Presentatrice

Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond is al vanaf haar vijfde actief in de showbiz. Op die jonge leeftijd is ze al te zien in een reclamespotje van Royco (soep), gevolgd door spotjes van Melkunie, Aviko, Bristol, Campina, Kwikfit, Land van Ooit en Calvé Pindakaas. Ook begint ze dan al met modellenwerk. Nog voor ze haar HAVO-diploma behaalt, is Lieke al druk aan het acteren.


Doorbraak

Bij het grote publiek wordt ze bekend met haar rol van Eva Prins in de soapserie Goudkust. Daarna heeft ze diverse gastrollen in onder andere Het Klokhuis, Waskracht, Kees & Co, Dok 12, Costa!, Intensive Care en Spangen. Ook is ze de stem in diverse commercials en spreekt ze tekenfilms in.


GTST

In 2002 verschijnt Lieke voor het eerst in Goede Tijden, Slechte Tijden als Charlie Fischer. Ze valt dan in voor Aukje van Ginneken. Als die in 2003 de serie verlaat, neemt Lieke de rol vast over. Ze blijft bij GTST tot het seizoen 2011-2012.


Film

Haar eerste filmrol speelt Lieke in 1993 in Prime Time. Daarnaast is ze onder andere te zien in Volle Maan en Achtste Groepers Huilen Niet. In 2014 vertolkt ze in Toscaanse Bruiloft van regisseur Johan Nijenhuis de rol van Lisa.


Zang en theater

Naast acteren blijkt Lieke ook te kunnen zingen. Op haar vijftiende zingt ze de sterren van de hemel in de schoolband Easy Freeze. Daarna brengt ze als haar Goudkust-personage Eva de single Tell me, Tell me uit (samen met Jasmine Sendar). In 2006 is ze te horen in het nummer Je Bent Gewaarschuwd van Ali B. Verder is Lieke in diverse theaterproducties te zien zoals: Stompen & Stilletto’s, Hotel Modern, Cats, Hair en Porgy and Bess.


Playboy

In 2007 staat Lieke voor het eerst in Playboy. Een jaar later poseert ze opnieuw voor het blad.


Televisie

In 2006 danst Lieke samen met Remco Bastiaansen in Dancing With the Stars. In 2009 presenteert ze het programma zelf. Vanaf die tijd zien we Lieke steeds vaker als televisiepersoonlijkheid in beeld. Zo schuift ze regelmatig aan bij RTL Boulevard, zit ze in de jury van Everybody Dance Now en presenteert ze programma’s als Het Zesde Zintuig, TV Makelaar, Stabilo Spellingstrijd en nu Expeditie Poolcirkel.