Home
Help, de brievenbus verhongert!
Penvrienden zoeken en vinden
Een brief schrijven
Briefpapier en enveloppen maken
Briefpapier downloaden
Enveloppen downloaden
Snailmail Spelletjes
Forum
Gastenboek

Help, de brievenbus verhongert!

Mensen brengen al meer dan 1000 jaar berichten aan elkaar over met behulp van inkt en papier. Voorheen was de brief eigenlijk de enige manier op een persoonlijke boodschap over grote afstand te bezorgen. Hoewel de zakelijke markt nog steeds veelvuldig gebruik maakt van dit medium lijken particulieren toch de voorkeur te geven aan de nieuwe communicatiemiddelen. De telefoon, maar ook e-mail en MSN, krijgen de voorkeur boven ansichtkaart en briefpapier.

Het schrijven van brieven is op zich geen kunst. Zodra we op de basisschool hebben leren schrijven, kunnen we ook een brief schrijven. Met de komst van nieuwe technologieŽn is het schrijven van brieven in de vergetelheid geraakt. Waarom al die moeite doen, als we binnen no time een e-mail van de ene naar de andere kant van de wereld kunnen sturen? Tegelijkertijd is de spanning van het legen van de (niet-digitale) brievenbus geheel verdwenen. Reclamefolders, locale kranten en rekeningen voeren de boventoon. Met uitzondering van verjaardagen en feestdagen natuurlijk, waarbij de kaarten meestal wel willen komen.

Maar waarom zouden we wachten tot een speciale gelegenheid om iemand een kaartje te sturen? Voor de komst van de telefoon en het internet werd er voornamelijk gecommuniceerd via de postbode. Tegenwoordig zijn echte brieven daarom schaars en dat is jammer. Wanneer je communiceert via de post, ben je aangewezen op pen en papier om ervaringen en emoties over te brengen. Omdat de ontvanger jouw gezicht niet kan zien of je stem niet kan horen, moet je andere manieren vinden om je boodschap en je gevoel daarbij over te brengen.

Brieven schrijven is dus een kunst, maar het is bovenal leuk. Dus waar wacht je nog op? Pak pen en papier en schrijf een brief aan je beste vriend of vriendin. Of breid je vriendenkring uit en ga hier op zoek naar een penpal.

Veel schrijfplezier!