Zeeschouw Jedysamei 2013

 

Voorzichtig begin.

zeeschouw14a

 

De winter is nu echt wel afgelopen, de zon schijnt, het wordt warmer, de koningin is met emeritaat, de koning houdt van een modern gemixte Bolero, kortom het nieuwe seizoen komt er weer aan. De zwaarden hangen vers geschuurd en gelakt als bootfruit in de bloeiende boomgaard. Een kleine App: ik weet nu wat bakboord is;-)
De zwaarden zijn zo symmetrisch dat ik na het lakken extra goed moest kijken wat het stuur- en wat het bakboord zwaard is. Nu niet meer:-P

zeeschouw14b zeeschouw14c

Ik heb de strijklier provisorisch op het voordek bevestigd en de mast voor het eerst met de lier gestreken én weer gezet. Dat werkt een stuk lichter, nu de lier nog definitief bevestigen. Binnenkort maar weer eens tijd zien te vinden om de boot zomerklaar te maken. Het plafond in het vooronder nog eens schilderen en de banken in de roef afmaken. Zo langzamerhand gaat het de goede richting op.

Nu, begin juni, staat de strijklier definitief op het voordek: mast strijken is nu een fluitje van een cent. Ik ben driftig bezig geweest met roest krabben en bikken in het gangboord, vooral de hoek met het berghout leek mooier dan hij was. Eerst Owatrol CIP aangebracht en daarna grijze grondverf, binnenkort de definitieve kleur er maar opzetten. Omdat His Royal Majestie Willem Alexander en zijn gade ons dorp met een bezoek verblijd hebben, zag de schouw er op die dag op het eerste gezicht mooi uit: nieuwe vleugel, vlag in top en gepavoiseerd met vlaggetjes.

Binnen ben ik nu bezig om de banken af te maken, die klus vordert gestaag. De komende weken maar lange dagen maken op de zaterdagen.

 

 

startpagina

jan 2013

juni 2013