De Davonta website van Nick van Unen

Davonta

Het verhaal van Davonta

Het verhaal van Davonta is middeleeuws/middeleeuwen.

In een rijkdom lang geleden leefden er een machtig koninkrijk in het noorden en een samenleving in het zuiden. In het noorden leefden zij in een rijke en welvarende situatie, zij genoten van het groene gras en het blauwe water dat hen voorzag van eten, drinken en leven. Tot op een dag de wateren waren vervuild, de noordlingen waren verbaasd en woest. Hoe kon het water waar zij zo van genoten zijn vervuild?

davonta.jpg

De rijke koning van het Noordse landschap besloot om op zoek te gaan naar de bron van het vuil. De zee had een noordse stroming en werd dus vanuit het zuiden naar hen toe gebracht. De koning en zijn grote welvarende leger gingen zuid over de bergen en de lang gestrekte groene velden. Tot zij aankwamen bij een grote rivier. Bij deze rivier besloten zij om deze te volgen richting het zuiden. Zo belanden zij bij een grote stad met enkele dorpen erom heen geringt.

Het noordse leger bestormde de stad en ontdekte dat zij degene waren die de river vervuilde die vervolgens uitmonden bij hun blauwe wateren. Een slachting vond plaats en woest vernietigde het noordse leger de zuidse stad met alle zuidlingen erin. Er werd besloten om de stad te herbouwen en een groep mensen hier afgezonderd te plaatsen. Zij moesten zorg gaan dragen voor de rivier, enzo is Davonta geboren. 300 jaar later begint het boek, de stad is geevalueerd en gegroeid. Het ooit rijke Noordse rijk ligt in puin en is in oorlog met zichzelf en hun oosterse vijand.