De Davonta website van Nick van Unen

Davonta

De personages in het boek

Hier staat de inhoud van de pagina, de pesonages van het boek worden hier beschreven.

Het boek heeft meerdere personages en dus ook meerdere perspectieven.

De volgende personages spelen een rol in het verhaal:

  • Alexandria
  • Killian
  • Tenisa
  • Hugon

De personages zullen per personage worden beschreven en hun situatie wordt deels toegelicht.

Alexandria

Alexandria.jpgAlexandria is een jongen van 13 jaar. Hij woont in de stad Davonta en is hier tevens geboren. Op jongere leeftijd is Alexandria zijn moeder verloren, nu woont hij met zijn vader, broer en 2 zussen. Doordat hij 13 is geworden is hij verplicht om in Davonta te gaan werken. Hier start de jongen zijn avontuur.

Na een aantal gebeurtenissen in Davonta besluit de jongen om te vluchten. Hij gaat op zoek naar geluk en vrijheid omdat hij gelooft dat het beter kan dan in de stad waar hij zijn leven lang heeft gewoond.

Killian

Killian.jpgKillian is een jongen van 18 jaar oud en woont net als Alexandria ook als burger in Davonta. Na een aantal gebeurtenissen besluit Killian om zich te voegen bij een geheimgenootschap genaamd, de Nachtfakkel. De Nachtfakkel is groepering met Davontianen die zich tegen het regime keren. Zij vinden dat de stad te strikt is en oneerlijk met het volk. Er moet meer vrijheid komen voor de hard werkende mensen van de stad. Er is niet genoeg erkenning voor het volk vinden hen, zij willen er iets tegen doen.

In dit geheimgenootschap klimt Killian steeds langzamer naar de top. Hij toont agressie en passie in zijn woorden zowel als zijn daden. Hij versterkt het genootschap en zorgt voor een goede structuur. Uiteindelijk is de groep zo sterk dat ze besluiten om in opstand te komen tegen hun eigen stad. Op deze wijze hoopt Killian een beter leefbare stad te maken van wat het voorheen ooit was.

Tenisa

Tenisa.jpgDe hertogin van de stad haar naam is Tenisa, zij is een mooie elegante vrouw die getrouwd is met de hertog van de stad. Zij is tevens de voorzitter van het stadsbestuur van Davonta. Zij bepaald een hoop en oefent een grote invloed uit op de stad. Zij speelt een belangrijke en sierlijke rol in het gehele verhaal. Ze staat bekend als de schoonste vrouw van de stad in het oog van het volk. Ze is goed met de mensen en probeert de stad stabiel te houden samen met haar stadsbestuur. Desondanks kunnen zij niet zien dat hij een keiharde hand op de stad houden, tot er later een conflict ontstaat.

Hugon

Hugon.jpgHugon is een bandiet die zich begeeft in het Noordse rijk dat in vuur en vlam staat. Van plundering naar plundering reist hij nog doelloos door de landschappen. Tot hij een visie krijgt en weet wat hij voor zijn volk moet gaan doen. Hij komt uiteindelijk bij de koning van het Noordse rijk en krijgt hier bepaalde informatie over Davonta.

Hij gaat de verborgen stad zoeken samen met een samengestelde groep bandieten. Zij willen een plek waar er vrede zal zijn en waar zij zich kunnen gaan vestigen. Hij wilt normaal kunnen leven zonder te hoeven vrezen voor zijn leven, zonder angst en zonder pijn. Davonta kan daar voor hem waarheid van maken, althans zo ziet Hugon de situatie.