Skien met de school

Niveauverdeling

Beginnelingen
Indien een skiër geen blauwe piste in ploeg kan afdalen wordt deze als beginneling beschouwd, met ploeg verstaan we dus dat de leerling zijn ski's in een puntvorm plaatst en bochten maakt door zijn lichaamsgewicht van de binnenkant van de ene ski naar de ander te verleggen. Dit allemaal moet gebeuren zonder de controle te verliezen of bochten te missen.
Licht gevorderden
Als het beginnersniveau volledig gedomineerd wordt gaat het leren verder door stilletjes aan de ploeg af te bouwen, de ski's gaan steeds meer paralel gezet worden. Eerst blijven de bochten in ploeg gebeuren zodat de techniek om paralel te skiën zonder te veel nieuwigheden aangeleerd kan worden. Met deze groep zijn dus al iets grotere tochten door het skigebied mogelijk, het veranderen van piste zal ook de leerlingen stimuleren om verder te leren en te ontdekken.
Gevorderden
Er is altijd een gevorderde groep aanwezig ook al kunnen we deze niet helemaal definiëren, dit komt doordat de hoogste groep zijn criteria erft van de groep (een goede groep zal altijd een betere gevorderde groep hebben dan een zwakke groep). Toch is het meestal zo dat in deze groep zo veel mogelijk paralel wordt geskied. Indien de leerlingen dit nog niet kunnen wordt het aangeleerd, anders kan de begeleider zijn aandacht vestigen op de foutjes corrigeren of nieuwe technieken verder aanleren zoals smal en breed carven.