The Burlesco 4
home even voorstellen repertoire nieuws foto's video's verwijzingen contact
Wie zijn wij?
Saxofoonkwartet The Burlesco 4 is in het voorjaar van 2009 opgericht. De standplaats is Naaldwijk in gemeente Westland. José Canten en Hans Scheuierman besloten toen om naast hun vele muzikale activiteiten, het samenspel van vier saxen eens te gaan uitproberen. José nam de eerste partij voor haar rekening met haar sopraan- en altsax en Hans de derde partij op de tenorsax. De tweede partij, alt- en soms ook sopraansax, werd ingevuld door Bas van den Engel en de baritonpartij door Toon Box. Ongeveer drie jaar later verliet Bas de groep en werd opgevolgd door Tjeerd Hoekstra die de baritonpartij van Toon overnam, die door schoof naar de altsax. Wegens zijn vele muzikale activiteiten en onregelmatige diensten moest ook Toon uiteindelijk het kwartet verlaten en werd in 2017 opgevolgd door Cor Rieken die al geruime tijd invaller was voor Toon. Al vrij snel na de start werd Aad Scheuierman, een broer van Hans, bereid gevonden om met enige regelmaat op te treden als slagwerker wat zeker bij de vlottere nummers een waardevolle aanvulling bleek te zijn op het blazerskwartet.
José Canten
José, getrouwd met Hans, is op haar 9e jaar begonnen met het bespelen van de klarinet. Op haar 11e jaar mocht zij al meespelen met het "grote orkest" zoals dat heette. In 1994 is ze overgestapt op de saxofoon. In het kwartet speelt zij de eerste partij op sopraansax, afgewisseld door de altsax.
Hans Scheuierman
Hans speelt al vanaf zijn 10e jaar saxofoon en klarinet. Hij heeft jaren in een bandje gespeeld als accordeonist, samen met zijn broer Aad op slagwerk. In het kwartet bespeelt hij de tenorsax al wordt er de laatste tijd nogal eens geëxperimenteerd door te ruilen met de tweede partij, de altsax. Dat is inmiddels zijn definitieve instrument geworden.
Hans Aad Scheuierman
Aad speelt al vanaf zijn 10 jaar slagwerk en speelde met zijn broer in een bandje. Aad leest geen muziek en doet dus alles op gehoor waar hij een goed gevoel voor heeft. Als het repertoire hierom vraagt neemt hij de slagwerk partijen voor zijn rekening.
right panel Tjeerd Hoekstra

Tjeerd speelde al saxofoon op zijn 13e jaar in een musette orkestje. Tot zijn militaire diensttijd heeft hij in een popbandje gespeeld. Daarna was zijn interesse helemaal weg en heeft hij zijn saxofoons verkocht. In 2000 heeft hij de muziek weer opgepakt en is lid geworden bij een harmonie in Maassluis. In het kwartet bespeelt hij de baritonsax.

Cor Rieken
Cor Rieken is pas op latere leeftijd met muziek begonnen. Op zijn 34e begon hij te oefenen op de klarinet. Een paar jaar later werd hij lid van een harmonie uit De Lier. Weer wat jaren later nam hij les op de tenorsax en ontdekte zo de verschillende saxofoons. Rond 2013 werd hij vaste invaller voor Toon. Rond 2017 loste hij Toon af als vast lid van het kwartet en bespeelde hij de altsax, soms afgewisseld door de sopraansax. Sinds 2021 heeft hij met Hans geruild en speelt sindsdien op de tenorsax.