0
   

 

 

Geallieerden

 

Poster geallieerden 1: This is the enemy

 Deze poster is gemaakt in de tijd net voor de aanval van Duitsland op Polen. De poster is door de Amerikanen gemaakt die aan de hele wereld willen laten zien wie de grote vijand is. Op de poster zie je een arm met een teken van het hakenkruis op de mouw. Deze arm steekt door een boek, dat boek moet de bijbel voorstellen. Het doel van deze afbeelding is de mensen te waarschuwen voor Nazi-Duitsland. De mensen te laten zien waartoe Nazi-Duitsland in staat is. Nu we terug kunnen kijken op de geschiedenis zien we dat de poster een redelijke werkelijkheid laat zien. De nazi’s hebben namelijk geen enkele rekening met het geloof gehouden, kijk maar naar wat ze de joden hebben aangedaan.

Poster geallieerden 2: I want you for u.s army

Deze poster is gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Amerikanen zijn pas vrij laat aan de oorlog mee gaan doen maar toen ze uiteindelijk deel moesten nemen hadden ze wel soldaten nodig. Het doel van deze poster is dan ook het overhalen van jonge mannen om in het Amerikaanse leger te gaan. De man op de poster wijst als het ware naar de kijker en zegt; ‘’Wij hebben jou nodig’’.

 

Poster geallieerden 3: Hakenkruizen

De poster is gemaakt door een Amerikaanse tekenaar in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. We zien op deze poster Hitler ( de Duitse bodskanselier) afgebeeld die zijn soldaten als het ware het graf instuurt. We zien de soldaten die het strenge regime van het facisme moeten volgen en uiteindelijk hun eigen dood tegemoet lopen. Het doel van de poster is de kijkers te laten zien dat het nazi-regime zijn eigen soldaten afmat en dat deze soldaten zich uiteindelijk doodvechten. Deze poster is dus tegen Nazi-Duitsland gericht en duidelijk door een geallieerd land ( in dit geval Amerika) gemaakt.

 

 

 

 

Nazi's

 

Duitse poster 1: Jugend dient dem fuhrer

Deze poster is door een Duitse tekenaar gemaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. We zien een jong Duits meisje met blond jaar, een gezonde glimlach en blosjes op haar wangen. De maker van de poster wil hiermee duidelijk maken dat alle jeugd in Duitsland achter de fuhrer (achter Hitler) moest staan en vooral dat ze dat ook echt    stonden. De tekenaar heeft voor het uiterlijk van dit meisje gekozen omdat ze er arisch uit moest zien. Met arisch wordt het ‘’zuivere’’ Duitse ras bedoeld. Voor het Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog was de jeugd erg belangrijk. De kinderen moesten opgeleid worden tot trouwe volgers van Hitler en moesten op alle momenten hun vaderland kunnen dienen.

Duitse poster 2: Es lebe Deutschland

Deze poster is door een Duitse tekenaar gemaakt net voordat de Tweede Wereldoorlog echt uitbrak. De poster is gemaakt in de tijd dat Hitler zijn macht probeerde te verspreiden. Dit deed hij door massaspeeches maar ook d.m.v posters als deze. We zien op deze poster Hitler afgebeeld met een hakenkruis vlag, achter hem staan ook mannen die zo’n zelfde vlag dragen. Op de poster staat ‘’Es lebe Deutschland’’ wat betekent ‘’Land leve Duitsland. Het doel van deze poster is de kijker te vertellen dat iedereen vertrouwen moest hebben in Hitler want dan zou Duitsland pas echt een groot en machtig rijk worden.

 

Duitse poster 3: Ganz Deutschland hort den fuhrer, mit dem voltsempfanger

Deze poster is gemaakt door een Duitse tekenaar en werd speciaal gebruikt om mensen te lokken voor de speeches van Joseph Goebbels. Joseph Goebbels was een belangrijke assistent van Hitler en de minister van propaganda. Deze man hield tijdens de Tweede Wereldoorlog massaspeeches om te bereiken dat Hitler nog populairder zou worden. Op deze poster zien we een levensgrote ontvanger staan met daaromheen massa’s mensen. Het doel van de poster is de kijker duidelijk te maker dat iedereen de fuhrer kan volgen. Door zoveel mensen op de afbeelding neer te zetten wil de maker de kijker duidelijk maken dat heel het volk naar de fuhrer luistert en achter hem staat.

 

 

 

 
  Gemaakt door: Marielle Meijer, Jacoline Leijenhorst,  Jochem Uitdewilligen.