Zeeschouw Jedysamei 2013

 

Klussen in de haven.

De afgelopen zaterdagen zijn we aardig bezig geweest, roest bikken, verven, timmeren. Eerst heb ik in de gangboord de hoek van het dek met het boeisel met bikhamer, oude beitel en schuurpapier van roest ontdaan. Daarna in de Owatrol CIP gemeerd en vervolgens in de grondverf gezet. Binnenkort maar de definitieve verf erop smeren.

In de roef zijn mijn dochter en ik druk bezig met het intimmeren van de banken en de kast onder het bed. We streven ernaar om het timmerwerk voor de vakantie af te hebben.

Ik heb de waterpomp van de motor afgehaald voor een beurtje en een nieuwe impeller.

zeeschouw15a zeeschouw15b zeeschouw15c

Gisteren de nieuwe impeller in de waterpomp gezet, de inflatie op die dingen is groot: nu één voor de prijs van de twee die ik drie jaar geleden kocht:-( Afdekplaatje van de pomp eerst weer geschuurd om de beschadigingen te verwijderen, eerst op grof schuurpapier tien keer heen en weer schuren, draaien weer schuren enz. Een houdertje van multiplex met drie houtschroefjes die precies in de gaten van het deksel passen, verleende goede diensten. Daarna op fijn schuurpapier geschuurd en daarna op nog fijner papier. En omdat ik toch bezig was heb ik op de dynamo en de pomp de v-snaren vernieuwd. Toen ik de motor startte kwam er nog nauwelijks koelwater uit de uitlaat. Ik heb eerst alle slangen gecontroleerd op verstopping, die zelfs doorgeblazen:-S dat was dus niet de oorzaak. Tot ik het deksel weer van de wierbak haalde en plots zag dat er een barst in zat. Eerst provisorisch de zaak afgesloten met een plastic zakje tussen deksel en de wierbak: dat hielp, oorzaak gevonden. Helaas was het toen al te laat om een nieuw deksel te kopen. 's Avonds heb ik een perspex plaatje pas gemaakt in het deksel, alles in een dikke laag vaseline gezet en weer getest. Yes, koelwater als vanouds:-)) Komende week maar eens een nieuw deksel kopen en deze als noodoplossing voor een volgende keer bewaren.

In de roef vordert de betimmering gestaag. De rugleuning cq bedverlenger is op de scharnieren na klaar. Nu eerst de zaak maar eens lakken.

 

zeeschouw15cd

 

 

Zaterdag heb ik met mijn dochter en een stel vrienden gezeild. Het waaide harder dan we thuis hoopten, we hebben dus met een dubbel reef in het zeil en gereefde fok gezeild. Midden op het meer werden we gefotografeerd door iemand in een sloep, later stuurde hij mij de foto's toe. Hartelijk dank voor de foto's hieronder.

zeeschouw15d zeeschouw15e zeeschouw15f