Home/


SUCCES IN HOOGE- EN LAGE MIERDE VOOR BRITT

Zondag 13 april 2008 brengt succes voor Britt Claassen met turnen. Voor de door haar uitgevoerde sprong wordt ze beloond door de jury met een 9.15. Een hoge score. Ook de andere onderdelen voert ze goed en sterk uit. De brugoefening levert 8.35 op, de vloeroefening 8,50 en de altijd moeilijke evenwichts- balk levert Britt een score van maar liefst 8,55. Dat brengt haar puntentotaal op 34,55. Voldoende voor een verdiende eerste plaats.

Het team van KDO Deurne weet in zijn totaliteit ook het hoogste puntenaantal te scoren en pakt met 135,15 tegen 131,60 voor Variant ook de teamwinst. Iris van beek en Vera Vlemmings deelden respectievelijk de 2e en de 4e plaats.


Deurne  15 maart 2008: Tijdens de onderlinge wedstrijd KDO tegen Prins Hendrik uit Vught. Heeft Britt de 1e plaats behaald met 34.25 punten.2e werd Iris v.d Beek (pupil2) van KDO met 33,40 pnt,
en een 3e plaats voor Prins Hendrik (instap)


BRONS OP BALK VOOR BRITT TIJDENS REGIOKAMPIOENSCHAP.

 

Tilburg, 8 maart 2008: Na de kwalificatie voor de toestelfinales op balk en vloer, moest het tijdens de regiokampioenschap-
pen in Tilburg gebeuren.

Bij de pupillen 2 in de vierde divisie niveau 9 treedt Britt aan voor haar oefeningen.

Het niveau is hoog, en de verschillen minimaal. De gevreesde 10 cm brede evenwichtsbalk brengt Britt een bronzen medaille. Met een score van 7,667. De gouden medaille winnaar heeft maar een 0,50 punt meer. 

Terwijl op de vloer haar oefening zelfs een 8,150 oplevert, is dat slechts voldoende voor een 8e plaats. Daar wordt duidelijk nog strakker geturnd. Het vergt het uiterste van de concentratie om dan geen 0,100 punt te verspelen. De geringste verslapping of misstap wordt meteen gestraft. De nummer 1 op dit onderdeel heeft  nog geen 0,50 punt meer dan Britt. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 8 is 0,450. Een mooi resultaat. 

Zondag 9 maart 2008: Na de toestelfinales van zaterdag, dan meteen op zondag de regiofinales Brabant Zuid-Oost erachteraan. Daar moest Britt opnieuw aantreden op alle onderdelen. Opnieuw zijn de verschillen klein. Met een puntentotaal van 32,233 eindigt Britt op een 14e plaats in het totaal klassement. Daarbij aangetekend dat de nummer 1 van deze finake “slechts” 2,449 punt meer heeft, typeert het niveau van het regio turnen. Geen enkele misser mag je maken. De spanning op de spieren, en de afwerking moeten volledig onder controle zijn, om bij de beste drie te komen. Britt is zeker op de goede weg, en we zullen nog veel van haar horen de komende jaren. 

Zaterdag 15 maart neemt Britt deel aan een onderlinge wedstrijd, waarna op 29 maart a.s. de Districtswedstrijden volgen in Waalwijk.

Klik hier voor de uitslagen (pdf formaat)

Klik hier voor de totaal uitslagen (pdf formaat)


BRITT DOOR NAAR DE DISTRICTS KAMPIOENSCHAPPEN
EN TOESTELFINALES.

Vught: 17 februari 2008: Tijdens de voorwedstrijd van de 4e divisie in de Martinihal in Vught heeft Britt zich geplaatst voor de districtskampioenschappen en de toestelfinales. In het deelnemersveld bij de pupillen 2 werd Britt 6e van de 34 deelnemers. Omdat zij daarmee bij de eerste 11 eindigt mag zij deelnemen aan de toestelfinales in Tilburg op 8 en 9 maart en de districtskampioenschappen in Waalwijk op 29 en 30 maart.

Het eerste onderdeel waar Britt moet aantreden is het paard, ook wel Pegasus genoemd. De overslag die ze uitvoert is wel goed, maar niet zoals ze het eigenlijk kan. De zenuwen spelen zeker mee. De beste van 2 sprongen telt, en dat levert Britt 7,967 punten op.

Daarna gaat ze verder met de spanbrug. Brug met ongelijke liggers. Opnieuw weet ze de oefening wel tot een goed einde te brengen, maar is duidelijk niet tevreden over het eindresultaat. Deze oefening levert haar 6,867 punten op. Met een tussenstand van 14,834 gaat Britt richting het marteltoestel voor de meeste turnsters, de 10 cm brede evenwichtsbalk.

Alsof ze er op geboren is, zo loopt Britt over de balk en turnt haar oefening. De radslag gaat jammer genoeg niet helemaal goed, ze moet van de balk af. Verder een strakke goed uitgevoerde oefening, met voldoende evenwichtsonderdelen, maar ook een mooie combinatie van elegantie en techniek. Een goede achterwaartse salto als afsprong completeert een gedisciplineerde balkoefening, die Britt dan ook een mooie 7,550 oplevert.

Nu rest nog de vloeroefening. Dit onderdeel turnt Britt als laatste en daarmee ook tevens de allerlaatste oefening van de dag en het toernooi. Het is duidelijk, dat Britt steeds beter in haar eigen ritme komt, en in de wedstrijd groeit. Snel geturnd, goed gecontroleerd en technisch sterk werkt ze haar grondoefening af. De jury beloont deze goede afsluiting met een 8,150.

 

Dat brengt het puntentotaal van Britt op 30,534 en is voldoende om de kans te krijgen zich tijdens de districtskampioenschappen en de toestelfinales te presenteren.

De toestelfinales van balk en vloer zijn voor Britt.

 
Klik op de kleine teamfoto hierboven voor een vergroting..


Mijn ouders, opa en oma waren ook zenuwachtig...
 Maar die hebben hun spanningen weg kunnen snoepen.

Voor meer foto's klik hier of op Foto's..


Naar boven.

 

 

 

 

 

 

All rights reserved by: Britt Claassen 2008