Site over de anime serie Hajime no Ippo

logoheader.jpg

Hier staat de hoofdtekst

logo.jpg

Hajime no Ippo

Oorsprong

Ook wel bekend als Hajime no Ippo : The Fighting en vechtlust , is een manga serie gemaakt door Morikawa Jouji. De serie begon in Kodansha 's Weekly Shonen Magazine in 1989 en is momenteel niet actief. De titel betekent letterlijk de eerste stap, maar het is ook een woordspeling op de hoofdpersoon Makunouchi Ippo(hajime betekent " begin " of "eerste" en Ippo betekent " een stap " )

Samenvatting

Hajime No Ippo volgt het verhaal over een jongen genaamd Makunouchi Ippo die zijn passie vind in de vechtsport boksen. Makunouchi Ippo is een verlegen jongen die goed op school doet, maar vaak gepest wordt. Naast zijn school helpt hij zijn moeder met haar vissersbedrijf, sinds zijn vader vele jaren geleden is gestorven. Op een dag na school is Makunouchi naar huis aan het lopen wanneer hij plotseling wordt aangevallen door een groep jongens waardoor hij altijd gepest wordt. Echter wordt hij gered door een bokser genaamd Takamura Mamoru die langs liep op dat moment. Nadat Takamura de pestkoppen had weggejaagd viel Makunouchi flauw van de klappen die hij had gekregen. Makunouchi Ippo kwam bij in een boks school waar Takamura hem heen had gebracht na de vechtpartij.


Hier werd Makunouchi voor het eerst geconfronteerd met boksen. Takamura pakte een papiertje en tekende daarop het hoofd van de pestkop die Makunouchi sloeg. Vervolgens plakte hij dit papiertje op een bokszak, waarop makunouchi moest slaan om zo zijn frustratie kwijt te raken. Takamura liet Makunouchi de juiste techniek zien hoe je moest slaan. Nadat Makunouchi de techniek onder zijn knieƫn had ging hij het nog een keer proberen tegen de bokszak. Een moment van stilte viel in de boks school. Het papiertje dat Takamura had opgeplakt met de tekening van de pestkop erop was helemaal verscheurd. Het vel bovenop de knokkels waarmee Makunouchi sloeg was er afgescheurd. Dit is een bekend teken in de bokswereld dat je een Hard-Hitter bent(Dit is iemand die geboren is met het talent om heel hard te kunnen slaan).Op dit moment kwam Takamura en de coach(Kamogawa Kenji) van de boks school erachter dat Makunouchi talent heeft en boksen in zijn bloed zit.

Welke vechter zou jij willen zijn ?

Makunouchi Ippo
Takamura Mamoru
Takeshi Sendou
Miyata Ichiro
Mashiba Ryou
Alexander Volg Zangief
Date Eiji