Zeeschouw JedysaAugustus 2011

 

De vakantie is begonnen, nou ja, eerst heb ik het lesrooster voor volgend jaar zitten maken. Dat kostte me veertien dagen :-P Daarna ben ik hele dagen bezig met isoleren en intimmeren en tegelijk oplossingen aan het bedenken voor het volgend probleem dat zich voordoet.

╔Ún van mijn dochter en een schoonzoon helpen me als studie of werk het toestaat. Zij hebben de wanden van de roef in getimmerd: alle planken twee keer onder verstek afzagen en ook nog met de zweihaak de hoek controleren en vastschroeven. Omdat ik de drinkwatertank voor onder de vloer wilde hebben, heb ik de balast die daarlag gereorganiseerd en onderwijl het vlak in de lijnolie gezet. Daarna heb ik de drinkwatertank ge´nstalleerd met een nieuwe vuldop, vulslang, de ontluchting en de slang naar de kraan. Omdat de vulslang in de bochten dichtknikte heb ik pvc-bochten in de lengte doorgezaagd. Deze stukken heb ik om de slang gezet en ze vervolgens met slangenklemmen om de slang geklemd: probleem opgelost.

zeeschouw8b zeeschouw8h zeeschouw8j
De ontluchting van de vuilwatertank gaf bij gebruik en verkeerde windrichting een onaangenaam "odeurtje". Via een aantal sites van hennepkwekers:-)) vond ik een oplossing in een pvc-buis met een draaisluiting en slangentules gevuld met watten afgewisseld met actieve kool voor aquariumpompen. Ik ben benieuwd of het afdoende helpt of dat ik de kool eerst nog moet verpulveren.

Het aftimmeren onder de gangboorden kostte heel wat zweetdruppels en tijd. De dekken lopen niet alleen rond er zit ook zeeg in.

zeeschouw8i zeeschouw8a zeeschouw8c

Het plafond in het vooronder is ge´soleerd met waterdichte ondervloer voor parket en steenwol. Om oogirritatie te voorkomen gebruikte ik een veiligheidsbril omdat die steeds besloeg heb ik de filterdopjes eruit gehaald. Het plafond was snel geplaatst. De zijwanden waren lastiger: die zijn scheluw. Omdat het teveel begon te wringen heb ik de bovenste regel losgehaald, toen de wand klaar was heb ik hem weer vastgezet. Iets minder ver dan oorspronkelijk, maar wat ruimte betreft maakt dat niet uit. Voor het voorste spant komt een kastje dat ge´soleerd is met kurk, dat op het ijzer geplakt is. In de stuurboordkant is in de zijwand een "kastje" gemaakt voor de vulslang van het drinkwater.

zeeschouw8c zeeschouw8d zeeschouw8e

Frank Ello had in Wartena al een aantal slangen op de motor vervangen, er waren nog een stuk of wat radiatorslangetjes niet vervangen. De rechte stukken en de bochten zijn redelijk gangbaar en goed te krijgen. De verloopstukken zijn blijkbaar typisch voor de Farymann en dus moeilijk te krijgen, gelukkig is kon ik er via via nog aan komen. Afgelopen week heb ik ze op een ochtend vervangen. Van de werfbaas heb ik een paar oude accubakken gekregen die ik voor mijn accu's op maat heb gemaakt. Via een neef heb ik een diodeblok en een extra accu gekregen. Die zal ik later installeren.

zeeschouw8f zeeschouw8g


De bokkepoot is iets ingekort: hij lag precies op de bolders. Dat was erg lastig. En het kleine luik in de kuip is van een rand voorzien, in de hoop dat er nu minder water in de machinekamer loopt.Ik heb alles een paar keer geschuurd en in de grondverf gezet.

startpagina

juli 2011

half aug 2011