Programma

Iedere donderdag om 20:30 uur bij RTL 5: het ijzige, grensverleggende programma Expeditie Poolcirkel. Tien bekende Nederlanders leggen in 24 dagen een route af naar de poolcirkel. Onderweg worden ze geconfronteerd met strenge weersomstandigheden en fysieke uitdagingen.


Expeditie Poolcirkel speelt zich af in de koudste gebieden van Noorwegen en Ijsland. Tien bekende Nederlanders leggen in twee teams een route af naar de poolcirkel. De tocht duurt 24 dagen. Onderweg worden ze geconfronteerd met strenge weersomstandigheden en fysieke uitdagingen.


De kandidaten zijn constant op pad en banen zich een weg over toendra’s en ijsgebieden. Gedurende de tocht voeren ze zowel individuele als groepsopdrachten uit die fysiek en mentaal vaak zwaar zijn. Het winnen van die opdrachten is belangrijk, omdat het de positie van een deelnemer binnen de groep kan versterken of verzwakken. Elke aflevering moet een BN’er het strijdtoneel verlaten. De finale tussen de laatste twee kandidaten vindt plaats op een spectaculaire locatie op de poolcirkel.