afbeelding

BARCELONA -  Het was schrikken voor de fans van Barcelona toen Alexandre Pato dinsdagavond al binnen een minuut de score opende voor AC Milan (0-1). Het was nog meer schrikken voor de Spaanse supporters toen de titelverdediger in de blessuretijd de zege uit handen gaf in het Europese treffen.

Het duurde een klein kwartier voordat Barcelona van de schrik was bekomen na de snelle tegentreffer. In de 19e minuut gaf Barça de eerste waarschuwing af. Lionel Messi trof de paal uit een vrije trap. Zes minuten voor tijd was het dan toch raak voor de Spanjaarden. Messi ging op avontuur door de defensie van AC Milan en gaf de bal af aan Pedro die voor de 1-1 zorgde.

Na rust leek het snel bekeken voor de Italiaanse landskampioen waar Mark van Bommel en Clarence Seedorf een plek in de basis hadden. David Villa bezorgde Barça in de 50e minuut de voorsprong uit een prachtige vrije trap. Daarna kwam Milan er nauwelijks meer aan te pas, maar Barcelona slaagde er niet in de voorsprong te vergroten. Dat kwam ze uiteindelijk duur te staan, want Thiago Silva scoorde in de blessuretijd toch nog de gelijkmaker uit een hoekschop van Seedorf.

Urby Emanuelson viel bij Milan in de 62e minuut in. Ibrahim Afellay kwam bij Barcelona in de 83e minuut in het veld. Van Bommel werd in de 78e minuut gewisseld.