begin
overzicht
cd's
blog
links
email

Overzicht (in aanbouw)
Ik ben in 1972 geboren in een dorp in de Randstad. Mijn ouders waren al wat op leeftijd toen ik geboren werd. Ik was een nakomertje zoals ze dat noemen, met een heel wat oudere broer en zus. Het leeftijdsverschil met hen was ook dermate groot dat ik praktisch als enig kind ben opgegroeid.
Mijn ouders waren gelovige mensen. De kerk waar we lid van waren was de manifesatie van de waarheid. Op het sectarische af. Dit heeft waarschijnlijk mijn gevoel t.o.v. iedere vorm van georganiseerd christendom bepaald. Ik heb weinig warme gevoelens t.o.v. welke kerk dan ook. De kerk was het intituur dat mijn vader vele avonden per week claimde en bovendien de reden van de bekoeling in de relatie met mijn ouders op dit moment. Daar komt nog bij dat de meeste kerkelijke milieu's niet uitblinken in een heldere blik op de leefwereld van jongeren. Mijn ouders waren daar geen uitzondering op. Ik geloof niet dat er ooit een moment is geweest waarop ik me echt begrepen heb gevoeld door mijn ouders. Eerder heb ik het idee dat ik hen bijna doorlopend teleur heb gesteld. Sexuele opvoeding was ook achter hun horizon. Hierdoor heb ik mijn kennis mbt sexualiteit opgedaan door te luisteren naar de verhalen van klasgenoten, blootbladen, de Hitkrant en erger. Auto-didact door vallen en opstaan dus, zoals velen van mijn generatie. Geen wonder ook dat velen kampen met een obsessieve drang tot visuele stimuli op sexueel gebied.
Op zich had ik eigenlijk altijd wel vrienden. Toch voelde ik me wel vaak eenzaam en onzeker. Toen ik 18 jaar oud was kwam ik bij het kerkelijke jeugdwerk. De 'keus voor Jezus' leek een logische oplossing voor alles waar ik mee zat. Ik had toen volstrekt niet door wat voor een emotionele houtgreep ik te verduren zou gaan krijgen. Ook de bittere teleurstelling over vrienden die uieindelijke helemaal geen vrienden bleken te zijn. Maar goed, ik heb zelfs belijdenis gedaan in de kerk waarin ik ben opgegroeid en soms leek het echt of ik het spreekwoordelijke lek boven water had. Allerlei nogal speculatieve beweringen leken volkomen logisch en bovendien bijbels.

Laatst gewijzigd op : 06-01-2007