balk bovenaan  

Home

Zonne-energie

Kernenergie

Windenergie

Biomassa

Waterstof

Waterenergie

Host:DeDS


 

Profielwerkstuk
Alternatieve energiebronnen

Naam: Jeroen van der Starre
Klas: 5H3
School: Krimpenerwaardcollege
Jaar: 2008
Vak: Natuurkunde
Profiel: N&T/N&G

Ik heb het onderwerp alternatieve energiebronnen gekozen omdat het een erg belangrijk onderwerp is. Er is veel informatie over te vinden, het is veelbesproken en het is vaak in het nieuws. Alternatieve energiebronnen zijn belangrijk omdat de nu gebruikte fossiele brandstoffen ooit op zullen raken en de nu gebruikte fossiele brandstoffen erg schadelijk zijn voor onze omgeving en uiteindelijk ook voor onszelf. Natuurlijke energiebronnen raken niet uitgeput omdat er altijd water,wind en zon zal zijn en natuurlijke energiebronnen zijn niet schadelijk voor het milieu. Door alternatieve energiebronnen te gebruiken zijn landen minder van elkaar afhangkelijk omdat je bijna alle vormen van alternatieve energie overal kan toepassen.

Logboek/Werkwijze
Voor het profielwerkstuk in het geheel staat 80uur. Ik ben er van overtuigt dat ik die 80 uur toch wel gehaald moet hebben Ik heb niet precies bijgehouden wanneer en hoeveel uur ik aan het werkstuk bezig ben geweest. Maar grof weg komt het neer op het volgende:

 

We kregen tot december van dit jaar om het af te maken. In 4 havo moest je je onderwerp al kiezen en beginnen. Zoals ik al verwacht heb ik in 4 havo de meeste tijd besteed aan het kiezen van dit onderwerp en het orrienteren/ informatie zoeken.

De informatie die ik toen had gevonden heb ik in een word document gezet.

Na de zomervakantie en dus 5 havo ben ik eigenlijk pas echt goed begonnen

Ik ben flink gaan googlen en de gevonden info bekeken, wanneer dit nuttig was heb ik het in eigen woorden verwerkt in de het word document,in dit deel van mijn profielwerkstuk is het meeste tijd gaan zitten.

toen ik van alle deelonderwerpen wel iets had ben ik begonnen met het zoeken naar een plek voor mijn website. aangezien ik geen zin had om een abbonement te nemen op een of andere vage host moest het een gratis host worden. Uiteindelijk had een een geschikte gevonden en was het tijd om de website zelf te bouwen. En daarna was het tijd om de kleine dingetjes af te ronden en was het klaar. Maar er kunnen altijd nog dingen veranderd worden mocht dat nodig zijn