Hoofdpersonage Makunouchi Ippo

logoheader.jpg

Hier staat de informatie over de hoofdpersoon

makunouchi.jpg

Hajime No Ippo

Makunouchi Ippo

De hoofdpersonage van Hajime no Ippo heet Makunouchi Ippo. Makunouchi is een vedergewicht vechter die traint bij de Kamogawa boksschool. Makunouchi is voormalig Japans kampioen en onofficieel OPBF(Oriental Pacific Boxing Federation) kampioen. Met deze behaalde titels staat Makunouchi tweede gerankt op de wereld ranglijst. Hierdoor is hij in staat om snel een titelgevecht te krijgen met de wereldkampioen.

De meeste memorabele gevechten van Makunouchi Ippo

Rookie King Tournament:

Sendo Takeshi vs Makunouchi Ippo Makunouchi heeft op een gegeven moment zijn vuist gebroken, waardoor Makunouchi helaas de Japanse Rookie finale moet missen. Maar toen Ippo zijn tegenstander Sendou Takeshi, de West Japanse Rookie Koning in persoon ontmoette, besloot hij om toch de strijd aan te gaan. Hij ontving behandeling van een dokter genaamd Yamaguchi, die hem in staat stelde om te vechten met een goede kans. De wedstrijd was heel intens die abrupt eindigde in de vierde ronde toen Sendou bewusteloos bleek te zijn in zijn hoek. Ondanks dat hij bewusteloos overreind zat met zijn ogen open, gaf hij toch een hongerige uitstraling dat hij nog door kon vechten.

Japanse Titel Gevecht:

Date Eiji vs Makunouchi Ippo Makunouchi heeft na het verslaan van vele boksers het recht gekregen om te vechten met de Japanse bokskampioen Date Eiji, een van de meest gerespecteerde boksers van Japan. Ippo ging startte de wedstrijd met volle overtuiging en gebruikte alle ervaring die hij geleerd had in zijn laatste 10 wedstrijden. De eerste paar rondes slaagde Ippo erin om de kampioen te beschadigen, maar dit zorgde ervoor dat de kampioen alleen maar scherper werd. Toen dit gebeurde gebruikte de kampioen een geheime wapen(Neck Spin), wat ervoor zorgde dat hij het grootste deel van Ippo zijn kracht kon ontnemen. Ippo raakte hierdoor gedesoriƫnteerd. Date Eiji kwam hierdoor geleidelijk terug in de wedstrijd en veranderde naar zijn stijl van vechten van zijn jongere dagen. De kampioen levert vervolgens een krachtige Heart Break Shot dat Ippo verdooft, en is dan van plan om de genadeslag op te volgen. Maar de scheidsrechter stopt de wedstrijd omdat de coach van Ippo de handdoek in de ring gooit. De overwinning gaat naar Date Eiji.