Zeeschouw Jedysasept 2014

 

Alweer een zomer voorbij.

Hoewel ik de website niet al te accuraat heb bijgehouden, is er wel het een-en-ander gebeurd. In het voorjaar heb ik de kuip ontroest met een Perago en wat houtwerk gelakt. Verder zijn er kussens op de banken gekomen, om te bekijken hoe de grootte van zo'n kussen in de praktijk voldeed, zijn ze eerst nog provisorisch bekleed. Komende winter worden de deksels van de banken her en der verkleind en de kussens aangepast en bekleed. Verder heb ik een autoradio ingebouwd, zodat we Pyt Paulusma elke dag kunnen beluisteren zonder dat we bang hoeven zijn dat de batterijen leeg raken. Ook heb ik allerlei kleine aanpassingen gemaakt zodat het gewoon prettiger werkt op bijvoorbeeld het aanrecht.

We hebben een mooie tocht door Groningen en Fryslân gemaakt, daarbij het Van Starkenborg/Margrietkanaal vermijdend. Schitterend om via het Kommerzijlsterriet en het Reitdiep het Lauwersmeer op te varen. Daarna via Dokkumerdiep en de Zwemmer verder de provincie in te duiken. Later zijn we via de Zwette van Sneek naar Leeuwarden gevaren daarbij driftig gebruik makend van onze Brompton vouwfietsen om de wereld daar te verkennen: een verrijking van het fenomeen vaarvakantie. Vervolgens zijn we zeilend de Dokkumer Ee afgevaren richting Dokkum. Dat deden heit en pake vroeger ook, maar dan zonder motor en varend met vracht. De één na laatste dag zijn we het Lauwersmeer overgezeild, terwijl we genoten van de zonsondergang, toen het echt begon te donkeren hebben we al motorend een slaapplek gezocht én gevonden.

Komende winter gaat de schouw in Stroobos in de overdekte winterstalling, om de hele winter te kunnen schuren, schilderen, de laatste loodjes van de betimmering af te maken, de motor een beurt te laten geven, kortom om het project zeeschouw af te ronden.

startpagina

juni 2013

december 2014