ik was daar natuurlijk aanwezig tussen al deze motorfreaks.

Toen tegen een uur of tien de band begon te spelen, moest ik wel een paar keer knipperen met de ogen, want wat schetste mijn verbazing??????????? Welke gitarist stond daar te beuken op zijn six-string??????? Jawel........................... het was ons eigen WILCOOTJE die met zijn band daar stond te spelen.
Het repertoire natuurlijk onvervalste rock uit de seventees, nummers van AC/DC en Black Sabbath enz. enz.
De volgende dag had ik een zere strot van al het praten en een zere kop van het head.........je weet wel. Toch brengen ze een mooi stukkie muziek ten gehore op een wel erg ongedwongen manier. TIP: ga eens kijken als ze spelen. 
Helaas heb ik geen foto, was namelijk wel mooi geweest, maar het viel tegen om een fatsoenlijke foto met een gsm'tje te maken. Feit is wel we hebben wel een ARTIEST in de familie. WILCO keep on rocking in the free world!!! 
Groetjes, Gerrit Horstink.

 


Op zoek naar een koopwoning?

Mocht je toevalligerwijs op zoek zijn naar een mooie koopwoning in het lieftallige Bergentheim, dan is een huis aan de Visserstraat misschien wel iets voor je. Het huis is bewoond geweest door een nette dame op leeftijd, binnen onderhouden door haarzelf en haar hulp, en buiten door haarzelf en een stuk of wat zoons.

De tuin aan de voorzijde is voorzien van antieke stenen, vermoedelijk nog afkomstig van het Java, en van een stoere roos op stam. Recent is nog een subtiele buxushaag aangelegd.
De achtertuin heeft een mooie, maar enigszins gammele achterschutting, met centraal een mooie goudiep die bij de buren wel enige bladerenoverlast kan veroorzaken maar 's zomers veel schaduw geeft. Ook het gladgeschoren gazon, de mooie border met klein aardappelveld en de oud-Hollandse bielzen geven de tuin een fraai aanzien.
De mooie rode zonwering aan voor- en achterzijde is helaas niet meer beschikbaar, tenzij je het terugkoopt van de buren. Ook de Citroën hoort niet tot de koop maar behoort toe aan een van die zojuist genoemde zoons.

Interesse? Doe eens een bod! Maar dan niet aan ons maar aan de woningstichting in Hardenberg.


Verhuizing (2)

Tante Sina is verhuisd. Visite, kaarten, en telefoontjes zijn welkom op het nieuwe adres. Maar niet allemaal tegelijk neem ik maar even aan. Door zonen en schoondochters is flink aangepakt, maar ik denk dat ik niemand tekort doe als ik vooral de inzet van Sylvia noem en roem. De komende weken nog even het oude huis opruimen en dan is deze klus ook weer geklaard.


Verhuizing (1)

Tante Sina gaat verhuizen.  Het nieuwe adres wordt Gijsbert Karel van Hogendorpstraat 4, 7691 AV Bergentheim.  Je mag Gijsbert Karel wat mij betreft afkorten tot G.K., of zelfs helemaal weglaten.
Ze gaat naar deze seniorenwoning, omdat het onderhoud van huis en tuin haar toch steeds zwaarder valt, en ook de slaapkamer boven wordt geleidelijk aan lastiger. In de nieuwe woning op de begane grond is alles mooi gelijkvloers. Ze heeft straks de beschikking over een woonkamer, een keuken, een grote en een kleine slaapkamer, en een kleine tuin. Voor wat betreft dat laatste, zie deze foto van José. Dat het nummertje vier is kun je zien in de steentjes.

Voordat je nou bloemen wilt gaan afleveren en zo, we moeten nog verhuizen. En dat hebben we gepland op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari.

 

 


Gratis bellen

Coriena Veneman heeft een manier ontdekt om gratis met je familie te kunnen bellen. Klik hier: www.jongerenplaneet.be/gratisbellen
Het is wel een Belgische site, dus of nou echt slim is...


Ook enkele Odinks zijn gespot...

Het gaat goed met die verjaardagen. Borne is inmiddels vertegenwoordigd en ook de Venemansclan van de Tweede Blokweg heeft zich gemeld. Ook de Dragten uit Vriezenveen en omstreken staan nu genoteerd.  En ook een enkele Odink-telg is getraceerd.  (Er staat wel erg vaak 'ook' in deze zinnen, vindt u ook niet?)
Bovendien is een familielid aangemeld van wie wij niet wisten dat ie bestond.  Gauw kijken dus  op
Adressen en verjaardagen !


Borne in actie

Joa, Gerrit Geertman hef weer een mooi stukkie plat. Hij hef mie een vurjoardagsliesie stuurd van zien eig'n gezin. Hij vindt zichzelf al oald met zien 46 joar. Dat lek mie nogal met te vallen ak naor miezelf kieke, moar de dag woarop hij joarig is, is wel arg oald! Oalder kan nie....
En verder vindt hij, dat hij niet zomaar de rest van de Horstink-familie mag deurgeefn, umdat hij een hekel an klikk'n hef. Volkomen terecht Gerrit. Ik wache gewoon op de rest van oen zwagers en schone zusters (behalve oen naamgenoot Gerrit, want die hef zich al emeld).


Nieuwe rubriek!

Door bovenin deze pagina op het tabblad
Adressen en verjaardagen te klikken kom je, doorklikkend, terecht bij een nieuwe rubriek, namelijk een verjaardagskalender.
Aangezien ik alleen onze eigen verjaardagskalender heb geraadpleegd, ontbreken er nog vele familieleden. Stuur me dus even een mailtje en geef de verjaardagen door. (Bedankt José voor de snelle reactie!) Als je het aandurft mag het ook met geboortejaar....We weten het immers toch al, zo ongeveer!


Kozakkenriek

Nee, Kozakkenriek was niet tante Riek, en daarom is die foto maar weer weggehaald. Geen familie immers. Verder komt uit het Hamse nog wel een betrouwbaar bericht dat de zoektocht naar een orgel voor oom Jan eindelijk is geslaagd. Met hulp van Oom Willem en Internet (www.marktplaats.nl) is het gelukt bijna voor noppes zo'n ding ergens in Hengelo te bemachtigen.  Alleen schijnen de heren er wel lang over gedaan te hebben weer in Den Ham te belanden. Gebrekkige navigatiesystemen, nachtblindheid, langdurig onderhandeld, beerenburg genuttigd?


Next Item

Jelle Dragt maakt muziek (met de computer) en levert het merendeel van de muziek voor de groep Next Item. Donderdagavond hebben ze een prijs gewonnen in Groningen.
Naam:
Next Item Wie: E-Royal (21), DJ Proces (23), Nejifi (21), Niwa (24), Michel (17) Uit: Almelo Website:
http://www.nextitem.nl
Belangrijkste wapenfeit:
E-Royal: "We hebben een demo, en zijn bezig met het eerste album." Klinken als: "We klinken niet een keer hetzelfde, zijn elke keer anders. Omschrijven is dan ook erg lastig, je zou het muzikale hiphop kunnen noemen. We doen bijvoorbeeld veel met zang, het is niet alleen maar boombap. Inspiratie halen we voornamelijk uit hiphop zelf, maar niet echt specifiek van één artiest. Door onze verschillende achtergronden hebben we veel invloeden, we kijken breed. Daardoor lijken we op niemand, we heten ook niet voor niets Next Item." Sterkste punt? "Live zijn we meer een eenheid. We brengen energie op het podium, zijn erg op het publiek gericht. We betrekken ze erg bij de show. Daarvoor kom je toch ook naar een optreden?" Zwakste punt? "We zijn allemaal nogal eigenwijs, haha!" Wat kan het publiek verwachten? "Dat we sowieso een goede show geven. Ze zullen zich niet afvragen waar ze hun geld voor hebben betaald. We zijn het zeker waard." Waarom moeten jullie winnen? "Het moet niet, maar het zou mooi zijn vanwege de publiciteit. Misschien kunnen we dan een deal met een platenlabel sluiten zodat de plaat kan worden uitgebracht." Wat gaan jullie doen als jullie winnen? "Veel champagne drinken! En verder steeds blijven doorwerken. Bijvoorbeeld aan ons debuutalbum. Dat moet binnen een half jaar wel af zijn."   

Niets nieuws onder de zon

       

Bij wat gescharrel in een la vond ik bovenstaand vergeeld blaadje, De Javabode van 5 november 1963, 1e jaargang no. 12.
In die tijd woonden wij, de jongens van Dragt, op het Java in Bergentheim, en waren we bevriend met onze buurjongens van Pullen en Spijker. Die vriendschap bestaat nog steeds, want we zien elkaar nog verscheidene keren per jaar. Op zeker moment hebben we toen het plan opgevat een club te gaan vormen, die de Javanen heette. Er moest natuurlijk ook een clubblad komen dat we De Javabode noemden. Broer Gerrit is dat jaar de hoofdredacteur.

De hitparade laat mooi zien welke liedjes wij als jongens van zo'n 12 tot 16 jaar toen mooi vonden. Anneke Grönloh, The Blue Diamonds en Cliff Richard waren de toppers in onze ogen. Het bestaan van provo's was duidelijk niet tot ons doorgedrongen.

En ook een moppenpagina ontbrak natuurlijk niet in het clubblad. Die ging toen nog over Oost-Duitsland uit het Oostblok en het roken van sigaretten was in die tijd nog een normale en volstrekt geaccepteerde zaak. Inmiddels bestaat het Oostblok niet meer en mag je alleen nog maar buiten roken.

Voor het overige is er natuurlijk niets nieuws onder de zon. Het wemelt van de clubblaadjes op Internet en in zekere zin is deze familiesite ook een soort clubblad.


Recept voor oudejaarsavond: Eend met whisky

Koop een eend van ongeveer 1,5 à 2 kg en 2 grote flessen Schotse whisky, spekreepjes en een fles olijfolie.
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met whisky.
De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen.
Nog een halve glav insjenken en opdlinke.
Na een halve uur de oven opedoen om de eend te sjekkn.
Blandwondesjalf in de badkarnel ganaale en op de bovenkant van de linke rand doen.
Nog twee glaven whiskey insjenke.
De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke.
De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen.
Deend oprape.
Deend nog is oprapa en met handdoek de bwandwondesalt van deend vegen.
De hande ontvette met visky en de dube zalv veer oprape.
Ut kapotte glazz opvege en deend terug in de hove doen.
De heend oprape en dove eers opedoen.
De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette.
Opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege.
Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zit te.
De vjes op de gjond zette.
Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot.
Denove afsjette, de oge sljuite en omvalle

Igesondn doo Roelll Dagt, net voodat ie omviel..
Ook een prettige en valvrije jaarwisseling toegewenst!


Ziekte

Oom Mans moet helaas een operatie ondergaan. Zijn hartklep wordt vervangen. Wij wensen hem veel sterkte en beterschap.



Nieuwjaarswensen


Vanaf onze zijde wensen we jullie een prettige kerst en een gelukkig 2006.
 
Groetjes, 
Gertjan en Hilda, Arjan,Lyanne, Marjet
allen uit Collendoorn.

Van hetzelfde, ook voor alle andere familieleden!


Tussen hoofd- en poedelprijs

Met 36 fouten toch nog - waarschijnlijk - de vierde plaats. Ik ben tevreden. Maar moeilijk dat het was...Hier volgt één van de 10 vreselijke zinnen. En ohja, wie is toch die vrouw links op de foto? Wie het weet kan me even een mailtje sturen. Eerste prijs: eervolle vermelding op deze website!

Tegenover het fameuze café-restaurant was een fascinerende kermis ingericht: een fluorescrende roetsjbaan en een carrousel met galopperende en pirouettes draaiende harlekijns; een potpourri van plat-Amsterdamse melodieën begeleidt het festijn, dat bewaakt wordt door dobermanns en sint-bernardshonden, door kangoeroes en kaketoes.


Dictee

Eens per jaar vindt in de gemeente Twenterand een dicteewedstrijd plaats. Ik heb meegedaan aan een soort voorselectie en nu blijkt dat ik met nog 29 andere deelnemers mag meedoen aan dit dictee. Het vindt plaats op dinsdag 29 november, 's avonds om 8 uur in het gemeentehuis in Vriezenveen, en wordt live uitgezonden op DeltaFM. Je mag komen meeschrijven op het gemeentehuis, maar je kunt natuurlijk ook het dictee op de radio volgen. Tenminste, als je in Twenterand woont. Andere familieleden hebben pech gehad, of voelen zich waarschijnlijk zeer gelukkig dat ze niet aan die rare dictees hoeven mee te doen. Hoe dan ook, ik laat nog wel weten hoe het is afgelopen. Ik schat dat het ergens tussen hoofd- en poedelprijzen in zal liggen.


Veneman verhuist naar Daarle

 

 

 

 

 

 

 

 

Veneman Keukens (èn tegels, want wat is een keuken zonder tegels) maakt aanstalten van de 2e Blokweg te verhuizen naar Daarle. Zo blijkt uit deze foto's. De nieuwe zaak ligt in de bebouwde kom, aan de weg naar Den Ham. Tot voor kort zat hier meubelzaak Kleinjan.


Feest

Feest, maar wat voor feest? Via de familie Gerrit Jan Odink ontvingen we deze foto van een feestende tante Sina. Maar waar, waarom en wanneer?

Dat is inmiddels duidelijk.  Het betreft namelijk een foto uit de Stentor (heette vroeger de Zwolse Courant), en die werd genomen in zaal Mulder in Hardenberg, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de ANBO. Met dankt aan de familie Odink!



 

 

 

 

 

 


Dragtdag

De Dragtfamilie kent de traditie van de Dragtdag. Eén keer per jaar, meestal ergens in augustus rondom de verjaardag van tante Sina, trekt de hele familie er een dagje op uit. Zo werd in 2003 de Overijsselse hoofdstad Zwolle aangedaan. Op een zaterdagmorgen vertrok iedereen uit Bergentheim en via een mooi kasteel in Heino, het pontje bij Wijhe, het bakkersmuseum in Hattem, de befaamde picknick in het Engelse Werk bij Zwolle, werd een boottocht door de Zwolse grachten (daar noemt men dat singels) gemaakt en een bezoek gebracht aan een clematistuin. Afsluitend werd er op die zwoele zomeravond gedineerd ergens aan het water in Zwolle. Bijgaand een paar foto's van die dag, beschikbaar gesteld door schoonzuster José.

Andere Dragtdagen vonden plaats in de Noordoostpolder, in Drente, op Ameland, in Boekelo, etc, en we zagen bijvoorbeeld ooievaarskolonies, draaiorgelmusea, brandweermusea, oranjesupporters, veentreintjes, en nog veel meer. Wie weet een volgende keer meer hierover. Dit jaar was er geen Dragtdag; de Venemansdag èn het feestje ter gelegenheid van de 80e verjaardag van tante Sina was voldoende compensatie. Maar volgend jaar gaan we weer, ijs en weder dienende!

Ik vraag me af of de andere families ook dit soort, of andere familietradities kennen. Graag jullie reactie.

 

 

 

 

 


Fout gespeld

Mij werd vanmorgen een papiertje in de handen gedrukt, waaruit het volgende blijkt: Henry schijnt Henri te heten, Sylvia heet Sylvia, Denny heet Dennie en Lisiane heet Lisiane. Oké, bedankt. De 'y' moet blijkbaar een 'i' of een 'ie' Maar waarom heet Sylvia dan geen Silvia?


De elektronische familie is weer groter gegroeid

De afdeling Sibculo van de familie Dragt beschikt nu ook over internet. En dat betekent dat Henry en Sylvia, en hun kinderen Denny en Lisiane, nu ook per e-mail bereikbaar zijn. Tik dragtsylvia@hotmail.com en je krijgt schoonzus Sylvia, maar waarschijnlijk ook de rest. Ze zijn met zijn allen een beetje korfbalgek, zowel op het veld als in de kantine, want Korfballen Is Onze Sport!


Oom Jan in de ambulance

Op maandag 19 september was oom Jan lekker bezig met het installeren van een nieuwe wc - je bent loodgieter of je bent het niet, nietwaar - toen hij onverwacht duizelig werd. Reden om de dokter te bellen die besloot hem met spoed per ambulance naar de eerste hulp van het ziekenhuis in Almelo te sturen, in verband met mogelijke hartproblemen. Na onderzoek bleek dat gelukkig mee te vallen en kon hij weer naar huis. Wel moet hij a.s. woensdag voor een maagonderzoek terugkomen. Sterkte en beterschap gewenst, oom Jan!


Boeren

Neef Gerrit Horstink moet voor zijn werk wel eens het westen in en daar wordt zijn Hammer tongval al snel geassocieerd met boeren. Als je er zo over denkt, zal neef gedacht hebben, dan zal ik me er ook naar gedragen, en zo kon het gebeuren dat het door hem bezochte café werd voorzien van enkele balen stro. Ik ben nou wel benieuwd waar dat stro vandaan kwam. Een lokale hooiberg (maar is die wel te vinden daar?) of was het origineel Hammer stro?


Op bezoek bij tante Bertha

Op bezoek bij tante Bertha hadden we het erover hoe het vroeger ging wanneer je op bezoek ging bij tante Bertha. Maar ook in hoeverre je als kind vroeger thuis je vader en moeder hielp in tuin, huis of huishouden. Niet dus. Of in elk geval weinig. Niks veranderd, ook de jeugd van tegenswoordigs beschouwt over het algemeen het ouderlijk huis als een spotgoedkoop hotel, waar je wel diensten mag vragen maar niet hoeft te verlenen. Maar toen de kleine Dragtjes op een keer gingen eten bij tante Bertha, kregen we thuis het congé mee toch vooral de aardappels te gaan schillen bij tante. En we schijnen bij binnenkomst gezegd te hebben: 'Waar staan de aardappels, dan zal ik ze meteen gaan schillen, want dan hebben we dat tenminste gehad'. We waren blijkbaar toch wel zwaar onder de indruk van ma en tante, dat deze dienstopdracht zo snel tot uitvoering werd gebracht.


Klein leed(vermaak)

Nog meer nieuws uit Den Ham. Uit betrouwbare bron vernomen. Tante Riek gaat fietsen met de kleinkinderen en neemt de huissleutel mee.  Oom Jan gaat slapen, maar laat zijn sleutel in de auto zitten.  Schoondochter Tanya komt langs met boodschappen, maar kan er dus niet in. Oom Jan komt zijn bed uit, maar ja, zijn sleutel is onbereikbaar. De boodschappen moeten door het wc-raampje naar binnen. "Jen, you hebt een mooi winkeltje', aldus Tanya. Nou ja, het was in elk geval het winkeltje uit het kleinste kamertje. Ondertussen fietst tante Riek door de omgeving en in de rondte en plukt illegaal bruine pluimen. En dat zul je dan altijd zien, wordt daarbij betrapt door jongens in het struikgewas, die zich fluisterend afvragen of dat wel mag. En zo zie je maar weer, in 'n Ham en an 'n Geerdiek is aait wat te doen! 


Wist u dat?

  •  Oom Willem en tante Bertha over lekkere bramen beschikken (beschikten)?

  •  De familie Klaas Dragt een vakantie had op Sri Lanka (waar hun zoon Jochem vandaan komt). Een aantal foto's is te zien op de Fotogalerij

  •  Roel Dragt een nieuw kantoor betrokken heeft in Almelo?

  •  Oom Willem het wel leuk zou vinden als familieleden verhaaltjes, wetenswaardigheden, voorvallen, belevenissen, enz. op de familiesite zouden zetten? Stuur maar op naar k.dragt@home.nl


Accordeonmuziek voor een 80-jarige

Hoewel tante Sina op 9 augustus al 80 werd, wachtte ze tot 26 augustus om dat te vieren. De zonen Klaas en Gerrit bleken op de dag zelf op vakantie te zijn, dus werd het feest verplaatst. En wat voor feest. Want in een afgeladen en bomvolle zaal in Bruchterveld, u allen zeer bekend omdat daar ook de Venemansdag plaatsvond, kon ze temidden van kinderen en kleinkinderen, broers en zusters, zwagers en schoonzusters, buren en vrienden, haar verjaardag vieren. Het was prachtig weer, het eten was goed, de stemming was opperbest, ook al omdat de reisclub een mooi lied ten gehore bracht en bovendien een mooi cadeau meebracht, namelijk een nieuw koffiezetapparaat. Een stille hint blijkbaar, ze lusten er wel pap van, van de koffie.
En alsof dat niet genoeg was meenden de vier zonen ook nog iets te moeten laten horen. Broer Roel had voor 70 mondaccordeons gezorgd zodat de gehele zaal in de gelegenheid was hun lied (min of meer op te toon van: In Den Haag daar woont een graaf) te begeleiden. Het werd een geweldige kakofonie aan geluiden, hetgeen precies de bedoeling was. Iedereen werd opgeroepen toch vooral goed te studeren zodat het over 5 jaar, wanneer Ma 85 wordt, wat beter zou kunnen klinken. En omdat die accordeons er toch lagen, konden de broers Klaas en Roel bij het vertrek van alle feestgangers hen uitgeleide doen door het spelen van Auf Wiedersehen.

 

 

 

 

 

 

 


Tachtig!

Op 9 augustus a.s. hoop ik 80 jaar te worden. Op die dag zelf houd ik het een beetje rustig maar op 26 augustus wil ik graag mijn verjaardag vieren en ik wil u daarvoor van harte uitnodigen. Op vrijdagavond 26 augustus van kwart voor acht tot kwart over 11 zie ik u graag bij koffieboerderij “De Wingerd”, Broekdijk 12 te Bruchterveld. Neem a.u.b. klapstoeltjes mee als het mooi weer is. En als u niet kunt komen wilt u mij dan vóór 20 augustus even bellen (0523-233130). Ik hoop u te zien op 26 augustus!
Hartelijke groet van Sina Dragt-Veneman

Ook hier geldt helaas dat alleen genodigden welkom zijn, en dat schijnen er zo'n 70 te zijn. Mocht u niet deze uitnodiging ontvangen en dus niet uitverkoren zijn, stuur dan een kaartje naar tante Sina, Dr. de Visserstraat 3, 7691 DC Bergentheim. Ze is helemaal gek van post, dus je kunt haar nauwelijks een groter plezier dan met een mooie kaart of brief.


Viefentwintig joar bi'j mekoar

Zie hebt al 25 joar kunnigheid (en oardigheid!) an mekare, Jan en Ria Bakhuus. En durumme hebt ze een feessie op zoaterdag 23 juli, samen met hun kinder'n Peter, Annika, Lotte en Sander. 
Allene veur geneudigden, dus goat er niet hen as ie gin kaarte kreeg'n hebt. Stuur ze mar een feelsitatiekaartie. Hun adres is Goossenweg 4, 74447 SK Marle. 
Jan, Ria en de kinder, vulle wille!


Engelse tak

Foto's gemaakt door Gerrit Horstink zijn via de
fotogalerij te bewonderen. En we hebben behalve een Amerikaanse tak uiteraard ook een Engelse tak, of course!
Gerrit's echtgenoot Tanya prijkt daarom met zoon William prominent op de startpagina!


Overleden

Op 2 juli j.l. is op 79-jarige leeftijd Antoon van Tebberen overleden, de (schoon)vader van Jannie en Gerrit Dragt. Hij is vandaag na een rouwdienst in de Ontmoetingskerk in Vriezenveen begraven op de begraafplaats aldaar. Wij wensen de familie veel sterkte.


Reactie

Hadiho, Mijn va en moe hebben volop genoten, volgens mij alle ooms en tantes wel. Als je er goed bij nadenkt dan is het bijna onbegrijpelijk hoe jij dit allemaal gerealiseerd hebt, want je moet toch maar iedereen zo gek krijgen om te komen. Positieve uitstraling doet volgens mij al de helft van het werk. De muziek was ook mooi en tevens veelzijdig, van modern tot klassiek. Ik doe ze het niet na; bij mij was het altijd meer van het hoeft niet mooi te zijn als het maar hard is, haha. Nou tot wederhorens en om maar met het beste Twents af te sluiten: GOED GOAN!
Gerrit Horstink

Dat is de allereerste keer dat iemand mij een positieve uitstraling toedicht. Mut dus wah een onmeunige vergissing wezen.


News from America

Hello Klaas,
This is JoAnn Osborn, from Muskegon, Michigan, I would be related thru the VENEMAN/VEENEMAN side of your family and write to Jose & Roel alot.

I wanted to tell you how much I have enjoyed all the photos and greatly appreciate your letting me get into the website to see them.  They were wonderful!  What a gathering of family you folks had too! Wish we could have been there to meet everyone - but at my age I probably will never get to go on a long trip like that.  I know our son and daughter-in-law, Chuck and Rachelle, really enjoyed their visit with your family!!!

The older pictures towards the end of the website I am not sure who they are -- I printed off a couple that I had seen before and knew they "connected", but was not sure of the other ones.

Looks like you put alot of hard work and time into getting this party togather for everyone - games, food and good times.  It was really thoughful of you to do that!   Again, I want to say how much I appreciate seeing the photos.  They were really great!

It is a sunny nice day here in Michigan today.  We sat down by our channel that connects Muskegon Lake into Lake Michigan and watched all the sailboats this morning.  They were so beautiful with their big sails blowing in the breeze and alot of geese and swans swimming around. This is a beautiful state we live in.

Well, I shall close for now.  Thanks again Klaas - have a wonderful weekend and hope you have nice weather.  Bye now -- Cousin JoAnn


Stamboom

Broer Roel gaf voor het buffet een presentatie over de Veneman-stamboom. Twee belangrijke dia's neem ik hier even over. Eerst een overzicht van de Nederlandse tak. De man die hieronder zo strak in het pak zit is Jan Hendrik Veneman, die in 1862 met Hendrikje Schepers trouwde. Zijn broer Harman had een zoon Gerrit, en die vertrok in 1884 naar Amerika. Gerrit was de grootvader van JoAnn Veeneman en Kenneth Osborn, van wie de foto op de fotogalerij is te vinden.

Brother Roel held a lecture about the Venemans pedigree. I take over two of his slides. First the Dutch part. The man below in his beautiful black tight suit is Jan Hendrik Veneman, who married Hendrikje Schepers in 1862. His brother Harman had a son Gerrit, who moved to Amerika in 1884. Gerrit was the grandfather of JoAnn Veeneman and Kenneth Osborn; their picture you can see on the photogallery.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 
Gerrit Veneman
X 1742
Annegje Roelofs Reurink
 
 
Harmen Fenneman/Veneman
X
Fennigjen Meijerink voormaals Kluers
 
 
Gerrit Veneman
X
Jennigjen Jacobs
 
Harman Veeneman
X
Hendrika de Vries
 
Jan Hendrik Veneman
X
Hendrikje Schepers
Gerrit Veeneman
X
Diena Jonker
1884 à USA
 
Willem Veneman
X
Jennigjen Vinke
John J. Veeneman
X
?
 
Gerrit Jan Veneman
X
Hendrika Kieft
Jo Ann Veeneman
X
Kenneth Osborn
   
Chuck Osborn
X
Rachelle Baltzer
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Venemanslied

Dit had u nog van ons tegoed, het prachtige Venemanslied. In de zaal in Bruchterveld zong u wat aarzelend mee, maar nu in uw eigen huis en liggend in uw eigen badkuip moet het geen probleem zijn onderstaand luidkeels ten gehore te brengen!

Venemans-stamboom-lied

Daar was laatst een Veneman, die ging met Reurink, die ging met Reurink
Daar was laatst een Veneman, die ging met Reurink en daar kwam wat van.

Harmen kwam d’r achteran, die ging naar Duitsland, die ging naar Duitsland
Harmen kwam d’er achteran, die ging naar Duitsland en werd Fennemann.

Gerrit was de volgende man, die trouwde in Laar, trouwde in Laar
Gerrit was de volgende man, trouwde in Laar maar bleef er niet lang.

Rond 1830 wie kwam er dan? Dat was Jan Hendrik, dat was Jan Hendrik
Rond 1830 wie kwam dan, die ging met zijn vrouw op Sibculo an.

Willem is nu aan de beurt, met Jennigje Vinke, met Jennigje Vinke
Willem is nu aan de beurt, met Jennigje Vinke uit Radewijk

Wij eren nu het laatste span, Ger’t Jan en Hendrika, Ger’t Jan en Hendrika
Wij eren nu het laatste span, een beste familie, da’s Veneman!


Koffiekoppen

Ook geen nieuws, maar de koffiekopjes doen het goed, er past koffie in, ze zijn niet lek, drinken lekker, liggen goed in de hand en ze blijven rechtop staan. Dus wij zijn tevreden!
This was the gift from Roel and José for all the familymembers. These things are doing perfectly. It seems you can put coffee into it.

 

 

 

 

 


Foto's van José

Eigenlijk geen nieuws hier, want voor nieuws, namelijk nieuwe foto´s van de Venemansdag moet je naar de
Fotogalerij. Gemaakt door José Dragt. En als je daar op uitgekeken bent, zal ik over een weekje of zo proberen ook wat filmpjes op de site te zetten, eveneens gemaakt door José.



Reactie uut Boarn


Wij vonden en ik spreek namens het gehele gezin de Venemansdag bijzonder geslaagd. "De Wingerd" was een fraai onderkomen. Bijzonder was ook de locatie. Bruchterveld, centrum van paden dat door vele generaties Venemans gekruist is, als ik het boeiende stamboomverhaal van Roel goed begrepen heb. Het eten en drinken was uitstekend verzorgd. De Venemansfilm mag dan qua geluid wat minder zijn, maar we hebben het gisteren nogmaals bekeken op dvd en hebben alles goed kunnen verstaan. Het is een zeer waardevol document geworden, Klaas en Gerrit, ai niks meer te doene hebt kuj met 'n beid'n ait nog bie TV Oost t'rech. De avond verliep verder in een ontspannen sfeer mede door de aangename muziek. 
Bedankt,
Gerrit Geertman

Kiek, doar wu'j noe helemoale stille van.....Wi'j zult Willy bell'n! Maar moch ie het minder mooi evund'n heb'n, dan ku'j het ok wel effen loaten heuren.


De eerste foto's van de Venemansdag

De eerste foto's! Er zullen er vast nog wel meer komen, als José Dragt de door haar gemaakte foto's en films vrijgeeft voor publicatie. Ik ben al zo vrij geweest de familiefoto op de startfoto van hun website te plukken.
Klik op de kleine foto's om ze te vergroten. En klik op de (zwarte) pijltjes om naar links en rechts te gaan.
 


Ik laat het even horen, hierbij een overzicht van alle sponsoren!

Ik zal ook alle sponsors nog even noemen:

  • Roel Dragt Arbeidsintegratie, die sponsorde met de helft van de (dure) filmkosten en een mooie beker voor iedereen
  • Venemans Keukens en Tegels, zeg maar tante Jansje, die de andere helft van de film voor haar rekening nam (en dat was niet gering...)
  • Gerrit Hankamp, zwager van Janneke en Klaas, die memoblokjes beschikbaar stelde
  • Van Dijk Droogbloemen, die via Coriena Veneman grote hoeveelheden pennen weggaf
  • Anne-Marie uit Vroomshoop, de lingeriezaak waar Janneke Dragt werkt, die de plastic draagzak leverde
  • Hutten Metaal, werkgever van Gerrit Horstink, die stickers, aanstekers en pennen leverde
  • Tulp Keukens uit Rijssen, die via Henri Dragt ons memoblokjes en pennen gaf
  • Janneke en Klaas Dragt, die voor ieder kind een cadeautje beschikbaar stelden en de omslag van de dvd's en video's produceerden
  • Gerrit Horstink, die de videofilms met het ruwe materiaal gratis leverde
  • Herman Klomp, die de film toch zo goedkoop mogelijk hield voor ons
  • Familie Reints (van de koffieboerderij De Wingerd), die ook al voor ieder kind cadeaus hadden

En misschien vergeet ik nog iemand? Hoe dan ook, alle sponsors hartelijk dank!


The day after...

Fotografe José, die héééééél veel foto's en films heeft gemaakt tijdens de Venemansdag. Wellicht is een aantal ervan wel te bewonderen op hun eigen website
http://members.home.nl/rdragt Dus klik eens op deze link zou ik zeggen!

 

 

 

 

 

 

 

 

"Bedaankt für die Bloemen!" Ook namens Gerrit Horstink neem ik aan. En....we hebben het graag gedaan!
 


25 juni 2005!

Het is zover, vandaag is het Venemansdag! De dag begint stormachtig, met onweer en regen, zodat deze dag (speciaal voor ons en volkomen terecht) met enig tromgeroffel wordt aangekondigd. Om 10 uur komt Gerrit Horstink met de dvd's met daarop de familiefilm. Helaas zijn de video's nog niet klaar, maar die leveren we dan wel na.
En broer Roel komt dan ook. Na de koffie ga ik samen met hem naar Bruchterveld om microfoon en geluidsversterker te testen, alsook beamer en dvd-speler. Want we willen toch wel graag dat het vanmiddag allemaal zonder haperingen verloopt. Dochter Berdine heeft haar drie muziekstukken voor de dwarsfluit al uitgezocht en gaat nog even oefenen vandaag.
Jullie zijn misschien al bezig een schone zakdoek te pakken, de schoenen te poetsen, de auto te wassen, de benzinetank te vullen, klapstoelen klaar te zetten, zwemkleding in te pakken, de portemonnee te vullen, allemaal dingen die ik ook zou moeten doen.

Het wordt vast wel wat! Tot vanmiddag 4 uur allemaal!


Nog één dag te gaan

Morgen, zaterdag 25 juni 2005, dan is het zover, Venemansdag! De weersvooruitzichten lijken niet zo goed, broeierig, onweersbuien...Maar hopelijk heeft het weerbericht betrekking op De Bilt, Hilversum en omstreken en niet op Bruchterveld, Broekdijk 12. We zullen zien of de Venemannen morgen tegen een (wind)stootje bestand zijn! Ik werd zojuist nog gebeld door mevrouw Reints van De Wingerd, die in elk aan de (ouders van de) kinderen adviseerde zwemkleding mee te nemen. Dus ouders, denk daar even aan.

En ik geef ook nog even het telefoonnummer van De Wingerd door, voor eventuele thuisblijvers en noodgevallen: 0523  - 232204.


Nog twee dagen

Nog twee dagen en dan verwachten we iedereen aan de Broekdijk 12. Ik hoop dat alle voorbereidingen nu zijn afgerond. De dvd van de familiefilm is nog niet binnen, dus dat blijft toch nog even heel erg spannend. De weersvooruitzichten zijn mooi, 27 graden, puf puf, maar lekker weer om 's avonds buiten te zitten, dus denk aan de klapstoeltjes. We kunnen zwaar pech hebben vanwege een onweersbui, maar dan zal het toch binnen wel droog zijn, neem ik aan. Nog iets vergeten? Ik zou het niet weten.  En dus hangt het verder van jullie zelf af of het een aangename familiedag wordt. Vast wel!


Nog drie dagen

Ik heb een beamer, dus wat dat betreft kan de familiefilm worden vertoond. Nu de dvd nog. En ik heb nog meer weer. Met naar verwachting 22 graden. En het duurt nog maar drie dagen...


Onze muzikanten

Zijn onze muzikanten op alles voorbereid? Dit zijn ze. Ik vraag nu al vast applaus!

Berdine Dragt                  dwarsfluit
Steffan Geerdink            gitaar
Roel Dragt                       akoestische gitaar
Wilco Lindeboom             akoestische gitaar


Nog vier dagen

Het begin van de zomer! En oom Willem weet inmiddels dat het om 4 uur begint. Ik geef meteen maar even nogmaals het programma door. Kosten € 27,50 maar voor kinderen tot/met de basisschool (12 jaar) € 15,00 inclusief alle drankjes. S.v.p. te voldoen bij vertrek bij de eigenaar van de Wingerd. Ik zoek nog even uit hoe het zit met kinderen tot 3 jaar.

16.00 uur koffie met cake
16.30 uur buitenactiviteiten, zoals volleybal, badminton (wie neemt er even een paar rackets en shuttles mee, de familie Dragt uit Almelo lijkt me daarvoor wel aangewezen...), jeu de boules, trampoline, zwembadje voor de kids, puzzeltochtje voor de kinderen, niks doen, kijken, kletsen
17.45 uur leuke lezing over de familiestamboom door Roel Dragt
18.30 uur buffet! (deze starttijd ligt wel zo ongeveer vast trouwens)
19.30 uur familiefilm van 3 kwartier
20.15 uur muziek en zang (of klessebessen, ook goed), neem bij goed weer even een paar klapstoelen mee (hoef je zelf niet te klappen)
21.00 - 22.00 uur vertrek, even melden bij mij alsjeblieft vanwege een cadeautje

En nu snel op weg naar Bruchterveld....nog maar vier dagen!


Nog vijf dagen

Onze telefoon doet het weer, dus bel 0546-642191 voor al uw vragen en mededelingen. En Oom Willem, het begint om 4 uur 's middags! En het duurt nu nog 5 dagen. Verwachte temperatuur: 21 graden, lekker temperatuurtje toch?


Nog zes dagen

Zojuist komt aanmelding nummer 62 binnen: Arjan Odink, zoon van Gert Jan en Hilda. Heel mooi Arjan, welkom bij de Venemannen. En nog 6 dagen, je kunt al bijna het weer voorspellen voor a.s. zaterdag...


Nog zeven dagen

Door een telefoonstoring zijn we niet bereikbaar via ons vaste nummer. Dus dat wordt e-mailen of mijn mobiel 06-53728470 bellen, mocht dat nodig zijn in verband met de Venemansdag. En dat duurt nog 7 dagen....


Waar is het?

Hier is het! Als het weer net zo mooi is als vandaag neem dan voor ieder gezinslid even een klapstoeltje (en een tafeltje) mee, gaan we lekker buiten zitten. Heb je nog een badmintonspel thuis of een ander leuk buitenspelletje, gooi dat dan ook even in de auto. Voor de kids zou je zwemkleding kunnen meenemen, er is een klein zwembadje.

Gaat het regenen, dan lijken paraplu's meer aan te bevelen dan parasols. En dan kun je beter een leuk spel voor binnen meenemen. En fotoalbums natuurlijk. Die je ook met mooi weer wel mag meenemen.

En hoe kom je er? Je rijdt naar Bergentheim of Hardenberg (of naar Brucht B 80 als je dat nog kunt vinden), langs het kanaal naar Bruchterveld, de Broekdijk op en precies bij het bord 'bebouwde kom' heb je links koffieboerderij De Wingerd. Het kan niet missen.
Je mag natuurlijk ook vanuit de richting Kloosterhaar naar Bruchterveld rijden. Of vanaf de Boerendijk D144 (nu nummer 7). Volg dan de route zoals op het plattegrondje staat. Dan zie je de Wingerd rechts, net voordat je Bruchterveld uitrijdt. Een kind kan de was doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nog tien dagen

Het is nu aftellen, nog 10 dagen.....


13 juni 2005

Vanavond hebben Gerrit Horstink en ik de eerste versie gezien van de familiefilm. Een beetje amateuristisch, af en toe wat slecht te verstaan (we hebben helaas niet met een externe microfoon gewerkt), maar ook met mooie fragmenten, al zeg ik het zelf. Totaaltijd zo'n 47 minuten. We hebben nog wat kleine wijzigingen per mail doorgegeven aan Herman Klomp en Gerrit Horstink brengt er op dit moment de originele opname weer naar toe. Volgens Herman Klomp zal de familie het prachtig vinden....Wij zijn benieuwd!


Oh my!

Dear mrs. Osborn,
I received from my brother Roel your reaction about the Veneman-website. I hope you'll enjoy the pictures and I hope Roel finds some time to translate the words. My English is not good enough, I'm afraid. Thank you for your wonderful words!

It's  Dear Jose & Roel,
Oh my!  How I have enjoyed this morning, here in dark cloudy Michigan! Looking across the ocean at all these wonderful pictures!  I have forwarded the website to some of my brothers children in Alabama, and a couple here in Michigan, as I know they would love to see them.  So will my children! I know you folks are getting ready for your big reunion there - please tell everyone we all send our love and best wishes for a wonderful get-together and hope you have a great time!!!
Love Always, JoAnn


9 juni 2005

Het maken en monteren van de familiefilm kost natuurlijk (behoorlijk veel) geld, maar gelukkig hebben we twee sponsoren bereid gevonden deze kosten voor hun rekening te nemen. Ik hou de spanning er nog even in wie dat zijn. Hopelijk is het voor hen ook de moeite waard dat ieder gezin zo'n gesponsorde film zomaar gratis mee naar huis krijgt. Inmiddels hebben de meesten zich al gemeld in verband met de vraag of het een dvd of vhs moet zijn. Dvd wint, blijkt.
En verder treedt ook broer Henri op als medesponsor. Prachtig en bedankt alvast!


Klompie

Vanavond hadden Gerrit Horstink en ik een afspraak bij Klomp Videoprodukties,
www.hermanklomp.nl, en dat heeft opgeleverd dat zo'n 2 uur ruw filmmateriaal teruggebracht is naar zo'n drie kwartier. Er is dus veel gesneuveld. Maar hopelijk mag het resultaat er zijn. We willen graag van iedereen weten of je na afloop van de Venemansdag een dvd of een video hiervan meewilt als herinnering. Graag snel een reactie naar k.dragt@home.nl


Sweden?

Het zou aardig zijn een mailtje te ontvangen van onze Zweedse en Amerikaanse meekijkers. Please Sweden and America, send me a mail why you're interested in this family-site! And if you wish you can visit our familyday, be our guest!  ;-)


Kiek'n wat wödt!

Het werk voor de filmploeg is nog niet ten einde, want helaas moet er nu fors worden geschrapt. We hebben overal zo'n 20 minuten gefilmd, maar we hebben maar zo'n 5 à 10 minuten nodig. Dat wordt dus heel veel weggooien voor de familiefilm. Want bij elkaar mag die ongeveer een half uur tot drie kwartier duren, denken we. Dus hebben we vanmiddag al heel veel stukken film afgewezen voor publieke vertoning. Het leven is hard en de filmwereld ook... We willen wel proberen het volledige filmmateriaal te behouden voor de eigen familie. We overleggen nog hoe dat kan en dat hoort u dan weer van ons. Wij gaan woensdagavond verder, samen met iemand die ons helpt met het monteren van de film. Kiek'n wat wödt!


5 juni 2005

Als laatste gaan we op bezoek bij de gebroeders Odink. We blijken in Collendoorn aan de Kerkdijk te moeten zijn waar Gerrit Jan en Hilda Odink in een mooie monumentale boerderij wonen, op een steenworp afstand van de vorige woning, die weer dicht in de buurt staat van het ponypark in Collendoorn waarop de oude boerderij nog steeds staat, maar dan wel in zeer vernieuwde staat. Ze hebben er al op gerekend dat wij wel koffie willen hebben! Oudere broer Herm is ook aanwezig, bovendien voorzien van tientallen foto's, waarvan we er een aantal op de fotogalerij van deze site zetten. Bij deze maar meteen een oproep aan alle familieleden fotoalbums mee te nemen naar de familiedag! Zo kan iedereen dan nog eens kennis nemen van de kiekjes van elkaar. Wij praten met Herm en Gerrit Jan over hun ouders en het toeval wil dat we op de sterfdag van tante Jennigje deze afspraak hebben. Ook logeerpartijen over en weer komen aan de orde. Aan het eind van het gesprek bezoeken we de beide vorige woningen nog even en zo wandelen we opeens tussen de pony's van het Shetland Ponypark. Je maakt wat mee bij de tv!

 

 


4 juni 2005

Op deze regenachtige zaterdagmorgen gaan we op weg naar Oom Mans aan de Boerendijk. Tante Annie is vandaag in Clara Feyoena, en oom Mans heeft dus tijd voor ons. Dat niet alleen, ook koffie en koek staan weer klaar. En bij hem aan de keukentafel, in het (groot)ouderlijk huis, komen de herinneringen aan vroeger weer boven. Zeker als we later om het huis lopen en huis en schuren op foto en film vastleggen. Enkele foto's vind je terug op de fotogalerij, voor andere moet je doorklikken naar een andere site. Vanwege de regen buiten zien we hem op de foto's met en zonder pet. Oom Mans vertelde dat ze van plan zijn te verhuizen naar Oostloorn in Hardenberg. En hij vertelde dat hij graag naar de familiedag had willen komen maar dat dit door de omstandigheden niet goed mogelijk is. We zullen in elk geval zorgen dat hij later een band van onze familiefilm krijgt, dan kan hij bij Henneke alles nog eens goed bekijken. We kijken terug op een uitermate plezierig gesprek met hem. Bedankt oom Mans!

 

 

 


29 mei 2005

Vandaag gingen cameraman Gerrit Horstink en interviewer Klaas Dragt op bezoek bij oom Gerrit en tante Jansje, daarna naar Bergentheim waar tante Sina ons ontving. Ons natje en droogje was aan de 2e Blokweg in Vroomshoop weer prima geregeld, met koffie en gebak zelfs. Natuurlijk was de zaak onderwerp van gesprek evenals het aanstaande vertrek naar Daarle. En ook de hobby's kwamen aan bod. Maar daarover op de familiedag meer!

 

 

 

 

Daarna gingen we door naar Bergentheim waar tante Sina ons ontving met nog meer koffie. En ook daar konden we leuke opnames maken over toen en nu, met ook hier een bijzonder optreden. Je zult het allemaal zien en horen op 25 juni...

Wat langzamerhand wel opvalt is dat iedereen toch behoorlijk zenuwachtig is vanwege de camera. De mooiste verhalen komen vaak als de camera al uit is!
Een tweede punt van belang wordt dat we per interview al gauw een minuut of 20 film hebben, terwijl we maar maximaal 10 minuten nodig hebben. Want anders duurt de film wel 'errug' lang. Dat wordt dus straks flink weggooien en dan maar hopen dat we de leuke èn verstaanbare stukjes overhouden.

 

 


De cameraman!

 


 

 

 


28 mei 2005

Vandaag toog de filmploeg naar de Geerdijk bij Den Ham, voor een interview met tante Riek en oom Jan Horstink. Het was weer prima voor mekaar, koffie met wat lekkers, foto's bekijken, veel familiegeklets, prachtig uitzicht over 'n ammer es, maar toch ook nog filmopnames. Met daarin een zeer bijzonder optreden van tante Riek. Wat dat is verklappen we nog niet, je zult het wel zien op de familiedag. En verder ook de toezegging van Steffan van Dini en Gerrit Geertman een gitaaroptreden te verzorgen. Met een beetje geluk ondersteund door zijn broer op het keyboard.
     

 

 



27 mei 2005

We zijn weer in de lucht, nadat mijn pc vanwege onderhoud en zo enkele weken niet goed te gebruiken viel. En is er nog wat gebeurd ondertussen? Jawel, zie onderstaand voorstel van tante Sina. En ook de filmploeg is gestart en wel afgelopen woensdag bij oom Willem en tante Bertha. Ik heb nog niet van filmer Gerrit Horstink gehoord of de opnames hiervan geslaagd zijn. Even afwachten dus. Morgen gaan we verder en wel om half 10 bij tante Riek en oom Jan, zondagmiddag volgen oom Gerrit Jan en tante Jansje, en daarna nog tante Sina. De zaterdag daarna gaan we naar oom Mans en we sluiten op de zondagmiddag af bij de gebroeders Herm en Gerrit Jan Odink te Collendoorn. Kiek'n wat wödt, zullen we maar zeggen. Tenslotte op de fotogalerij wat nieuwe (nou ja, eigenlijk oude) foto's. Kijk snel!

 

 

 


Sponsors

Er heeft zich een aantal sponsors gemeld, namelijk Roel Dragt, Gerit Hankamp (zwager van Janneke en Klaas), Van Dijk droogbloemen (via Coriena Veneman) en Anne-Marie (de zaak waar Janneke werkt). Aardigheidjes overigens, geen geldverslindende toestanden. Een paar extra sponsors mag best. Stork en de Gasunie zou ook wel leuk zijn. En over Stork gesproken, de zoon van die vader schijnt aardig gitaar te kunnen spelen. Zou hij zich willen/durven melden? Vast wel, volgens oom Gerrit. Nou dat was het wel zo ongeveer voor het moment. Als er weer wat te melden valt dan melden we ons weer.


Over knobbels, ballen en kale koppen

We weten inmiddels van enkele familieleden dat ze géén muzikant zijn. De familie Gerrit Jan Odink geeft ons de groetn uut Colden met de mededeling dat ze helaas niet beschikken over muziekknobbels, zangtalenten en toneelspelers, en slechts verstand hebben van noten, mits deze te eten zijn.
Bas Dragt laat weten dat hij en zijn familie meer verstand van korfballen dan van muziek hebben. Er zit duidelijk geen muziek in korfballen...
Henk Horstink meldt meer kaal dan muzikaal te zijn, dat zijn Ina liever de schijnwerper vasthoudt dan erin te staan, dat hun Richard nu nog slechts aanstormend blokfluitvirtuoos is, dat Remco het aan ambities ontbreekt op dit gebied en dat Marcel weliswaar al één jaar is maar nu alleen nog maar klassieke zang (blèren) beheerst. De Horstinkjes uit Beilen kunnen wel heel goed meezingen!


9 mei 2005

Alweer een aanmelding! Deze keer van Henneke Zomer, dochter van oom Mans en tante Annie. Welkom Henneke!


Het programma

Vandaag hebben we het programma nader vastgesteld, in overleg met de familie Reints van de Wingerd. Om te beginnen de kosten. Die worden iets anders verdeeld dan in de uitnodigingsbrief stond. De prijs bedraagt per persoon € 27,50 maar dat is dan wel inclusief koffie, thee, cake, warm en koud buffet en álle drankjes. Voor kinderen tot en met de basisschoolleeftijd is dat € 15,00 en daar krijg je dan ook nog eens een snoepzak en/of een cadeautje voor. Wil iedereen zelf afrekenen bij vertrek?

Voor het buitenprogramma kunnen de kleinere kinderen bij mooi weer gebruik maken van het zwembadje. Denk erom, je moet wel een zwemdiploma hebben en het is wel verstandig dat één van de ouders toezicht houdt. Ook kun je gebruik maken van de trampoline. En verder kun je meedoen aan een bosspel. Wat dat is verklappen we nog niet. Je kunt er een prijsje mee winnen!

De oudere kinderen en de volwassenen (en volwassenen zijn soms net grote kinderen) kunnen zich vermaken met volleybal, met jeu des boules, met darten, met touwtjespringen of touwtrekken. Bij slecht weer kunnen we binnen allerlei spelletjes doen.

Aan het eind van het buitengebeuren gaan we met zijn allen op de foto. Dat lijkt me een leuke herinnering voor later. Daarna gaan we naar binnen en zal Roel Dragt ons iets vertellen over de familiestamboom. En na afloop van het buffet hopen Gerrit Horstink en ik een familiefilm te vertonen.

Daarna gaan we met zijn allen naar een open plek in het wandelbos. Daar staat een huisje met een veranda dat als podium kan dienen. We hopen dat er zich genoeg familieleden aanmelden met een muziekinstrument, want dan kunnen we daar lekkere muziek maken, ernaar luisteren, en eventueel meezingen. Een voordracht of een ander stukkie mag ook. Neem wel even een aantal klapstoelen mee in je auto, want die zijn er niet voldoende.

Ergens tussen 9 en 10 stoppen we met de familiedag. En dan hopen we dat iedereen er met een goed gevoel op terugkijkt.


3 mei 2005

Een nieuwe alinea onder Adressen. Wie zijn onze muzikanten? De eerste twee staan erop! En ook Gerwin, oudste zoon van Gerrit en Ina Veneman, komt. Heel goed Gerwin. Waarmee de 60 aanmeldingen zijn bereikt!


2 mei 2005

En ook de familie Gerrit Veneman van de Geerdijk (en van de keukens) heeft zich aangemeld. Familieleden, het is fantastisch! Op een enkeling na doet nu iedereen mee! Applaus voor jezelf! Zestig deelnemers.....het wordt dringen bij het buffet.


Plat

Wi'k kunt ok heel good plat met mekaar, kiek mar noar dit stukkie ie-meelverkeer tuss'n Gerrit Geertman en Klaas Dragt. Ik denke da'j oalemoale wel begriept wat hier steet:

Hallo Gerrit,
Heb ie enig idee of oen skoonzuster Ria ok kump?
groetn uut Vrooomshooop
Klaas

Moi Klaas,
Wie sprekt ze morg'n wah, waant dan hult Riek heur'n v'rjoardag. Ik laot oe nog wah weet'n of ze metdoet of nie.
Gerrit

Moi Klaas,
Ik kreeg te heur'n dat de familie Bakhuis ok kump en da'k dat eem deur wol geem. Zie kumpt met 'n zess'n: Jan (kump later deur 't wark), Ria, Peter (10), Anika (9), Lotte (6) en lest but not least Sander (3)
Gerrit


Drieënzeventig

Oom Willem viert vandaag zijn 73e verjaardag en op zondagmiddag zitten vele familieleden bij hem en tante Bertha thuis. Na de koffie een rondwandeling door zijn eigen bos, daarna aan de drankjes en de hapjes. Ook de familiedag kwam ter sprake. Bijna iedereen heeft zich nu aangemeld. Gerrit Veneman jr. en Ria Bakhuis zullen nog gevraagd worden door de pa's en ma's. We gaan er van uit dat ook zij komen. Helaas kan oom Mans niet, bleek uit informatie van tante Sina. Tante Annie is te ziek.

Verder zullen we op de familiedag aandacht schenken aan de diëten, een kinderprogramma, routebeschrijving (nou ja, bij het kanaal rechtsaf), muziek (de kinderen van Dini Horstink schijnen ook zeer muzikaal te zijn, dus jongens, meenemen je gitaar hè!), en nog iets dat ik vergeten ben. Wie het weet kan mij het misschien even zeggen. Oh ja, ik weet het al weer, ik zal zien of er een fotograaf te regelen valt voor een familiefoto. Wie dat wil kan daarnaast natuurlijk ook met het eigen gezin op de foto, of als je dat echt wilt, helemaal in je eentje.


Willem Veneman online

Ome Willem en tante Bertha hebben een pc èn een internetverbinding èn een e-mailadres. En dat is fam.veneman@home.nl
Je zou ze eens een mailtje kunnen sturen....Kun je Oom Willem meteen met zijn verjaardag feliciteren op 1 mei! Hij wordt dan 73 jaar.
Het kan even duren voor je antwoord krijgt want de internetverbinding gaat mank aan kinderziektes en hapert nogal eens.
Ook tante Riek was pas jarig, en wel afgelopen maandag 25 april. Zij is 66 geworden. Tante Riek is samen met oom Jan een weekje op vakantie geweest, dus vieren ze pas morgen haar verjaardag. Ja ja, samen met de koningin!


28 april 2005

Met de aanmelding van de familie Odink uit Collendoorn, de familie Odink uit Hardenberg, de familie Geertman uit Borne, en hier en daar nog wat jeugdige volwassenen is het totaal aantal aanmeldingen de 50 genaderd. Heel goed, zo wordt het wel wat. Ik mis nog een Horstink-èn een Veneman-nazaat...
Wat nog niet wat is geworden is het muziekdeel. Ik roep bij deze alvast alle muzikanten in de familie op hun instrument die avond mee te nemen en enkele meezingers ten gehore te brengen. Bij mij zijn bekend Roel Dragt (gitaar, accordeon, zang), Berdine Dragt (dwarsfluit), Tanya Horstink (ook dwarsfluit; ik adviseer de dames elkaar te bellen en een duet in te studeren), Wilco Lindeboom (gitaar), Gerrit Horstink (gitaar), Willem Veneman (orgel), Bertha Veneman (piano) en Gerrit Jan Veneman (accordeon). Ik geef toe dat het wat lastig wordt een piano of een orgel onder de arm mee te nemen, maar voor het overige lijkt het me allemaal vervoerbaar. Klopt het verder of  vergeet ik nog muzikale talenten? Verplicht nummer voor alle muzikanten is het begeleiden van het wereldberoemde Venemanslied, dat overigens in de eerste plaats nog gecomponeerd moet worden en in de tweede plaats nog van een passende nu nog onbekende tekst moet worden voorzien. Een van de familieleden is inmiddels bereid gevonden dit meesterwerk tot stand te brengen.
Verder valt op dat er nogal wat jeugdige familieleden zich hebben aangemeld. We zullen ons best doen ook voor de kids wat leuks te (laten) organiseren. Wie heeft ideeën of voelt zich geroepen?

Oh ja, foto's zijn altijd welkom. Svp toezending per e-mail en ik plak ze op de website.


16 april 2005

Beste familieleden,
Hierbij wil ik u graag uitnodigen voor de Veneman-familiedag, die zal plaatsvinden op zaterdag 25 juni a.s. in Koffieboerderij “De Wingerd”, Broekdijk 12 te Bruchterveld. De familiedag begint om 4 uur ’s middags en zal eindigen rond 9 à 10 uur ’s avonds.

Voor deze dag worden alle kinderen en (achter)kleinkinderen uitgenodigd van Opa Gerrit Jan Veneman en Opoe Hendrika Kieft, Boerendijk D144 te Sibculo. Uiteraard wordt daartoe ook de ‘aanhang’ gerekend! 

Hoewel het programma nog niet helemaal vaststaat, zal het er ongeveer als volgt uit zien:

  •  ontvangst met koffie/thee en gebak

  •  een buitenactiviteit, voor jong en oud en alles wat daar tussen zit

  •  informatie over de Veneman-stamboom

  •  warm buffet

  •  familiefilm

  •  (meezing)muziek uit eigen kring

Er zijn natuurlijk wel kosten aan deze middag verbonden. U wordt verzocht deze bij vertrek af te rekenen. De koffie/thee, gebak, organisatiekosten en het buffet worden gezamenlijk betaald, waarbij kinderen tot 3 jaar niet worden meegeteld, en kinderen van 3 tot 12 jaar voor de helft. De overige kosten zoals drankjes zijn voor eigen rekening.

De Venemandag wordt een succes als u er ook bent! Dus laat even weten dat u komt. Dat kan per post (Boshoek 27, 7681GT Vroomshoop), per telefoon (0546-642191), of per e-mail (k.dragt@home.nl) . Voor computerbezitters is ook aan te raden de speciale Venemanswebsite te bezoeken: http://veneman.freeownhost.com

Wilt u niet te lang wachten met de aanmelding, dit in verband met de verdere uitwerking van het programma?
Graag tot ziens op zaterdag 25 juni!
Met vriendelijke groet,

Klaas Dragt,
Vroomshoop


26 maart 2005

Is het ook nieuws dat Oom Willem en tante Bertha sinds kort naar computerles gaan en vandaag voor het eerst deze site hebben gezien?


19 maart 2005

Zowel Gerrit Jan Odink als Henk Horstink hebben zich per mail gemeld. Heel goed. Alleen is nog niet helemaal helder of de Odinks komen. De afdeling Beilen denkt er wel te zijn, onder enig voorbehoud nog. Ik zou zeggen, meld u allen aan.


5 maart 2005

Op verjaardagsvisite bij broer Gerrit (28 februari 56 jaar geworden) kwam ook even de Venemansdag ter sprake. Hoewel nog niet 100% zeker afgesproken ontstond toch het idee dat broer Roel de organisatie van het muzikale gedeelte van het programma voor zijn rekening zal nemen (plus een lezing over de Veneman-stamboom) en dat neef Gerrit Horstink ervoor zal zorgen dat er een familiefilm komt.

Het programma zou dan ongeveer worden: ontvangst met koffie en gebak, een buitenactiviteit, verhaaltje over de stamboom, eten, familiefilm en muziek+samenzang. Wie daar geen zin aan heeft, kan nu nog vluchten.....


13 februari 2005

Een bezoek aan 'oons moe', tante Sina, gisteravond leverde ons veel verhalen en foto's op. Een aantal daarvan vindt u terug op http://veneman.freeownhost.com.  Maar niet genoeg vind ik. Dus mail nieuws naar k.dragt@home.nl



Locatie gevonden


Het is al opgelost, we hebben een andere locatie gevonden en wel in het wonderschone Bruchterveld. Aan de Broekdijk 12 is daar te vinden Koffieboerderij 'De Wingerd' en die biedt voldoende mogelijkheden bij goed èn slecht weer een leuk familieprogramma uit te voeren. Dus noteer datum en plaats in de diverse agenda's, en zorg ervoor dat iedereen van groot tot klein en van jong tot oud die middag/avond aanwezig is!

Website de lucht in

De familysite  http://veneman.freeownhost.com gaat vandaag de lucht in. We zullen proberen de komende tijd hier de ontwikkelingen naar de familiedag te beschrijven. Een vervelende ontwikkeling is dat de beoogde accommodatie, De Zandstuve in het bos tussen Den Ham en Vroomshoop, helaas al volgeboekt is.... Het wordt dus zoeken naar een andere locatie. Eisen zijn: kindvriendelijk, ruimte voor een buitenactiviteit, zaal voor zo'n 50 personen, goed eten, etc. Wie weet wat?


10 februari 2005

De datum van de familiedag is vastgesteld: 25 juni 2005. We beginnen om ongeveer 4 uur 's middags en we eindigen om 9 of 10 uur 's avonds. Het programma is nog niet klaar, nog sterker, er is zelfs nog geen begin mee gemaakt. Dus ideeën zijn welkom.

 

 

 

Start | Archief 2005-2007 | Archief 2008-2010 | Archief 2011-2013 | Archief 2014 - 2016