Muziek

Tot ongeveer zes jaar geleden, was ik nooit erg bezig met muziek. Na mijn eerste mp3 speler te hebben aangeschaft, ben ik een beetje begonnen met het ontwikkelen van mijn muzieksmaak. Ik wil mijn favoriete genre daarom ook niet beperken tot één genre. Zo kan ik genieten van liedjes uit de volgende genres: R&B, Jazz, Pop, Hip Hop, Rock, en nog wel meer. Mijn favoriete artiesten zijn toch wel de grote sterren. Ze hebben een grote invloed, krijgen enorm veel aandacht, maar presteren toch wel keer op keer. Dat is wat een artiest ook goed maakt, in mijn visie. Mensen die meegaan met de tijd, maar toch hun eigen ding blijven doen.

Kanye West

Bron: Wikipedia. Kanye Omari West (Atlanta, 8 juni 1977) is een Amerikaans producer en rapper. West begon zijn carrière als co-producer van een aantal nummers op het album Harlem World van Ma$e.Kanye West Naam maakte hij echter met het produceren van het album The Blueprint van Jay-Z in 2001. Hij viel op bij Roc-A-Fella Records, waar hij reeds bezig was met het opnemen van solo-projecten, waardoor hij uiteindelijk een contract zou krijgen.

Een bijna fataal auto-ongeluk zorgde echter voor het echte begin van zijn solo-carrière. West had door het ongeluk zijn kaak op drie plaatsen gebroken en dat is nog goed te horen op het debuutalbum The College Dropout. Zijn debuutsingle Through the Wire gaat over het ongeluk. Na zijn debuutalbum maakte hij een carrièrebloei mee, zowel solo als rapper, met name in zijn thuisland, als producer, waarbij de hits elkaar snel opvolgde: Jay-Z´s "Izzo (H.O.V.A.)", Alicia Keys´ "You Don't Know My Name" en Ludacris´ "Stand Up."

Jay-Z

Bron: Wikipedia. Jay-Z de artiestennaam van Shawn Corey Carter (Brooklyn (New York), 4 december 1969), is een Amerikaans rapper, labelbaas en tevens producent. Jay-Z werd geboren als Shawn Carter in Brooklyn, New York en heeft een broer en twee zussen. Zijn vader Adnes Reeves verliet het gezin toen de rapper elf jaar oud was waarna zijn moeder er alleen voor stond in de opvoeding van haar vier kinderen. Jay-Z groeide op in de Marcy Projects, een wijk in Brooklyn en één van de gevaarlijkste buurten van de stad. Carter kreeg zijn artiestennaam van zijn mentor jaz-o (Big Jaz), die hem Jazzy noemde, wat afgekort werd naar Jay-Z. Hij ging naar George Westinghouse High School in Brooklyn. Na sluiting van die school ging hij naar Trenton Central High School in Trenton, New Jersey. Hij maakte zijn studie niet af.

Al jong werd hij geconfronteerd met geweld, diefstal en drugs. Hij dealde cocaïne en op twaalfjarige leeftijd schoot hij zijn broer in zijn schouder, nadat deze had geprobeerd zijn ring te stelen. Ook op Jay-Z zelf werden er drie schoten gelost als afrekening in het drugscircuit, maar hij werd door geen van de kogels geraakt. Jay-Z was als kind al een bekende rapper in zijn buurt en hij besloot de drugs af te zweren om zich volledig op het rappen te richten.

Lees verder

Contact | LLC™