Over mij

Jesper List

Over mij

Wie ben ik?

Jesper

Zoals ik op de Home-pagina al vermeld had, is mijn naam Jesper List. Ik ben 20 jaar oud en woon op het prachtige eiland in het noorden van ons kleine kikkerlandje: Texel! Samen met mijn ouders en mijn zusje Manon(17) woon ik hier al me hele leven. Mijn vader heeft een eigen pakketbezorg bedrijf die prima loopt en mijn moeder heeft een eigen logopedische praktijk. Me zusje volgt een opleiding in Alkmaar op het Clusius College.

Werk en school

AH

3 jaar geleden heb ik succesvol de HAVO afgerond. Dit gebeurde overigens niet zonder tegenslagen, ik ben dan ook één keer blijven zitten en was eigenlijk maar net aan geslaagd. Nadat ik geslaagd was, heb ik twee tussenjaren gehad. In deze twee jaar heb ik met veel plezier gewerkt bij de plaatselijke Albert Heijn. Daar werk ik nu nog steeds op de zaterdagen. Na deze twee tussenjaren ben ik de opleiding Business IT & Management gaan volgen en het bevalt me tot nu toe prima.

Sporten

Ik ben een echte sportliefhebber. Zo beoefen ik de sporten voetbal en tennis, waarbij mijn voorkeur toch een beetje uitgaat naar het voetbal. Zelf voetbal ik bij het eerste elftal van de Koog. Ik speel hier sinds dit jaar. Ik heb eigenlijk me hele jeugd bij Texel'94 gespeeld, maar ik ben hier weggegaan, omdat ik garantie wou op een basisplek in het eerste elftal. Ik heb het bij de Koog prima naar me zin tot nu toe. Verder zaalvoetbal ik nog wel bij Texel'94. Eind oktober schoot mijn knieschijf uit de kom en ik lig er daarom nog wel even uit.

De andere sport die ik beoefen is tennis. Ik tennis eigenlijk al sinds ik kan lopen en doe dat ook wel op redelijk hoog niveau. Mijn (tennis) idool is Roger Federer, omdat ik vind dat hij een fantastische techniek heeft. Ik speel sinds een jaar ook met hetzlefde racket als Federer, alleen moet hij nog even oefenen om net zo goed als mij te worden. Op maandagavond tennis ik meestal, alleen nu even niet, door de kwetsuur aan mijn knie.

Hobby's

Ik ga graag uit en hou wel van een alcoholische versnapering. Uitgaan op Texel is naar mijn mening fantastisch. Ik zit het meest in Café de Babbels in de badplaats de Koog. Vooral in de zomer is het erg gezellig en druk, doordat er veel toeristen naar het eiland komen.

Een andere hobby van me is gamen. Vroeger gamede ik eigenlijk wat te veel. Dat is naar mijn mening ook 1 van de redenen dat ik een jaar was blijven zitten. Nu heb ik wel die discipline om eerst me schoolwerk af te maken en dan pas naar me spelcomputer te grijpen. Ik speel vooral FIFA, dat is een voetbalspel, maar ook de first person shooter Call of Duty Black Ops 3, die sinds kort uit is. Deze spellen speel ik op mijn Xbox One.