Zeeschouw JedysaHalf augustus 2011

 

De afgelopen weken ben ik, met allerlei hulp aan boord en thuis, druk bezig geweest. De hele opbouw is geïsoleerd en betimmerd. Daarna ben heb ik de het schot van de wc gemaakt en vervolgens de wc op een plateau geplaatst en heb ik alle slangen weer aangesloten.

zeeschouw9a zeeschouw9b zeeschouw9c
Een grenen blad heb ik verzaagd tot een keukenblad. Op de wasbak staat het kraantje dat mijn ouders lang geleden op hun boot gebruikten, omdat de klepjes iets lekken heb ik een terugslagklep in de waterslang geplaatst. Toen ik de watertank gevuld had bleek het goed te werken, geweldig! Vorig jaar hebben we een Origo spiritus kooktoestel gekocht, dat heb ik ingebouwd. Zoals op de foto te zien is onder een opklapbaar blad, na de vakantie ga ik daar dat nog meer afwerken met pianoscharnieren enz. Dan gaan we ook kijken of de kastjes zo goed voldoen of dat ik er toch deurtjes voor maak. In het middelste deel is het vlak vrijgelaten, daar komt een "koelkastje"met een natuurlijke koeling.

zeeschouw9e zeeschouw9f zeeschouw9d

Vrijdag was het zover dat de schouw weer in het water kon. Bij controle bleek de schuifafsluiter voor de afvoer van het keukenblok te lekken, ondanks het aandraaien van de nodig moeren bleef het lekken: dus maar weer uit het water. Na het keukenblok en de betimmering eronder deels gesloopt te hebben, kon ik de kraan eruit draaien. Hij was gebarsten!!! Één keer dichtgedraaid bij de inbouw, één keer opgedraaid bij het aansluiten van de slang en dan na twee jaar stuk:-((( De werfeigenaar zei nadat hij hem bekeken had: "Een maandagochtend kraan" Ik heb nu een kogelkraan geïnstalleerd. Zaterdagmorgen kon hij er weer in. Nu geen enkel probleem. Ik heb de mast er weer opgezet en ondanks de ingekorte bokkepoot zonder probleem omhoog gekregen. Daarna heb ik allerlei vakantiespul aan boord gebracht en het schip schoongespoeld. De ramen zijn gelukkig nu wel waterdicht. Vervolgens de motor aangesloten en gestart: zonder één verkeerde slag sloeg hij aan: ik houd van Farymann!

zeeschouw9g zeeschouw9h
zeeschouw9j
startpagina

begin aug 2011

mei 2012