Skien met de school

Sneeuw-activiteiten

Slee

Als men wil gaan skien is natuurlijk ski of snowboard het belangrijkste van de reis, ook al zijn er buiten dat nog tal van andere mogelijkheden in een skigebied. Een hele klas jongeren en een hoop sneeuw zijn een combinatie met oneindig veel mogelijkheden!

Sleeën
Er bestaan tal van soorten sleeën en met alle kan er evenveel plezier gemaakt worden, van een mooie houten slee tot een plastic sleetje en zelfs een vuilzak. Kortom een beetje inbeelding en een minimum aan materiaal zijn genoeg om een hele avondactiviteit te voorzien.
Rodelen
In sommige skigebieden is er de mogelijkheid een slee te huren om te gaan rodelen op een speciaal geprepareerde piste. Veiligheid is hierbij van groot belang en duidelijke afspraken moeten voor het begin gemaakt worden, net zoals op de piste moeten snelheid en kunnen ingeschat worden om veilig af te dalen.
Langlauf
Vaak wordt er gedacht over langlauf als een saaie wandeling. Het tegendeel is waar, met een grote groep jongeren gaan langlaufen, is buiten een fantastische conditietraining, ook de perfecte manier om het enorme en massieve van de bergen te ontdekken.
Apres-ski
Zeker niet aan te raden met een te jonge groep. Maar een groep jongeren boven de 16 zullen een onvergetelijke avond overhouden aan een glühwein in de houten hut na een hele dag skien.